Светна ми лампата за airbag
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 735i
- Мечтае да кара: вана
- Детайли за колата: M62
Светна ми лампата за airbag
Здравейте колеги оня ден докато се возих ми светна лампата за бега, прибрах се паркирах колата и днес отивам пак да видя какво става паля колата не свети покарах 10-тина мин изгасих пак запалих и пак светна тръгнах да се прибирам и установих че ми е изчезнал и мултиволана спря да работи и да свети нито 1 копче не функционираше.
Какво може да е станало? Аз си мисля за някой датчик.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Светна ми лампата за airbag
waterboy написа:Здравейте колеги оня ден докато се возих ми светна лампата за бега, прибрах се паркирах колата и днес отивам пак да видя какво става паля колата не свети покарах 10-тина мин изгасих пак запалих и пак светна тръгнах да се прибирам и установих че ми е изчезнал и мултиволана спря да работи и да свети нито 1 копче не функционираше.
Провери лентовия кабел на волана сигурно там е проблема.
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
3-4 колеги ми казаха че най вероятно е въпросния кабел , ще го сменя и ще пиша дали се е оправило 

- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
Някой знае ли от къде мога да закупя о-пръстена със лентовия кабел? И как да го търся в нета пръстен с лентов кабел?

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
В на колегата темата е споменал че е откачвал акумулатора а при мене проблема дойде в движение до край на седмицата ще се опитам да отстрана проблема
При мен е подобна ситуацията. Един ден свети лампата airbag, другият ден не свети. Какво да гледам и къде да търся?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Може би ако се закачи колата за диагностика, ще се определи по-лесно какво трябва да се направи.
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
Малко развитие от мен но не с добра новина
След като не бях карал колата 3-4 дни вчера я паля , разбира се лампата свети волана не работи но интересно докато чаках да мине на газ и хоп изчезна и всичко си заработи по старо му докато се прибера обратно не съм имал проблеми.Сутринта ситуацията се повтаря паля пак свети и пак след 1-2 мин изгасна и всичко си работеше.
Отивам в сервиза в който си правя колата и там се оказва че има волан от 740 преди фейса. Тук имам един въпрос има ли разлика между Лентов кабел и Спирала, или 2-те са 1 и също нещо? Понеже ми казаха че проблема бил най вероятно във "спиралата" и ще сменят моята с тази от 740-ката и би трябвало да се оправи, сменили са каквото трябва според тях но проблема остава в момента волана не работи но лампата постоянно примигва като минавам през неравности,трамвайни линии, като чели някъде не прави добър контакт има маса или ддз. В понеделник ще я вкарам пак да се гледат кабелите на долу да разглобяват по обстойно.Питах дали на диагностика дали отчита грешки, казаха че ще ми отчете "спиралата"
Някакви други насоки къде може да е проблема?Мисля си евентуално ако и волана от 740-ката да е имал моя проблем т.с и тази спирала/лентов кабел да не работи

Отивам в сервиза в който си правя колата и там се оказва че има волан от 740 преди фейса. Тук имам един въпрос има ли разлика между Лентов кабел и Спирала, или 2-те са 1 и също нещо? Понеже ми казаха че проблема бил най вероятно във "спиралата" и ще сменят моята с тази от 740-ката и би трябвало да се оправи, сменили са каквото трябва според тях но проблема остава в момента волана не работи но лампата постоянно примигва като минавам през неравности,трамвайни линии, като чели някъде не прави добър контакт има маса или ддз. В понеделник ще я вкарам пак да се гледат кабелите на долу да разглобяват по обстойно.Питах дали на диагностика дали отчита грешки, казаха че ще ми отчете "спиралата"
Някакви други насоки къде може да е проблема?Мисля си евентуално ако и волана от 740-ката да е имал моя проблем т.с и тази спирала/лентов кабел да не работи
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Виж темата която съм ти постнал.
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk

- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
В понеделник ще го проверяваме 1-во него понеже симптомите които имам са същите като на колегата от темата която си ми постнал 

- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
waterboy написа:В понеделник ще го проверяваме 1-во него понеже симптомите които имам са същите като на колегата от темата която си ми постнал
Направил съм тема специално за нашите коли как се чисти клеморед,как се разглобява и тн. .Можеш и сам да си го оправиш няма нищо сложно !

- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
Проблема е решен, оказа се че е клемореда, благодаря на всички отзовали се и на колегата chernobil за темата която е направил за ремонт клеморед, направих всичко стъпка по стъпка както е описано там само че не го чистих а си директно сложих друг втора ръка и проблемите ми изчезнаха 

- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
waterboy написа:Проблема е решен, оказа се че е клемореда, благодаря на всички отзовали се и на колегата chernobil за темата която е направил за ремонт клеморед, направих всичко стъпка по стъпка както е описано там само че не го чистих а си директно сложих друг втора ръка и проблемите ми изчезнаха
Трябваше да го изчистиш и да си сложиш твоят клеморед или поне новият (който си сложил) да изчистиш

- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
Не съм много пипкав в тези работи, старя си го пазя, ще се опитам да го почистя и ще ми седи като резервен 

15 мнения
• Страница 1 от 1