Проблем с ел. Стъклата -решение

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с ел. Стъклата -решение

Мнение от viksan_1985 » 05 Апр 2014, 18:00

Колата е е36 м40 б16 91 година, ел стъкла само отпред, комфорт модул вдига автоматично стъклата при заклучване с аларма... Та на моменти ми изчезват стъклата нещо спира тока до тях, погледнах връзките копчетата са вързани добре, бушоните са здрави, като натисна копчето на вратата плафона светва гасне вс както трябва, чува се цъкането от модула, ако ги има стъклата си ги дига при заклучване. И да няма ток до Копчетата пак се вдигат автоматично при заключване, та къде се къде се губи тока възможно ли е модула дя дава тези проблеми или...
Последна промяна viksan_1985 на 06 Юни 2014, 20:40, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Re: Проблем с ел. Стъклата

Мнение от krasi2bmw » 05 Апр 2014, 18:43

Привет , провери кабелите които излизат от вратата кьм купето , извади маншона и виж някой кабел да не е прекьснат :yes:

Потребител
Аватар
Кара: E 36
Мечтае да кара: м6

Мнение от turbo922 » 05 Апр 2014, 19:11

мойте правеха така спираха от време на време излезе от синьото реле под волана :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от viksan_1985 » 05 Апр 2014, 19:39

ще ги проверя ,но мисля че по скоро е вързан към самото копче което е хванато кум купето на заключващия механизъм... за това и него почистих с вд40 без да правя нищо друго само от затваряне и отваряне на вратата се появи тока сякаш нищо не е било не е единичен случеи пробвал съм и само с разцъкване на копченцето и пак се оправя но ефекта е временен ... можеби си прав ако има прегънат кабел на вратата и контактува когато си поиска ...ако е от модула не е ли редно или да сработи или не ...странни симптоми ...ако бях с врътки нема ядове ма модернизация на москвича на времето нямах проблем ,това в рамките на шегата разбира се имам колата вече 6 години станала е част от мен познавам си я правил съм и доста неща..има наистина части от мен колко кожа съм оставил по нея хахха ма като отида до мола примерно и кат трябва да слезна да взема билета и да се кача отново преди да е паднала бариерата ,защото не са сработили копчетата хич не ми е смешно... :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 05 Апр 2014, 20:27

viksan_1985 написа:ще ги проверя ,но мисля че по скоро е вързан към самото копче което е хванато кум купето на заключващия механизъм... за това и него почистих с вд40 без да правя нищо друго само от затваряне и отваряне на вратата се появи тока сякаш нищо не е било не е единичен случеи пробвал съм и само с разцъкване на копченцето и пак се оправя но ефекта е временен ... можеби си прав ако има прегънат кабел на вратата и контактува когато си поиска ...ако е от модула не е ли редно или да сработи или не ...странни симптоми ...ако бях с врътки нема ядове ма модернизация на москвича на времето нямах проблем ,това в рамките на шегата разбира се имам колата вече 6 години станала е част от мен познавам си я правил съм и доста неща..има наистина части от мен колко кожа съм оставил по нея хахха ма като отида до мола примерно и кат трябва да слезна да взема билета и да се кача отново преди да е паднала бариерата ,защото не са сработили копчетата хич не ми е смешно... :yes:
може някой кабел да е оголен , закьсан / заедно с някой друг и да опират двата / , - Проверката е висша форма на доверие :yes: Тоя проблем е подобен на този сьс задния капак - има ли прегьване на кабели има проблем все някога

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от viksan_1985 » 05 Апр 2014, 22:33

Има логика колеги благодаря и на двамата ще провера и двете и кабелите и релето ще напиша резултата може да е полезно и на други. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от viksan_1985 » 24 Апр 2014, 14:36

така наи накрая намерих време и за колата.... махнах маншона които е на вратата и проверих кабелите един по един (голям сноп са) за видимо нарушение на целоста на кабелите и не открих нищо там вс изглежда наред няма прокъсано или прогорено или прегънато ,затова се насочих към кората под волана махнах я за щастие без поражения и от долу открих 3 сини релета ,две са на шина малко по навътре от ляаво , а на отделна шина под волана точно има синио и оранжево при разцъкване на копчето на врата се чуваше цъкане от предното реле до оранжевото затова се насочих на там махнах го почистих го и пак го сложих имаше прозорци махнах го отново за да съм сигурен че е то и прозорци вече нямаше този път очаквано... така без релето закл колата с алармата и за мое учудване модула вдигна прозорците... та това ли е релето се пита...? или е някое от по задните на това пише нещо от сорта на relise монтирах го отново и прозорци вече нямаше сега го оставям да си вземе поука малко може и да се вразоми де да знам :) та това ли е релето което ми трябва и ако е то не е ли редно или да цъка или не, а не да сработва когато си пожелае то ... след известен престои слезнах и проверих има ли прозорци или не и да има ... можеби съм уцелил релето :) ако пак има проблем ще пиша отново може би е трябвало просто почистване силно се надявам повече проблеми да няма :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с ел. Стъклата -решение

Мнение от viksan_1985 » 06 Юни 2014, 20:50

в крайна сметка колегата се оказа прав, наистина се оказа релето това синъото ... :bchug: след като се появи отново проблема се хванах и проверих инсталацята кое на къде отива и протича ли ток по жиците ,оказаха се здрави за това изолирах проблема разглобих релето за да видя как работи и видях ,че има не добра спойка на едно от крачетата и контактува когато си поиска запоих го наново и готово вече всичко е наред :) :bchug:

Назад към E36