Е92 325i 2008 - газов инжекцион
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Е92 325i 2008 - газов инжекцион
Разликата м/у н52 и н53 са че при н52 са валветроници а при н53 директно впръскване ?
За бензиновите Е90 може и Орлин (Oci) да се включи, той също има доста опит и познания.
Това за спомагателната водна помпа за първи път го чувам и ми стана доста интересно.
Лично за система бих препоръчал Романо. Мисля, че е една от най-хубавите системи.
А относно разхода защо казвате, че няма смисъл или разликата е малка.
8/100 бензин с/у дори 11/100 газ ?
За бензиновите Е90 може и Орлин (Oci) да се включи, той също има доста опит и познания.
Това за спомагателната водна помпа за първи път го чувам и ми стана доста интересно.
Лично за система бих препоръчал Романо. Мисля, че е една от най-хубавите системи.
А относно разхода защо казвате, че няма смисъл или разликата е малка.
8/100 бензин с/у дори 11/100 газ ?
Песимистичния вариант при зимните цени на горивата и градско шофиране:
12л/100км * 2.5лв/л = 30лв/100км
16л/100км * 1.40лв/л + 1л/100км * 2.5лв/л = 25лв/100км
5лв/100км + липса на багажник и понижена динамика в общия случай - (минус) инвестицията
Дали си заслужава - зависи от употребата. При повечко каране и ако багажника не е проблем - не виждам защо човек да не спести 1500-2000лв годишно.
12л/100км * 2.5лв/л = 30лв/100км
16л/100км * 1.40лв/л + 1л/100км * 2.5лв/л = 25лв/100км
5лв/100км + липса на багажник и понижена динамика в общия случай - (минус) инвестицията
Дали си заслужава - зависи от употребата. При повечко каране и ако багажника не е проблем - не виждам защо човек да не спести 1500-2000лв годишно.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Каква е тая Газ на 1.4 /на ОМВ в момента е 1.17/ и какъв е тоя завишен разход на газ спрямо бензин, 1 максимум 2 литра отгоре бива, ама 4литра отгоре
То бива бива ама толкова да си нагаждаме резултатите според предпочитанията.

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
boris_k написа:Каква е тая Газ на 1.4 /на ОМВ в момента е 1.17/ и какъв е тоя завишен разход на газ спрямо бензин, 1 максимум 2 литра отгоре бива, ама 4литра отгоре![]()
Това е за успокоение

Разликата е точно 1-2 литра максимум да не кажем, че при добра настройка повече от 1 литър от горе няма как, но това е при доста каране и настройки в движение.
На старата кола точно за 1 година от 7 години каране на газ избих и уредбата и половината кола

При мен (BRC) разликата е под 1 л. А разликата в динамиката е доста трудно доловима при ежедневното каране. Вече 14 000 км без проблем.
Колеги, не знам за какви предпочитания говорите при положение, че и аз съм на газ
Казвам ви какво е положението при мен. Написал съм, че използвам песимистичните цени от зимата - няма нужда от заяждане какви са в момента. Пак казвам - не съм защитник нито на карането на газ нито на противното. Казвам ви субективния си опит. За разлика от литри не е коректно да говорите - разликата е пропорционална, а не абсолютна. Нямаше да е лошо да кажете тези ваши постижения на какъв мотор са постигнати. Не претендирам за перфектна настройка, но много познати споделят подобни на моите резултати.

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Гледам че във форума има и други на газ. някой с 6 цилиндов двигател би ли споделил, ако иска и на лично ............ и вие ли имате допълнителна помпа за изпарителя като мен ? Защото бе дошло едно БМВ със слагано газово без такава помпа и за да работи уж му бяха сложили изпарителя да се вкл. при 20 градуса или по-малко...........
Аз съм с 3.0i и нямам допълнителни помпа. Нямам и специални настройки за температурата на изпарителя. Ако се интересуваш ще снимам от къде точно взима вода изпарителя, но нямам никакви проблеми със загряване и работа на газ.
- boris
- старши ентусиаст
-
nero_ написа:Написал съм, че използвам песимистичните цени от зимата - няма нужда от заяждане какви са в момента. Пак казвам - не съм защитник нито на карането на газ нито на противното. Казвам ви субективния си опит. За разлика от литри не е коректно да говорите - разликата е пропорционална, а не абсолютна.
Субективния ти опит си го написал като генерално заключение, от което някои може да си направи грешен извод.
Разликата в разхода е ясно на запознатите, че е пропорционална, като в най-лошия случай трябва да ти бъде до 10-15% завишен разход, което при разход 12/100, не прави 16/100. Да не говорим, че по този начин на настройка на колата, не би трябвало да има загуба на динамика. А и след като ползваш цените от зимата, то беше коректно да ползваш и цените на бензина, от зимата.
Като заключение, отиди да ти настроят колата както трябва.

ПС: Ако почна да изброявам всичките ми бивши газифицирани бмв-та, мнението ще стане доста дълго.

boris_k написа:...в най-лошия случай трябва да ти бъде до 10-15% завишен разход...
това по данни на Световната Газова Асоциация ли е? Или може би само аз нямам право на "гениални заключения"
Изказвате се много абосютно и крайно за една много субективна тема. Извинявам се ако мнението ми е прозвучало авторитарно - не съм искал да подведа никого. Исках да покажа, че медала има две страни.
boris_k написа:Като заключение, отиди да ти настроят колата както трябва.![]()
Била е на настройка няколко пъти при "боговете" на Ланди - голямо разочарование от сервиза на Ботевградско. Отворен съм за предложения.
От доста време съм се заел сам да настройвам - включително около 200 км по магистралата за настройки в движение.
boris_k написа: ПС: Ако почна да изброявам всичките ми бивши газифицирани бмв-та, мнението ще стане доста дълго.
Нека не поставяме мотор с валвтроник, променлив всмукател, електрическа помпа и цял набор от датчици под един знаменател с "бивши газифицирани бмв-та"
Много сте хапливи в този форум - не случайно 1 година само четях без да пиша. Истината се ражда от дискусия - бъдете толерантни!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Добре колега nero_, в крайна сметка с кой мотор е твоята кола
Да стане ясно на всички 

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Моята е 6 цилиндъра и мога да кажа че съм супер доволен от газта. Дава ми с около 1 литър повече от колкото на бензин
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
oci написа:Добре колега nero_, в крайна сметка с кой мотор е твоята колаДа стане ясно на всички
За който мотор е темата... мислех че е ясно.
- boris
- старши ентусиаст
-
nero_ написа:Нека не поставяме мотор с валвтроник, променлив всмукател, електрическа помпа и цял набор от датчици под един знаменател с "бивши газифицирани бмв-та"
А ти как разбра какви съм газифицирал преди това

И аз не пиша много, ама като срещна мнения като твоето и едвам се сдържам

boris_k написа:
А ти как разбра какви съм газифицирал преди товаМного интересно също, какво ли карам в момента.
И точно покрай валветроника, променливия смукател и целия набор от датчици, виждам много лека разлика между горенето на бензин и газ.
![]()
И аз не пиша много, ама като срещна мнения като твоето и едвам се сдържам
Евала! Ако беше пестелив в думите си както газовата ти към гориво щеше да е супер. Всичко най пожелавам. На маса не бих се отказал, но тук е излишно.
63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5