Възможно ли е от V8 730 на 740 ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: Individual Executive 728ILA
Re: Възможно ли е от V8 730 на 740 ?
Питай ги дали можеш да минеш с удостоверителна бележка от лицензиран сервиз на БМВ, че този мотор се вгражда серийно и , че е монтиран без конструктивни промени. През 2012г. с такава прегистрирах от 523i на 530i. Може вече да има и промени в закона, и да е задължителен технотеста при такава процедура. Най-добре се допитай до юрист, защото има много неща които дори и служителите от КАТ незнаят. Както всички казваме в законите има много вратички за наши и ваши 
Виж тегли си сметката, какви са разходите - друг двигател, скорости, смяна, обслужване и на двете и накрая като бонус данък в "+" за още 68 коня (които най-вероятно от отдавна ще са избягали).

Виж тегли си сметката, какви са разходите - друг двигател, скорости, смяна, обслужване и на двете и накрая като бонус данък в "+" за още 68 коня (които най-вероятно от отдавна ще са избягали).

На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !
- martinko_87
- Потребител
-
- Кара: e38 730I
За това пуснах темата с цел да разбера ,какво ще ми е нужно да сменя да си направя сметката и да знам какво да търся.А за данъка това ми беше идеята ако може да остане моя блок а всъшност да вдигна малко мощноста и все пак ако има някои идея какво мога да направя най изгодно да го сподели. благадоря 

- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
Зависи какво разбираш под изгодно 

- martinko_87
- Потребител
-
Приемат се всякакви мнения ще бъде интересно и за други колеги мисля. Които знае някакви вариянти и да ги е правил да споделя ,ако може и цени да се споменават.
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
martinko_87 написа:Приемат се всякакви мнения ще бъде интересно и за други колеги мисля. Които знае някакви вариянти и да ги е правил да споделя ,ако може и цени да се споменават.
Сменяй мотор + скорости итн. и не ходи в Декра

- martinko_87
- Потребител
-
Други няма ли идея какво може да се пипне по тоя мотор с малко пари да искара кончета 

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Кво значи с малко пари ?
При положение , че тоя мотор е умрял в зародиш кво очакваш да изкараш
При положение , че тоя мотор е умрял в зародиш кво очакваш да изкараш

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
kilikandzer-power написа:martinko_87 написа:.............. просто е слаб мотора.
Сложи си компресор на 0.4-0.5 бара налягане и ще къртиш асвалт и ще вадиш павета без проблеми
Като се сменя моторът се ходи насам-натам (технотестове, Декри, КАТ) и се прави пререгистрация... А при слагане на компресори, турбини и т.н. какво се прави? Как стоят нещата? Има ли пререгистрации?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- omegaart
- ентусиаст
-
turbo написа:kilikandzer-power написа:martinko_87 написа:.............. просто е слаб мотора.
Сложи си компресор на 0.4-0.5 бара налягане и ще къртиш асвалт и ще вадиш павета без проблеми
Като се сменя моторът се ходи насам-натам (технотестове, Декри, КАТ) и се прави пререгистрация... А при слагане на компресори, турбини и т.н. какво се прави? Как стоят нещата? Има ли пререгистрации?
Официално трябва защото е модификация на основен агрегат на колата , но на практика ако го направиш ще си ебати балъка и ще ти се изсмеят и в КАТ и в Декрата:Р
То по принцип ако си сложиш ксенон на кола без такъв трябва да ходиш на технотест и за това имат принципно право директно да ти спрат колата от движение.
- martinko_87
- Потребител
-
Някои слагал ли е турбина на такъв V8. и издържа ли мотора ? Колко пари ще струва ? нещо друго може ли да се абгреидне ?
- omegaart
- ентусиаст
-
martinko_87 написа:Някои слагал ли е турбина на такъв V8. и издържа ли мотора ? Колко пари ще струва ? нещо друго може ли да се абгреидне ?
Бая хора са слагали , но не знам да има нито 1 в БГ. А ти вземи се образовай относно "атмосферен" и "турбиниран" мотор , защото явно нямаш грам идея какво приказваш. Тва не е като да си смениш крушката на фара.
- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
omegaart написа: Бая хора са слагали , но не знам да има нито 1 в БГ. .....
Има

- Dj Ivo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E32 740 V8 manual
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12 6.0
kilikandzer-power написа:omegaart написа: Бая хора са слагали , но не знам да има нито 1 в БГ. .....
Има
Ако може и повече подробности де

Аз се интересувам от слагането на компресор, но не знам изобщо някой слагал ли е такова нещо на б30.
- omegaart
- ентусиаст
-
Dj Ivo написа:kilikandzer-power написа:omegaart написа: Бая хора са слагали , но не знам да има нито 1 в БГ. .....
Има
Ако може и повече подробности де![]()
Аз се интересувам от слагането на компресор, но не знам изобщо някой слагал ли е такова нещо на б30.
Бе не знам да има everyday кар в8 с турбо от тукашните.
Dj Ivo , не е сложно , напиши supercharger и модела на двигателя в гоогле.
За м60/62 е пълно + за 6-таците е супер елементарно ( не че за 8 е сложно ).
Може би най-сложното е да намериш човек в БГ дето да ти препрограмира ECU-то за да знае кво да прави с тоя всичкия въздух.
- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
omegaart написа:
Бе не знам да има everyday кар в8 с турбо от тукашните.
Dj Ivo , не е сложно , напиши supercharger и модела на двигателя в гоогле.
За м60/62 е пълно + за 6-таците е супер елементарно ( не че за 8 е сложно ).
Може би най-сложното е да намериш човек в БГ дето да ти препрограмира ECU-то за да знае кво да прави с тоя всичкия въздух.
Няма как да ги знаеш не са на форумжии или на такива които са в клуба. Даже в София има една дето е с компресор. Мисля, че някъде около 2005-та година се прави тоя туниниг и все още се кара. Има и кой да настрои ЕКУ-то, ама плащачи няма.
Накратко:
- за компресор на 0.4-0.5 бар налягане се сменят - инжектори, портват се главите, прави се нов интейк и екзауст и още други нещица (кулер и т.н.) + настройка. Цена - много пари

- за турбо на 0.9 - 1.0 бар налягане се сменят - инжектори, бутала, правят се чугунени ризи, портват се главите, нов интейк и екзауст и още няколко нещица (кулер и т.н.) + настройка. Цена - страшно много пари

38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3