Проблем с м50б20 ванос

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Re: Проблем с м50б20 ванос

Мнение от dicho0o » 31 Мар 2014, 15:22

Дебитомер и ламбда сонда от М52 ще ми свършат ли работа и мога ли да ги проверя дали са здрави по някакъв начин още докато съм в Еконт?
Прозвънявал съм кабелите от еку-то до дебитомера и са здрави,без отечки никъде.
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 31 Мар 2014, 16:23

колега.. разбра ли какво ти казах за ламбдата
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 01 Апр 2014, 10:13

Разбрах за ламбда сондата от 50лв,въпроса е някой дали си е купувал такава и дали въобще работи.Предпочитам да е втора употреба и да я знам че ако е здрава ще работи коректно.Споделете мнения ако някой си е купувал нова за 50лв!

По-важното е дебитомера от М52 дали ще стане на моето М50,защото нов няма да имам възможност да си купя и дали може да го замеря по някакъв начин и да разбера дали е здрав още докато съм в еконт,то е ясно че на диагностиката ще покаже,но са малко точните колеги,които приемат да си вземат стоката ако не работи :)
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 01 Апр 2014, 13:44

dicho0o написа:Разбрах за ламбда сондата от 50лв,въпроса е някой дали си е купувал такава и дали въобще работи.Предпочитам да е втора употреба и да я знам че ако е здрава ще работи коректно.Споделете мнения ако някой си е купувал нова за 50лв!

По-важното е дебитомера от М52 дали ще стане на моето М50,защото нов няма да имам възможност да си купя и дали може да го замеря по някакъв начин и да разбера дали е здрав още докато съм в еконт,то е ясно че на диагностиката ще покаже,но са малко точните колеги,които приемат да си вземат стоката ако не работи :)

Виждал съм няколко ламбда сонди- чисто нови, универсални, на Бош, които не работят коректно. Също така 4-5 за съответният автомобил, отново на Бош, взети от Бош, за около 200лв, които пак не работят добре.
Масметъра няма как да го замериш, освен на колата да видиш сигнала му и какви данни показва.
По отношение на коректните продавачи и възможност за връщане- ще се учудиш колко са много. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 01 Апр 2014, 13:49

Ясно,значи ламбда сонда ще си взема същата,но оригинална от някой мотор на части.
Кажете дебитомера от М52 дали е същия,на външен вид е такъв,но дали ще дава същата информация на компа.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 01 Апр 2014, 15:54

Става

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 02 Апр 2014, 1:03

zvetiko написа:
dicho0o написа:Разбрах за ламбда сондата от 50лв,въпроса е някой дали си е купувал такава и дали въобще работи.Предпочитам да е втора употреба и да я знам че ако е здрава ще работи коректно.Споделете мнения ако някой си е купувал нова за 50лв!

Виждал съм няколко ламбда сонди- чисто нови, универсални, на Бош, които не работят коректно. Също така 4-5 за съответният автомобил, отново на Бош, взети от Бош, за около 200лв, които пак не работят добре.
Масметъра няма как да го замериш, освен на колата да видиш сигнала му и какви данни показва.
По отношение на коректните продавачи и възможност за връщане- ще се учудиш колко са много. ;)

какво трябва да означава "не работят коректно"?

П>С. имам дебитомер от м52б20 :mhihi: ама не съм сиг, че са взаимо-заменяеми
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 02 Апр 2014, 8:52

Това с ламбда сондите се случва понеже не се преценява дължината на кабелите, които играят важна роля в съпротивлението и правилното отчитане на ламбдата.. Аз съм привърженик на новото.. :yes: А стара ламбда ако вземаш след вземането и докато я монтираш и пробваш на диагностика ако не работи и искаш да я върнеш ще те поздравят :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Mechov » 02 Апр 2014, 9:34

EnimEn написа:
zvetiko написа:

какво трябва да означава "не работят коректно"?

П>С. имам дебитомер от м52б20 :mhihi: ама не съм сиг, че са взаимо-заменяеми

Взаимно-заменяеми са колега http://bmwfans.info/parts-catalog/13621730033/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 02 Апр 2014, 20:25

Благодаря за потвърждението че са еднакви дебитомерите.
Тези дни ще взема от един познат дебитомер и ламбда сонда от м52 и ще пиша какво е станало след смяната им :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 03 Апр 2014, 20:32

Колеги днес вземах 4ти дебитомер със сигурност работещ и проблема не е решен!Отново ми показва същите три грешки които съм показал по-горе.
Извиках един познат с едно м52,закачих го предватително и всичко му работеше.На неговата кола закачих и 3те дебитомера които имам(четвъртия го счупих) и 3те са работещи на неговата кола и не показват никакви грешки!Извадих буксата на дебитомера му докато работи и показва като грешка air-mas flow sensor ,това е при м52. При мен на м50-то показва Hot-film air-mass flow sensor,та се чудя дали може да има някаква разлика или и двете си значат дебитомер.Моята кола с напълно откачен дебитомер работи много по-добре,но е доста мудна,трудно се форсира.

Моля Ви кажете къде да търся проблема,друго вече не ми идва като идея.Всичко за което се сетих съм го проверил,като извадя темп.датчик на всмукателния колектор ми го отчита като друга грешка,на м52-то не го отчете...

Сигурно е нещо дребно,има ли някаква вероятност от кабелите в купето да дава някаква грешка на двигателя,аз мисля че е невъзможно.
Честно казано вече съм склонен да мина на М50 без ванос,със бош,само и само с надеждата да се оправи,но си харесвам сименса и си искам ваноса! :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Mechov » 03 Апр 2014, 23:06

Пробвай с друг темп.датчик и прегледай пак тая инсталация.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 03 Апр 2014, 23:22

Инсталацията е наистина перфектна,от инсталацията на колата може ли да ми дава някаква грешка и кой темп.датчик от 3те
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitaka21 » 04 Апр 2014, 8:46

Извинявай колега, че малко ще ти използвам темата, но аз имам подобен проблем. Само че при мен колата направо влиза в някакъв авариен режим и направо спира, смисъл колкото и газ да и подаваш не могат да и се вдигнат оборотите и трябва няколко пъти да я гася и да я паля и тръгва и след някакво неопределено време пак се повтаря същото. Показва ми грешка в дебитомера и ламбдата. Дебитомера ми е 100% здрав(пробвал съм го на друга кола и съм пробвал и с друг дебитомер пак работещ на 100%), а ламбдата не съм я мерил, обаче пробвах с друга и пак същата работа. Съмнява ме и двете да са заминали. В момента съм изключил ламбдата и колата не ми прави този проблем, ама ми се иска да си закача сондата. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 17 Апр 2014, 21:04

Днес смених и датчик разпределителен вал,грешките отново са същите,вече не знам какво не съм сменял по тоя двигател,май ще минавам на бош електроника ако не го оправя,но пък не искам да се разделям с ваноса!
Някой опитен колега с предположение какво може да е?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36