Премахване на следите от четките по автомивките - Как?
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Премахване на следите от четките по автомивките - Как?
Сигурно като други колеги във форума и аз си мия колата сам на разни автомивки. Имам в предвид тези които са на самообслужване, дето пускаш левче и еди си колко време ти пуска препарат или вода. По принцип не обичам да търкам колата с тези четки които са по мивките, но след последните дъждове ми се стори, че няма да се измие само с накисване и чакане както правя по принцип. Колкото и да мия четката предварително и след търкането на всеки детайл да я изплаквам отново пак остават следи от четката. Супер грозно седи да си погледнеш колата на слънце... чиста и блестяща и като се загледаш детайлно виждаш така наречената "паяжина". Има ли някакъв начин да се заличи без цялостно пастиране при майстор? Имам един препарат в нас на Turtle на който на гърба му пише полираща паста и е течен. Дали ще се оправи с него? Вие как си миете колите сами? Без гъба и кофа, защото не всички живеем в къщи.

Ето този препарат имам

Ето този препарат имам

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Премахване на следите от четките по автомивките - Как?
Не че много ще ти помогна - въпросните "кръгове" са от бърсането след автомивка ...
За да изчезнат си трябва професионално пастиране ..
Може и ти да се пробваш, но ефекта ще е "пастирах си колата" ...
За да изчезнат си трябва професионално пастиране ..
Може и ти да се пробваш, но ефекта ще е "пастирах си колата" ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- lancerpor
- младши ентусиаст
-
Колата не я бърша след мивка. Пръскам я с вакса и така я оставям да си изсъхне
Мисля, че и на снимката се вижда, че не са кръгове. Аз така или иначе ще я мина с препарата, просто исках да питам дали е подходящ. Да не се окаже просто някаква вакса за блясък.

- rhase
- младши ентусиаст
-
За да има ефект трябва да се пипне с ръка. При всички положения, дори да има ефект той ще е късотраен. А защо не подсушаваш след миене? Ваксата направо върху мокра кола ли я нанасяш?
Вземи си някаква хубава кърпа за подсушаване и след мивка си я минавай. С кърпата не натискай докато търкаш. Хващаш два края и само я прекарваш през детайла. Ако остават петна значи колата не е измита
Другия вариянт е т.нар. "tapping" - не търкаш кърпата а само я топкаш, за да не се получават следите които си снимал.
Аз избягвам да мия с гъба, само с чиста четка с мек косъм и миене след всеки детайл.

Вземи си някаква хубава кърпа за подсушаване и след мивка си я минавай. С кърпата не натискай докато търкаш. Хващаш два края и само я прекарваш през детайла. Ако остават петна значи колата не е измита

Аз избягвам да мия с гъба, само с чиста четка с мек косъм и миене след всеки детайл.

- lancerpor
- младши ентусиаст
-
Имам хубава едновремешна истинска гюдерия но точно поради причината с надраскването не бърша колата. Използвам си я за стъклата само. На автомивките на които ходя си има в програмата "полираща вакса" или "полиране". Пръскам я веднага след изплакването на колата. Прилича на нещо като сапунена вода, остават бели капки и след като си изсъхне не остава нищо. При първия дъжд, се образуват големи капки и така се стичат. Забелязал съм, че и сякаш по малко се цапа. Не съм някакъв ултра фен на мега поддържането и заглеждането в детайли... ама тези "деруги" ме дразнят. Ще пробвам днес след работа ако ми остане време да мина поне задния капак, че е по-малък и ще споделя за ефекта.

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Вземи си няколко хубави микрофибърни кърпи и я бърши. Подсушаването е важна част от измиването. В никакъв случай не ползвай силиконови пера!
Последна промяна M10 на 09 Апр 2014, 10:39, променена общо 1 път
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
Това е само вакса. В най-добрия случай помага да се заличат петна от замърсители, които след измиване не падат и/или се виждат само под определен ъгъл. Пази колата по-чиста и по-лесно се мие след това. Аз бих ти препоръчал Turtle Wax Car Extreme Nano Tech Polishing Wax, при условие, че колата не ти е полирана скоро или по-точно не са използвани пълнители за заличаване на драскотини. Този продукт ще ги премахне, но той не полира(не премахва лака). Ако с него няма желания ефект ще трябва полиране. Задължително се обърни към специалист. Колата можеш да си я лъскаш с вакса буквално след всяко миене, но полирането е за специалисти. Аз мойта веднъж месечно и полагам вакса.
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
Ако с това което имам не се заличат, отивам и си купувам 300грама 3M™ 09376 Perfect-it III Hochglanz- politur. Ако и с него не стане си продавам колата
Старая се да е държа чиста, но в дъждовете като карам сам разбираш с какви лайна се омазва цялата кола.

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Колегата @Mollov ще ти даде най-добрия съвет! Като цяло, аз никога не бих си пуснал колата на въпросните четки. Мия я само на безконтактно /изпитана автомивка, чийто препарат е хубав/ или с гъба и шампоан, като гъбата я вадя нова от пакета /от де да знам кой келеш е мил със старата преди мен/.
Успех и дано се махнат тези гадости, че са много неприятни за окото
Успех и дано се махнат тези гадости, че са много неприятни за окото
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Безконтактното в 90% от случаите прецаква лака. Само ръчно, със собствен шампоан и после подсушаване с мокра, но изтискана кърпа.
Последна промяна host на 09 Апр 2014, 16:30, променена общо 1 път
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Жълтата паста на 3М и светва като нова. 

- lancerpor
- младши ентусиаст
-
Жълта паста или жълтата капачка?
С този търтъл сякаш се позаличиха, днес на слънце ще погледа пак където съм търкал. Обаче забелязах нов по сериозен проблем. Или аз по някакъв начин или някой друг ми е драл бронята под стопа. Деругата се усеща с нокът и де до грунд май. Седи бяла деруга. Да я мацна ли с боя и тънка четка, после водна и после с 3М паста?

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
lancerpor написа:Жълта паста или жълтата капачка?С този търтъл сякаш се позаличиха, днес на слънце ще погледа пак където съм търкал. Обаче забелязах нов по сериозен проблем. Или аз по някакъв начин или някой друг ми е драл бронята под стопа. Деругата се усеща с нокът и де до грунд май. Седи бяла деруга. Да я мацна ли с боя и тънка четка, после водна и после с 3М паста?
С жълта капачка,пастата е финна и сваля съвсем малък слой от лака до толкова колкото да излезнат баш тия драскотини от четките.А за по-дълбоката деруга вече трябва да се разходиш до бояджията и той ще ти каже как да се направи.
- Icooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Котлон
- Мечтае да кара: e30 М3 на планински проход с нов асфалт :)
- Детайли за колата: E38 740i
Здравейте,
И при мен има лека паяжина, но не е нещо фрапиращо. Мия си колата на жетонки по следния начин: безконтактно без никакво търкане. Изчаквам 2-3 мин. Изплаквам, след което нанасям вакса(от самата автомивка програмата). Отново обилно изплакване. Подсушавам с гюдерия от тези искуствените, като задължително е иазпрана преди това. Избягвам да натискам. Всяко следващо миене е по-лесно заради ваксата от предходното.
Относно паяжината. Единствения гарантиран вариант за премахването и, който съм установил е пастиране с първи и втори номер.
Който е с черна кола да му мисли
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
И при мен има лека паяжина, но не е нещо фрапиращо. Мия си колата на жетонки по следния начин: безконтактно без никакво търкане. Изчаквам 2-3 мин. Изплаквам, след което нанасям вакса(от самата автомивка програмата). Отново обилно изплакване. Подсушавам с гюдерия от тези искуствените, като задължително е иазпрана преди това. Избягвам да натискам. Всяко следващо миене е по-лесно заради ваксата от предходното.
Относно паяжината. Единствения гарантиран вариант за премахването и, който съм установил е пастиране с първи и втори номер.
Който е с черна кола да му мисли

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
Какъв е този праймър дето го слага преди боята?

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2