Защо другите марки ни мразят?
Модератор: Общи модератори
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: Защо другите марки ни мразят?
Vanqu1sh написа:На Ваноса май колата му е без ванос![]()

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
http://targovishtebg.com/%D1%82%D1%8A%D ... 1%84%D0%B0
Докато се възхищавате на такива като Пол Уокър, докато се кефите на разни бързи и яростни на пътя, на NFS и подобни игри, които уж били само за забавление ... не чакайте други резултати. Колко още хора трябва да умрат, за да се разбере една проста истина? Понеже каквото се сее, това се жъне. Опитът на мнозина да преиначат тази истина, често им струва и живота. Не разбирането на тази истина, е донесло повече нещастие, отколкото много други бедствия. Не колата, е убиеца на пътя. Убиеца е в колата. Така че, ако мнозина убийци карат BMW, не е чудно, че други водачи мразят марката, а оттам и водачите на BMW. И ако искаме това да се промени, трябва да започнем от себе си, а не да търсим причини в другите.
Докато се възхищавате на такива като Пол Уокър, докато се кефите на разни бързи и яростни на пътя, на NFS и подобни игри, които уж били само за забавление ... не чакайте други резултати. Колко още хора трябва да умрат, за да се разбере една проста истина? Понеже каквото се сее, това се жъне. Опитът на мнозина да преиначат тази истина, често им струва и живота. Не разбирането на тази истина, е донесло повече нещастие, отколкото много други бедствия. Не колата, е убиеца на пътя. Убиеца е в колата. Така че, ако мнозина убийци карат BMW, не е чудно, че други водачи мразят марката, а оттам и водачите на BMW. И ако искаме това да се промени, трябва да започнем от себе си, а не да търсим причини в другите.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Днес един от дилърите на употребявани автомобили в МКар в новичката си бяла Х1 с М-паркет направи на !чисто червено! ляв завой между вече движещите се на зелено, щото вероятно закъсняваше за работа... 

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Elesar74 написа:Докато се възхищавате на такива като Пол Уокър, докато се кефите на разни бързи и яростни на пътя, на NFS и подобни игри, които уж били само за забавление ... не чакайте други резултати. Колко още хора трябва да умрат, за да се разбере една проста истина?
Това било в основата на всички проблеми

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Според мен убийците с БМВ са повече, защото всеки си е повярвал че може да кара кола със задно предаване... малко скромност няма да навреди в това отношение.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Не гледам телевизия колега, не играя и компютърни игри. Кефи се на каквото искаш, но ако си мислиш, че разни те му там игрички и филмчета, не оказват никакво влияние и не формират нищо в една детска глава, значи отричаш реалността. Аз имам две деца и виждам как им влияе всичко, което гледат и чуват. Виждам същото в децата на мои приятели и познати. На единия, синът му не става от CS-a и той не прави нищо да го спре. И като стане, никой не може да му каже нищо, агресивен, непокорен, не защита родителите си за 5 пари, а е на 10 г. Истината е, че престъпленията започват от дома и семейството в най-ранна възраст. И те почват от родителите. А и реалността е, че само в последните няколко години, станаха доста убийства по целия свят от разни уж превъртели младежи или по-възрастни, по наглед необясними причини. Ти не грабваш АК47, но някой друг го прави. А каква е гаранцията, че твоят кеф няма да избие в някоя стрелба в реалността? Мислиш се за нормален човек, който не е способен на това? А дали не са си го мислили същото и тези, дето са стреляли и са убили хора? Също така, убийствата на пътя въобще не са спрели, напук на всички кампании в тази връзка. Не искам да коментирам тази тема, понеже не е по темата.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Освен дъртите разбити Е36, веднага след тях се нареждат шоферите на по-новите и лъскави аЛдита, особено А6 и нагоре. Те са много лоши и летят ниско, доста често ми се струва, че шофьорите им са леко неадекватни и напушени.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Elesar74 написа:Не гледам телевизия колега, не играя и компютърни игри. Кефи се на каквото искаш, но ако си мислиш, че разни те му там игрички и филмчета, не оказват никакво влияние и не формират нищо в една детска глава, значи отричаш реалността. Аз имам две деца и виждам как им влияе всичко, което гледат и чуват. Виждам същото в децата на мои приятели и познати. На единия, синът му не става от CS-a и той не прави нищо да го спре. И като стане, никой не може да му каже нищо, агресивен, непокорен, не защита родителите си за 5 пари, а е на 10 г. Истината е, че престъпленията започват от дома и семейството в най-ранна възраст. И те почват от родителите. А и реалността е, че само в последните няколко години, станаха доста убийства по целия свят от разни уж превъртели младежи или по-възрастни, по наглед необясними причини. Ти не грабваш АК47, но някой друг го прави. А каква е гаранцията, че твоят кеф няма да избие в някоя стрелба в реалността? Мислиш се за нормален човек, който не е способен на това? А дали не са си го мислили същото и тези, дето са стреляли и са убили хора? Също така, убийствата на пътя въобще не са спрели, напук на всички кампании в тази връзка. Не искам да коментирам тази тема, понеже не е по темата.
Всички игри и филми имат възрастови ограничения. Тези възрастови ограничения са различни в зависимост от това за каква възрастова група са предназначени още преди създаването им. Ако не се лъжа при CS възрастовото ограничение е 12 години. Ако твоите познати (родители) не са запознати с това, то те не стават за родители. Щом за теб тези мултимедийни произведения представляват такъв проблем нека бъде така. Да, оказват някакво влияние, но до каква степен това зависи от конкретния човек, затова начина ти на мислене (слагане под общ знаменател на всичко и всички) не ми допада.
В темата отдавна бяха посочени почти всички причини да ни "мразят", като някои дори бяха повторени по няколко пъти.

- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI
Elesar74 написа:Не гледам телевизия колега, не играя и компютърни игри. Кефи се на каквото искаш, но ако си мислиш, че разни те му там игрички и филмчета, не оказват никакво влияние и не формират нищо в една детска глава, значи отричаш реалността. Аз имам две деца и виждам как им влияе всичко, което гледат и чуват. Виждам същото в децата на мои приятели и познати. На единия, синът му не става от CS-a и той не прави нищо да го спре. И като стане, никой не може да му каже нищо, агресивен, непокорен, не защита родителите си за 5 пари, а е на 10 г. Истината е, че престъпленията започват от дома и семейството в най-ранна възраст. И те почват от родителите. А и реалността е, че само в последните няколко години, станаха доста убийства по целия свят от разни уж превъртели младежи или по-възрастни, по наглед необясними причини. Ти не грабваш АК47, но някой друг го прави. А каква е гаранцията, че твоят кеф няма да избие в някоя стрелба в реалността? Мислиш се за нормален човек, който не е способен на това? А дали не са си го мислили същото и тези, дето са стреляли и са убили хора? Също така, убийствата на пътя въобще не са спрели, напук на всички кампании в тази връзка. Не искам да коментирам тази тема, понеже не е по темата.
Абсолютно съм съгласен с всичко, написано от колегата!!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
In_Memoriam написа:Elesar74 написа:Не гледам телевизия колега, не играя и компютърни игри. Кефи се на каквото искаш, но ако си мислиш, че разни те му там игрички и филмчета, не оказват никакво влияние и не формират нищо в една детска глава, значи отричаш реалността. Аз имам две деца и виждам как им влияе всичко, което гледат и чуват. Виждам същото в децата на мои приятели и познати. На единия, синът му не става от CS-a и той не прави нищо да го спре. И като стане, никой не може да му каже нищо, агресивен, непокорен, не защита родителите си за 5 пари, а е на 10 г. Истината е, че престъпленията започват от дома и семейството в най-ранна възраст. И те почват от родителите. А и реалността е, че само в последните няколко години, станаха доста убийства по целия свят от разни уж превъртели младежи или по-възрастни, по наглед необясними причини. Ти не грабваш АК47, но някой друг го прави. А каква е гаранцията, че твоят кеф няма да избие в някоя стрелба в реалността? Мислиш се за нормален човек, който не е способен на това? А дали не са си го мислили същото и тези, дето са стреляли и са убили хора? Също така, убийствата на пътя въобще не са спрели, напук на всички кампании в тази връзка. Не искам да коментирам тази тема, понеже не е по темата.
Всички игри и филми имат възрастови ограничения. Тези възрастови ограничения са различни в зависимост от това за каква възрастова група са предназначени още преди създаването им. Ако не се лъжа при CS възрастовото ограничение е 12 години. Ако твоите познати (родители) не са запознати с това, то те не стават за родители. Щом за теб тези мултимедийни произведения представляват такъв проблем нека бъде така. Да, оказват някакво влияние, но до каква степен това зависи от конкретния човек, затова начина ти на мислене (слагане под общ знаменател на всичко и всички) не ми допада.
В темата отдавна бяха посочени почти всички причини да ни "мразят", като някои дори бяха повторени по няколко пъти.
А ти си измерил това влияние и то се оказало "някакво"? Демек, незначително? Макар, че целият свят е буквално залят с насилие, кръвопролития и сексуални изпълнение във всякакви форми по всякакви медии. Кажи ми един филм, в който горните неща не присъстват? И това не оказвало влияние, не формирало нищо, при факта, че във всеки дом има по един телевизор, че и повече и пред тия уреди се виси с часове. Ти на коя планета живееш, да попитам? В смисъла на темата, именно точно това влияние от всякакви медии, формира характер, убеждения, емоции, неща, които ни формират като хора. И някои от тези хора излизат на пътя. Знаеш ли какво ми казаха за катастрофата, от линка, който дадох? Момчето, шофьор на колата, е влязъл със 180 км/ч в ляв завой, който даже със 100 е много, понеже завоят е с кофти вираж, изхвърля, и макар, че е бил увещаван от спътниците си да намали, е отвърнал, че познавал колата си и бил сигурен в нея. И плати с живота си за това си убеждение. Дървото в което са се ударили, е изгоряло, видях го с очите си в неделя. Чудя се, откъде и кой му е втълпил в главата, тези убеждения. Той си замина и с него още двама, а един е инвалид. Колцина са тези, които изповядват подобни убеждения, уверени в себе си и в една купчина ламарина и пластмаса, макар и добре сглобени? Наши колеги, се размазаха по пътя в някои от градовете на България и всички изказваме съболезнования за тях. А защо изобщо се стига дотук? Защо някой трябва да умира? И след като умират хора, какво ни говори на нас живите, това? Махваме с ръка, проронваме някоя и друга сълза, участваме в погребението примерно и какво? Човека бил добър човек, това онова, но убил себе си и други хора. Ако взема един автомат и убия съседите си и после се застрелям, аз добър човек ли съм? Какво ни говорят тези неща на нас? Продължаваме си по старому и рано или късно, се появява поредната новина, свързана с жертви на пътя. И ако е станало с BMW? Сметката е проста. Или водачите на BMW са идиотите на пътя или не са. На фона на фактите, свързани с участието на BMW, може ли да се направи такъв извод? Не знам, не водя подобна статистика. Но ако има и доза истина в това, би следвало останалите водачи на автомобили от марката, ако претендират, че уважават тази марка, да дадат добрият пример.
- ogata
- старши ентусиаст
-
In_Memoriam написа:...
Личи си, че нямаш деца около себе си

Те са като оня виц за разликата между "на теория" и "на практика".

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Като имам сигурно ще мисля по друг начин. Дотогава няма да тръгна да обяснявам на тези в другата крайност колко са заблудени. И все пак да не забравяме, че някои хора от това голямо зло игри и филми си изкарват прехраната.

- ogata
- старши ентусиаст
-
In_Memoriam написа:Като имам сигурно ще мисля по друг начин. Дотогава няма да тръгна да обяснявам на тези в другата крайност колко са заблудени. И все пак да не забравяме, че някои хора от това голямо зло игри и филми си изкарват прехраната.
Аз също съм съгласен с теб, че едва ли не ако си играл 1 година некъв шуутър като ученик и после ставаш някъв агресивен тип, налитащ на бой или ставаш някъв бандюга. По-скоро върху това влияе домашната среда, възпитание, първите 7, изградената ценностна система от родителите и т.н.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Преди час видях из центъра на Варна черно Е46-кабриолет, караше се със свален таван, а вън е 5 градуса. Думкаше и музика, а шофьора беше с дебела шапка..