318Is Цена?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: 318Is Цена?
Tук точно се разминахме 
Последно преди 2 години видях Е36 бензин в приемливо състояние за 4000лв.
Имам предвид стоков автомобил без маняшки щети по него (да се чете ентусиаст да е ентусиаствал).
Беше 20ка с кожа и що годе читава.
Нито М-пакети, нито някакви джанти... просто чиста кола.
Да успееш да вземеш нещо, което все още има претенцията да се нарича автомобил е много трудно на каквато и да е цена.
Да успееш да вземеш нещо със скъпи тунинг аксесоари, което да се разпродаде и да отиде в Надин накрая за желязо е по-вероятно
Не ангажирам никой с мнението си, това е моята гледна точка след 3 притежавани Е36ици и 4та тихо стояща в гаража.

Последно преди 2 години видях Е36 бензин в приемливо състояние за 4000лв.
Имам предвид стоков автомобил без маняшки щети по него (да се чете ентусиаст да е ентусиаствал).
Беше 20ка с кожа и що годе читава.
Нито М-пакети, нито някакви джанти... просто чиста кола.
Да успееш да вземеш нещо, което все още има претенцията да се нарича автомобил е много трудно на каквато и да е цена.
Да успееш да вземеш нещо със скъпи тунинг аксесоари, което да се разпродаде и да отиде в Надин накрая за желязо е по-вероятно

Не ангажирам никой с мнението си, това е моята гледна точка след 3 притежавани Е36ици и 4та тихо стояща в гаража.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
M10 написа:Първата в е36 с отделните ремъци е със 7мм клапани и двойни пружини.
освен да са го сложили януари 92' ..
първия които отворих на Е36 беше с единичните пружинки различен от на Е30.. може и да съм пропуснал някои месец работа на завода..

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Успех ви пожелавам с Е36-ците с М пакети, фул екстри и топ състояние за 4000
Да вметна, че ония ден гледах една 20-ка, нов внос за 4500, която беше страшен казан (на снимките изглеждаше прилично). Само казвам, че се задвижваше още с оригиналните гуми от завода, Pirelli, нататък няма да навлизам в детайли. А се оказа и маняшка, с ремус и конус, звук Оникален. Сигурен съм, че има кой да ги оцени тези "модификации", но аз лично като видя срязан и изхвърлен еърбокс, учтиво затварям капака и си тръгвам.

Да вметна, че ония ден гледах една 20-ка, нов внос за 4500, която беше страшен казан (на снимките изглеждаше прилично). Само казвам, че се задвижваше още с оригиналните гуми от завода, Pirelli, нататък няма да навлизам в детайли. А се оказа и маняшка, с ремус и конус, звук Оникален. Сигурен съм, че има кой да ги оцени тези "модификации", но аз лично като видя срязан и изхвърлен еърбокс, учтиво затварям капака и си тръгвам.
- ares2
- старши ентусиаст
-
пак казвам .. цените могат да си ги поставят лудите тук както си им харесват. продаите и за 8000лв. Е36 в България.
въпроса е какво е реалистично и кое не..
ето един скромен пример с кола която опредлено си струва парите
http://www.gumtree.com/p/cars-vans-moto ... to-content
или http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =SportsCar
а примери от сорта мога да дам много, но дане спамим в темата на колегата за ИС
въпроса е какво е реалистично и кое не..
ето един скромен пример с кола която опредлено си струва парите
http://www.gumtree.com/p/cars-vans-moto ... to-content
или http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =SportsCar
а примери от сорта мога да дам много, но дане спамим в темата на колегата за ИС
- JuStDieSeL
- Потребител
-
- Кара: ше Е36 320i
- Мечтае да кара: E36 M3
Гледам (E46) - 318 Ci (118 Hp) се предлагат в моя бюджет поне така си мисля но да питам този мотор с 118 кончета не е ли муден без пъргавина и мощност сравнение с иската ако бъркам поправете ме.
6 Цилиндъра не са ми по джоба иската е добра че е пъргава и за първа кола ще ме научи без да ме претрепе а и реших по-натам да и сложа газов инжекцион само както повечето от вас казаха трябва доста търсене за да се намери добър екземпляр. Количката ще я карам 3-4 години и ще имам време газовата да я избия въпреки че ще правя 10,000 км на година пак си струва по сметки.
Нещо наскоро родителите ми се опитват да ме дърпат към голф 4 но аз си стоя твърдо на Ис-ката. А да ми препоръчате някои сервиз в София които си разбират от работата като ми грабне окото някоя кола да я водя на диагностика и преглед при тях.
6 Цилиндъра не са ми по джоба иската е добра че е пъргава и за първа кола ще ме научи без да ме претрепе а и реших по-натам да и сложа газов инжекцион само както повечето от вас казаха трябва доста търсене за да се намери добър екземпляр. Количката ще я карам 3-4 години и ще имам време газовата да я избия въпреки че ще правя 10,000 км на година пак си струва по сметки.
Нещо наскоро родителите ми се опитват да ме дърпат към голф 4 но аз си стоя твърдо на Ис-ката. А да ми препоръчате някои сервиз в София които си разбират от работата като ми грабне окото някоя кола да я водя на диагностика и преглед при тях.
Голф не е лош автомобил, но го намирам посредствен и "нищо особено". Автомобил със задно е удачен автомобил, а и се научаваш да караш всякакви коли след автомобил със задно. Даже после е доста неприятно да караш кола с предно и кофти шаси.
Реално Е46 не е лош избор, дори е доста адекватен при твоите критерии спрямо Е36. Малко е слабa 318ci, но за придвижване е доста удачна кола, просто нищо впечатляващо. Имай предвид, че има вероятност да гори повече от 323
Но това зависи основно как караш.
Вече почти няма части за Е36 (различни от ламарини и тежки железа, като и ламарините със задоволително качество са на изчезване), докато за Е46 можеш да намериш всичко!
Не се плаши от 6те цилиндъра, няма разлика в поддръжката! Айде добре... 2 свещи еднократно и 1л. масло на 10х.км. Останалото е идентично.
Реално Е46 не е лош избор, дори е доста адекватен при твоите критерии спрямо Е36. Малко е слабa 318ci, но за придвижване е доста удачна кола, просто нищо впечатляващо. Имай предвид, че има вероятност да гори повече от 323

Вече почти няма части за Е36 (различни от ламарини и тежки железа, като и ламарините със задоволително качество са на изчезване), докато за Е46 можеш да намериш всичко!
Не се плаши от 6те цилиндъра, няма разлика в поддръжката! Айде добре... 2 свещи еднократно и 1л. масло на 10х.км. Останалото е идентично.
- JuStDieSeL
- Потребител
-
- Кара: ше Е36 320i
- Мечтае да кара: E36 M3
liloff написа:Голф не е лош автомобил, но го намирам посредствен и "нищо особено". Автомобил със задно е удачен автомобил, а и се научаваш да караш всякакви коли след автомобил със задно. Даже после е доста неприятно да караш кола с предно и кофти шаси.
Реално Е46 не е лош избор, дори е доста адекватен при твоите критерии спрямо Е36. Малко е слабa 318ci, но за придвижване е доста удачна кола, просто нищо впечатляващо. Имай предвид, че има вероятност да гори повече от 323Но това зависи основно как караш.
Всички разправят че за тия пари няма да взема читава е46 а поддръжката е била 20-30% по скъпа а аз разполагам с едни 5500 и ако взема колата и ми излезне ремонт за 700-1000 лева след 2 месеца нямам ресурси нито за скъпи ремонти нито за +13 градско да я храня.
Смисъл това ми казват и сякаш е мнението на повечето хора казват ми за тия пари може да намериш читава е36 която няма да ти създава главоболия много и да даваш луди пари за ремонти ( ако е поддържана добре) а за е46 нямало да ми стигнат парите за покупка нито да я оправя ако има проблеми.
Няма какво повече да го мисля както в началото на темата съм си решил 318 ИС ще е и така след празниците започвам да гледам и каквото сабя покаже. Благодаря на всички включили се в дискусията с полезна информация може да пиша като си набележа някои коли да ги видите да си кажете мнението и така. Приятно изкарване на празниците на всички!
Последна промяна JuStDieSeL на 16 Апр 2014, 19:47, променена общо 1 път
- ares2
- старши ентусиаст
-
liloff написа:Голф не е лош автомобил, но го намирам посредствен и "нищо особено". Автомобил със задно е удачен автомобил, а и се научаваш да караш всякакви коли след автомобил със задно. Даже после е доста неприятно да караш кола с предно и кофти шаси.
Реално Е46 не е лош избор, дори е доста адекватен при твоите критерии спрямо Е36. Малко е слабa 318ci, но за придвижване е доста удачна кола, просто нищо впечатляващо. Имай предвид, че има вероятност да гори повече от 323Но това зависи основно как караш.
прав си колега..
а и поне от личен опит разхода на М42 и М52б20 ми се дублираха. вярно, че ИС а ми беше стар и много изпилен, а М52 е рециклиран изцяло но горяха еднакво ...

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
М42 е двигател от Е30 - 25 годишна технология. И все пак доста по-динамичен от 318ci и не по-бавен от M52б20. Държи на извращения, събира 5 литра масло и 6 литра антифриз, поддържа се за без пари. Кво искате повече?
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Е, айде сега... как да няма части за Е36?!
Има всичко, макар че някои алтернативи са кофти.
Има всичко, макар че някои алтернативи са кофти.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
JuStDieSeL написа:Гледам (E46) - 318 Ci (118 Hp) се предлагат в моя бюджет поне така си мисля но да питам този мотор с 118 кончета не е ли муден без пъргавина и мощност сравнение с иската ако бъркам поправете ме....
ами трябва да я пробваш..... аз преди време като си търсех е46 бях доста скептично настроен към 316, обаче след като карах една такава останах доста приятно изненадан и в крайна сметка я взех. Не е брутална машина, но пък от друга страна кола с почти двулитров бензинов мотор, още пък повече бмв, е несериозно да се говори че била мудна, нямала мощност и т.н.
- alexcivic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ибрахим
- Мечтае да кара: е36-ца с предно :)
- Детайли за колата: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4#p4004524
b00st написа:М42 е двигател от Е30 - 25 годишна технология. И все пак доста по-динамичен от 318ci и не по-бавен от M52б20. Държи на извращения, събира 5 литра масло и 6 литра антифриз, поддържа се за без пари. Кво искате повече?
4 свещи 1 бубина 4 кабела 4 дюзи 1 ламбда 16 клапана 4 бутала няма Ванос газова инжекция 4 цил 1000лв за 6 цил 1600лв.

от 3 години го карам преди това м5об20
м42-разход на бензин минимум 7,5л-100км газ 9л-100км максимум градско 11л
м50-разход на бензин минимум 10л.-100км газ 11л-100км
вървене разлика единствено може би при доускорение и то само при искачване примерно магистралата софия пловдив отсечката ихтиман тунелите.
Единственият и най-голям минус на м42 е че няма звука на Шестака което според мен е Много голям недостатък.

- pinciflucnik
-
-
Колега преди карах 318is сега карам 328 Е46, за разхода мога да кажа, че разликата е пренебрежимо малка (is-ката харчеше 14-15газ в моите ръце а 328-цата е около 16.5-17 това в пари е разлика от по-малко от 5лв на 100км). За мен е36 определено е по-приятна за каране, но си вземи мотор който да отговаря на твоите изисквания. Иначе ще съжаляваш и ще се нервираш. Подръжката на е46 си е по-скъпа, кой каквото иска да говори (накрайници, шарнири, тампончета разни). Много голям минус е, че за е46 шпер-а е безумно скъп, а за е36 спокойно можеш да събереш пари и след това да си построиш един адски забавен автомобил за каране.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
pinciflucnik написа:да си построиш един адски забавен автомобил за каране.

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
bum_bum написа:pinciflucnik написа:да си построиш един адски забавен автомобил за каране.
Шпер и ГИ. Яко забавление.
Що, кво му е? Ако я сложи на мястото на пасажерската седалка хем ще компенсира теглото на шофьора, хем няма да товари задницата.