ключ bmw e36, 04.95г.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Sasho_snegorina
- Потребител
-
ключ bmw e36, 04.95г.
Колеги, когато си купих колата ми дадоха само един ключ с нея и той е сервизния (номер 4 от схемата), без никакви бутони и капачета. С него не мога да отключвам багажника и жабката. Колата няма аларма. Интересува ме следното:
1 - в моя ключ има ли чип за EWS?
2 - колата ми има ли възможност за отключване / заключване с бутон => дали е имала фабрично тази опция на другите ключове.
3 - актуална цена за оригинален ключ от Дарукар, доставен от завода на BMW на каква цена е в момента, точно за нашите модели коли.
4 - как точно изглеждат оригиналните master ключове на моята кола, които аз нямам, с колко бутона са?
Благодаря предварително.

1 - в моя ключ има ли чип за EWS?
2 - колата ми има ли възможност за отключване / заключване с бутон => дали е имала фабрично тази опция на другите ключове.
3 - актуална цена за оригинален ключ от Дарукар, доставен от завода на BMW на каква цена е в момента, точно за нашите модели коли.
4 - как точно изглеждат оригиналните master ключове на моята кола, които аз нямам, с колко бутона са?
Благодаря предварително.

Re: ключ bmw e36, 04.95г.
Колега може да си искараш втори ключ в дару кар струва към 150 лева с доставката по спомени но най добре да им звъннеш за точна информация.
Да има чип в ключа. Има друг вариант отиваш на ключар вади чипа слага го на подходящо място правити един ключ за 10 лева без чип и си готов.
Да има чип в ключа. Има друг вариант отиваш на ключар вади чипа слага го на подходящо място правити един ключ за 10 лева без чип и си готов.
Няма начин да няма начин
- vene5
- Потребител
-
- Кара: Е91
- Мечтае да кара: М5
За да отключваш жабката и бакажника, отиваш при един ключар да ти направи улей в средата на ключа, както на ключ 1 и 2 и си готов. Този ключ е сервизен и затова го няма въпросния улей. Иначе има в ключа чип.
и аз имам само един ключ въпросния номер 4, ако си извадя втори ключ без чип, ще мога ли да я паля с него
Martar30 написа:и аз имам само един ключ въпросния номер 4, ако си извадя втори ключ без чип, ще мога ли да я паля с него

Няма начин да няма начин
- Sasho_snegorina
- Потребител
-
Колеги, взех на заем от приятел ключ с 3 бутона от BMW E39. Ключа работи идеално на е39, но с комбинацията за инициализиране не успявам да го обуча за моята кола. По спецификации този ключ работи на честота 433 MHz, ако колата ми има модул за отдалечено отключване/заключване, би трябвало и той да работи на честота 433 MHz. Ето я комбинацията:
1.Отключваш колата
2.Влизаш и затваряш вратата
3.Завърташ ключа на контакт (до 5 сек) и после изключваш (давам контакт с моя ключ, който няма никакви бутони)
4.Изваждаш ключа и натискаш и задържаш бутона за отключване (1)
5.Натискаш кръглия бутон 3 пъти в рамките на 10 секунди/през цялото време държиш бутона (1)
6.Отпускаш и двата бутона , светодиода започва да премигва за около 10 сек
7.Натискаш бутона за отключване веднъж (1)

1.Отключваш колата
2.Влизаш и затваряш вратата
3.Завърташ ключа на контакт (до 5 сек) и после изключваш (давам контакт с моя ключ, който няма никакви бутони)
4.Изваждаш ключа и натискаш и задържаш бутона за отключване (1)
5.Натискаш кръглия бутон 3 пъти в рамките на 10 секунди/през цялото време държиш бутона (1)
6.Отпускаш и двата бутона , светодиода започва да премигва за около 10 сек
7.Натискаш бутона за отключване веднъж (1)

- Sasho_snegorina
- Потребител
-
Здравейте отново, пробвах инициализацията на bmw e39, става от първия път. Колега ми сподели, че може обучаването на моята кола (е36) да е по друг начин, чрез даване на контакт 5 пъти, бързо. След което процедурата продължава по същия начин. За съжаление отново никакъв резултат с обучението.
- em1l
- младши ентусиаст
-
- Кара: Го на Ракйя
- Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA
Имам същият проблем. Но от около година някаде та тия дни си купих и диагностични кабели да видя дали може да се програмирва това но имам проблеми с ДИС. Та днес реших да си сваля огледалото в което се намира приемника.Вътре има две белекжи който пише че приемника е сименс и работи на 433,92 МHZ. Проблема е че никаде няма описано(модули,приемници) по форуми относно алармите на бмв и тази която е с горепоказания ключ с описанието за обучаване. Дори ходих при най добрите алармаджий в Русе и нищо не направиха веднага ми вкараха оферта за нова аларма. Довечера ще кача някоя друга снимк,а че единия ми болт нещо се опъва.

- Sasho_snegorina
- Потребител
-
Колега, към моето огледало за задно виждане няма никакви кабели.
- mgmmaster
- Потребител
-
- Кара: путкосъбирачка :P
- Мечтае да кара: e30 M Sport Evolution
Ключ на е36 не се програмира по начина на е39 и е46. Чипа не е към самият ключ вързан, а е вътре в пластиката и не можете да направите контакт и да се програмира чрез познатият начин. За активно дистанционно се купува празен чип и с програматор се вкарва кода на самата аларма.
mgmmaster написа:Ключ на е36 не се програмира по начина на е39 и е46. Чипа не е към самият ключ вързан, а е вътре в пластиката и не можете да направите контакт и да се програмира чрез познатият начин. За активно дистанционно се купува празен чип и с програматор се вкарва кода на самата аларма.
Колега, не знам какъв "master" си, но когато нещо не ти е ясно, не говори глупости, защото така заблуждаваш хората, а форумът е, за да може някой на някого да помогне - не да го обърква още повече!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
mgmmaster написа:Ключ на е36 не се програмира по начина на е39 и е46. Чипа не е към самият ключ вързан, а е вътре в пластиката и не можете да направите контакт и да се програмира чрез познатият начин. За активно дистанционно се купува празен чип и с програматор се вкарва кода на самата аларма.
в голяма грешка си колега, чипа се програмира по същия начин както при е39 и е46 ако не вярваш или не си го правил ела да ти демострирам лично, и колеката е прав като нещо не си го правил никой не те кара да пишеш и да хвърляш хората в 6-та глуха.
- em1l
- младши ентусиаст
-
- Кара: Го на Ракйя
- Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA
Та след намиране на същото дистанционно като моето , закупуване на ново огледало и смяната на старото с него , Отново немога да си програмирам ключа и да ми заработи алармата... Някакви идей какво да проверя още, че вече се изчерпах.
Благодаря Ви!
Благодаря Ви!

- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Здравейте, искам да попитам, понеже съм с ключ с трите бутона, ако взема от е39 такъв и го обуча ще му работят ли бутоните, или трябва само от е36 да е? Поздрави
clarcky написа:Здравейте, искам да попитам, понеже съм с ключ с трите бутона, ако взема от е39 такъв и го обуча ще му работят ли бутоните, или трябва само от е36 да е? Поздрави
Да, ще работи.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
15 мнения
• Страница 1 от 1