Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Re: iOS тема

Мнение от vladye » 30 Мар 2014, 17:49

bum_bum написа:Аймака и Макбука не са ми джейлнати, а и те имат някои твърде досадни проблеми.

Как така - джейлбрейк на OSX? Какви проблеми имаш с машините?
virtue and tranquillity

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Мар 2014, 17:56

Искам да кажа, че няма нищо пиратско там, а пак правят понякога проблеми. Лаптопа най-куцото му е, че понякога мисли повече отколкото се полага. А Аймака се случва като съм в Намбърс и една програма за гледане на картинки и превъртам между двете тъй като свалям информация от картинките и въвеждам в таблицата да запуши таблицата и не ми дава да пиша в нея. Следва форс куит на всички и се оправя. Супер дразнещо е, че не може като си пусна филм по кабела към телевизора да си изгася дисплея. Некви такива дреболии ама не подхождат на компютър, дето е двойно по-скъп от колата ми :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

iOS тема

Мнение от steeN » 30 Мар 2014, 20:01

С времето диска се фрагментира и всичко се омазва... има една програма idefrag. Това, че само уиндоус фрагментирал диска... глупости. Иначе не можеш да намалиш яркостта до край и да изключиш дисплея ли?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Мар 2014, 20:11

Правя му repair и verify disk permissions редовно. Не би трябвало да е от това. Или таблицата или програмата с която гледам снимките прави проблема. Има го при всичките версии и с по-старите го правеше. Рядко се случва, но тъй като ги ползвам често се случва понякога и много дразни. Хубавото е, че винаги записва таблицата и не губя информация.

Яркоста на дисплея може да се намалява, но аз така или иначе я държа на 1 или 2 от 15 или колкото е там максимума. Няма начин да си пуснеш филм по кабела до телевизора и да си изключиш дисплея както е при PC-тата. Ако изключиш дисплея ти спира и филма. Това предполагам е защото Ейпъл не правят все още телевизори и не им пука за тази съвместимост. Друго куцо нещо е средния бутон на меджик мауса и работата с табове в браузърите. Трябва да имаш външна програма и пак ако не си му свикнал се случва вместо да отвориш линк в нов таб да затвориш целия браузър. Иначе жестовете на мишката и тракпада на лаптопа са нещо уникално и ако работиш с много документи едновременно ускоряват работата невероятно много. Файндъра също е малко тъп ако се опитваш да отвориш няколко прозореца и да прехвърляш файлове от една папка в друга.

Като цяло плюсовете са много повече от минусите, просто дразнят много като се вземе впредвиц цената на самите компютри. Тогава очакваш да са едва ли не съвършено безпогрешни.
Изображение

Аватар

Мнение от vladye » 30 Мар 2014, 20:50

Не знам, за мен SSD му е майката - не мога да повярвам ретината колко е брутална, за сравнение с предишните ми машини.

Иначе от Mavericks насам вкараха много нови неща, конкретно за multiple displays ... не знам как го връзваш към TV, но ако е с HDMI и затвориш лаптопа, TV-то би трябвало да ти дойде като main screen?

Иначе, ако наистина толкова те дразни, вземи си едно Apple TV и си stream-вай направо от MacBook-a :)
virtue and tranquillity

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Мар 2014, 21:10

Филми гледам предимно от Аймака. (Не, че откакто имаме бебе някой те оставя да гледаш филм ама примерно :mhihi: ). Гледал съм и от Макбука ама преди не позволяваше да се затвяря и да продължи да работи. С Маверик не знам как ще е. С ТВ-то мисля, че не може да се стриймва нещо, което гледаш с Блу рей плеъра примерно. Трябва да е само с Айтюнс, което е значително неудобство. Иначе не бих се замислил изобщо. Или поне ако тройката можеше да се джейлне, но и това явно няма да се случи скоро.

За ССД не съм се замислял, щото за 1гб без да съм му гледал цената ми става лошо само като си помисля.
Изображение

Аватар

Мнение от vladye » 30 Мар 2014, 21:25

На Mavericks-a го има това, да - както и multiple desktops на втория монитор (адски много ме дразнеше липсата му).

За streaming-a, може с рани app-ове по принцип :)
virtue and tranquillity

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 30 Мар 2014, 21:53

Това repair и disk permissions няма връзка с фрагментирането на файловете на диска. http://en.wikipedia.org/wiki/File_system_fragmentation - ето, че ме мързи да обеснявам... Това е най-голямата причина с времето да се забавя. За макбука има начин да се затвори и да продължиш... затваряш го с външния дисплей включен, събуждаш го с външна клавиатура или мишка и ще излезе от "сън" с изгасен вграден екран, но не е добре защото така му закриваш дупките за охлаждане и прегрява. Сега имам спомен, че се ебаваха с тая опция през няколко версии и ту беше така ту не беше и не знам вече в Маверикс как е, защото аз не го затварям заради охлаждането. "Правилния" начин е да намалиш яркостта до край и последното гаси екрана (поне на лаптопите). Сега на аймак не знам как е, аз съм с външен монитор и макбук. Сигурно има значение и как си вързал телевизора, ейр плей ли е, дисплей порт. Аз външния монитор винаги съм го настройвал да е главния, а вградения го гася. Среден бутон, това ти е някакъв лош навик останал от ПС хаха... аз си ползвам плюсчето в дясно. Иначе жестовете на мишката и тракпада са уникални + spaces, само заради тях не бих минал на ПС обратно.

п.с. Сега като излезе новия офис майкрософт, ще може да спреш да ползваш numbers. Спор няма, там те са лидерите.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Мар 2014, 22:29

Това за затварянето и охлаждането го четох и за това никога не съм пробвал да гася лаптопа. Обръщам го да не ми свети или го завирам някъде с по-дълъг кабел и не ми пречи. Но откакто имам Аймака си гледам от него, защото си държа много филми, а диска е доста по-голям. МС Офис не съм пробвал, защото гледам да нямам кракнати програми на него.

Ще пробвам тази idefrag.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 01 Апр 2014, 9:28

Вчера оставих телефона в глобул, оказа се, че е подменян 2 пъти до сега, това ще му е 3тия. И за мен последния - отива в продажба като го сменят.

Приключих с iPhone-ите, ще си взема един Nexus 5.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Апр 2014, 12:02

Сам казваш, че луксозен и т.н. пък втора ръка :dunno: Ако искаш читав телефон си купуваш нов. Тоя кой знае кво е видял.

По другата тема, дефрагментирах диска ама явно не е имал някакви особени проблеми защото разлика в работата не виждам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 01 Апр 2014, 14:17

E какво като е 2ра ръка ? Телефона е на 1 месец. Сега пак ще го подменят. Аз не намирам iPhone 5 за луксозен телефон, просто феновете му тръбят така. А дали ще е 2ра ръка или не, е въпрос на личен избор. Кофтито е, че макар че съм дал 800лв за него, пак прави въртели. А ги имаше и по 500лв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 01 Апр 2014, 18:49

bum_bum написа:По другата тема, дефрагментирах диска ама явно не е имал някакви особени проблеми защото разлика в работата не виждам.

Интересно, Full defrag ли направи... Това с рестартирането и голямото пренареждане?

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Апр 2014, 20:21

ръб написа:Вчера оставих телефона в глобул, оказа се, че е подменян 2 пъти до сега, това ще му е 3тия. И за мен последния - отива в продажба като го сменят.

Приключих с iPhone-ите, ще си взема един Nexus 5.

Колега ако го подменят обади се, ще го взема аз да се помъча малко с него. Само дано да е нормална цената
Всъщност имам да ползвам бюджет от глобул, може и да взема това което искаш (андроид телефон) и да правим някакъв бартер. Те iPhone не предлагат вече
Ако някой друг иска да се отърве от черен 5 или 5s може да ми пише, поне да взема от колега от форума, че от случайни много ме е страх :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Апр 2014, 20:56

steeN написа:
bum_bum написа:По другата тема, дефрагментирах диска ама явно не е имал някакви особени проблеми защото разлика в работата не виждам.

Интересно, Full defrag ли направи... Това с рестартирането и голямото пренареждане?

Да, но го направи доста бързо. Компютъра работи доволно бързо, никога не съм се оплаквал от скороста. Това, което ме дразни е въпросното забиване и невъзможността за изключване само на дисплея. Имаше и един друг бъг, който бях забравил. След като пуснаха маверика ако компютъра е включен когато е свързан към рисивъра и пусна рисивъра компютъра гасне и за да тръгне или трябва рестарт или седи около половин час и сам се рестартира. Ако го сложа да запи и пусна рисивъра и след това го събудя проблеми няма :dunno: Нямам идея това дали са го оправили защото не съм го ползвал вързан към рисивъра от 2-3 месеца.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата