Вашето мнение за Х6
Модератор: Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Spoika
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E71 4.0xd
- Мечтае да кара: M3 E92
Вашето мнение за Х6
Здравейте,
Насочил съм се към този автомобил 2010-2011 година Х6. Интересува ме как се държи по нашите пътища? с какви гуми карате размер/ рън флат или не.
Има теми за Х6 но повечето наблягат върху разхода на гориво. Това не е притеснение за мен. Интересува ме колко спокойно ще мога да го карам колата в БГ, дали е надежна системата 4х4, как се справя с лек оффроуд, избягвате ли малките дупки и неравности и тн. Знам, че това е свързано до голяма степен с гумите, за това ще помоля в отговорите да се пишат и конкретно размера и вида на гумите.
Благодаря предварително
Поздрави!
Насочил съм се към този автомобил 2010-2011 година Х6. Интересува ме как се държи по нашите пътища? с какви гуми карате размер/ рън флат или не.
Има теми за Х6 но повечето наблягат върху разхода на гориво. Това не е притеснение за мен. Интересува ме колко спокойно ще мога да го карам колата в БГ, дали е надежна системата 4х4, как се справя с лек оффроуд, избягвате ли малките дупки и неравности и тн. Знам, че това е свързано до голяма степен с гумите, за това ще помоля в отговорите да се пишат и конкретно размера и вида на гумите.
Благодаря предварително

Поздрави!
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Re: Вашето мнение за Х6
По-късно като намеря повече време ще си допълня мнението,но на прима виста трябва да решите дали ще вземете 2010 или 2011,малкият фейслифт е нач на 2011 или края на 2010.Разликите,които са ми известни:
По-мощни и по-икономични дизелови мотори 30д(от 231 на 245),35д става 40д(съответно 306кс)
8ст автомат заменя 6 ст
Сервотроник става стандарт
Нова визия на shift paddles,мисля и на Ай драйв бутона
По-мощни и по-икономични дизелови мотори 30д(от 231 на 245),35д става 40д(съответно 306кс)
8ст автомат заменя 6 ст
Сервотроник става стандарт
Нова визия на shift paddles,мисля и на Ай драйв бутона
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- Spoika
- младши ентусиаст
-
Здравей,
Мерси за отговора. определено фейса е по-добрият избор, а от 4.0д предполагам че няма да имам оплаквания от към липса на мощност.
А към какви екстри е хубава да се ориентирам. Карам Ф01 серия и тук комфорта е много добър. Колата е с динамик драйв и съм много доволен. Предполагам, че Х6 няма да е със същия комфорт но пък се надявам да е по здрава и да не го мисля много за неравности и подобни неща на пътя.
Между другото в Х6 има ли настройки на окачването за Комфорт/нормал/ спорт?
Мерси за отговора. определено фейса е по-добрият избор, а от 4.0д предполагам че няма да имам оплаквания от към липса на мощност.
А към какви екстри е хубава да се ориентирам. Карам Ф01 серия и тук комфорта е много добър. Колата е с динамик драйв и съм много доволен. Предполагам, че Х6 няма да е със същия комфорт но пък се надявам да е по здрава и да не го мисля много за неравности и подобни неща на пътя.
Между другото в Х6 има ли настройки на окачването за Комфорт/нормал/ спорт?
- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Здрасти, колега!
Мой много близък роднина кара Х6 40d 306HP 2013 година. С други думи имам много преки и обективни впечатления. На F01 не съм се качвал, но за мен возията е достатъчно комфортна и не ти трябва да избягваш дупки и неравности, но едновременно с това си усещаш подробно пътя - на мен точно такава возия ми харесва - да има контакт с настилката. Той я кара с 20 цола летни и 19 цола зимни. Ширината на летните е 255, а на зимните 245. Има adaptive drive, което можеш да настройваш, но и което може да работи на автоматичен режим в зависимост от скоростта. 4х4 за мен за този тип кола е на доста високо ниво. Системата може да прехвърли до 100 % от усилието на едно от задните колела - противоположното на посоката на завиване.
Неговата е както казват джамбазите "с все багаж" - камера за заден ход, birth view /камери отвсякъде, които проектират колата на дисплея/, карбонов интериор и каквото ти дойде на ум.
Няколко пъти съм се качвал на колата и съм го разпитвал много подробно - просто нямам думи. Разбира се за offroad не очаквай да е G-class.
Ако нещо конкретно те интересува, питай, за да го разпитам и да ти пиша.
Мой много близък роднина кара Х6 40d 306HP 2013 година. С други думи имам много преки и обективни впечатления. На F01 не съм се качвал, но за мен возията е достатъчно комфортна и не ти трябва да избягваш дупки и неравности, но едновременно с това си усещаш подробно пътя - на мен точно такава возия ми харесва - да има контакт с настилката. Той я кара с 20 цола летни и 19 цола зимни. Ширината на летните е 255, а на зимните 245. Има adaptive drive, което можеш да настройваш, но и което може да работи на автоматичен режим в зависимост от скоростта. 4х4 за мен за този тип кола е на доста високо ниво. Системата може да прехвърли до 100 % от усилието на едно от задните колела - противоположното на посоката на завиване.
Неговата е както казват джамбазите "с все багаж" - камера за заден ход, birth view /камери отвсякъде, които проектират колата на дисплея/, карбонов интериор и каквото ти дойде на ум.
Няколко пъти съм се качвал на колата и съм го разпитвал много подробно - просто нямам думи. Разбира се за offroad не очаквай да е G-class.
Ако нещо конкретно те интересува, питай, за да го разпитам и да ти пиша.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
В Х6 само съм се возил, но на Х5 имам доста навъртени км.
В сравнение с 7-ца очаквай по-лоша возия и доста повече шум. Въпреки това, за нашите пътища Х5/Х6 е за предпочитане. Това дето го питаш за спорт/комфорт е адаптив драйв и с него вози много по-добре. Х5 не е много чувствителна към дупките, не е точно като истински джип, но е много по-добре от лека кола. Примерно паветата не се усещат, шахтите може и да ги целиш, но не става да се качваш по бордюрите със засилка.
За здравината - ако няма гаранция, старата кола е въпрос на късмет
За мен задължителни екстри са адаптив драйв, активен волан, head-up и комфортни седалки.
Относно гумите, аз минах доста км с 20-ки и 19-ки, като и на двата размера пробвах рънфлат и нормални гуми. Ще ти ги подредя по возия:
1. 20" RFT - положението е зле, воланът много "тегли" от надлъжните неравности, друса гадно и колата е шумна от гумите. Според мен това е кофти комбинация за България.
2. 19" RFT - вози доста по-добре от 20" рънфлат, воланът не тегли, по-безшумна, гумите са по-евтини.
3. 20" нормални - екстра е. Вози значително по-добре от 1 и 2 и е по-безшумна. Оптимален избор, ако може да си позволиш да не караш с рънфлат.
4. 19" нормални - вози много добре, с адаптив драйв вози като 5-ца, но се накланя повечко по завоите и не я усещаш стабилна.
В сравнение с 7-ца очаквай по-лоша возия и доста повече шум. Въпреки това, за нашите пътища Х5/Х6 е за предпочитане. Това дето го питаш за спорт/комфорт е адаптив драйв и с него вози много по-добре. Х5 не е много чувствителна към дупките, не е точно като истински джип, но е много по-добре от лека кола. Примерно паветата не се усещат, шахтите може и да ги целиш, но не става да се качваш по бордюрите със засилка.
За здравината - ако няма гаранция, старата кола е въпрос на късмет

Относно гумите, аз минах доста км с 20-ки и 19-ки, като и на двата размера пробвах рънфлат и нормални гуми. Ще ти ги подредя по возия:
1. 20" RFT - положението е зле, воланът много "тегли" от надлъжните неравности, друса гадно и колата е шумна от гумите. Според мен това е кофти комбинация за България.
2. 19" RFT - вози доста по-добре от 20" рънфлат, воланът не тегли, по-безшумна, гумите са по-евтини.
3. 20" нормални - екстра е. Вози значително по-добре от 1 и 2 и е по-безшумна. Оптимален избор, ако може да си позволиш да не караш с рънфлат.
4. 19" нормални - вози много добре, с адаптив драйв вози като 5-ца, но се накланя повечко по завоите и не я усещаш стабилна.
I love the sound of V8 in the morning...
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
msi200 написа:В Х6 само съм се возил, но на Х5 имам доста навъртени км.
За здравината - ако няма гаранция, старата кола е въпрос на късметЗа мен задължителни екстри са адаптив драйв, активен волан, head-up и комфортни седалки.
За гумите съм съгласен с колегата. Преди да вземеш Х6 ца седни и на задната седалка. За мен тавана е много скосен отзад и съответно неудобна задна седалка. Главата ми опира в тавана, а съм нормално висок 1,81-1,82см. Пристрастен съм, но за мен Е70 40d e по-добър вариант.
- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
Е70 е по-добър категорично от гледна точка на практичност. Зависи за какво я взимаш колата. Ако повече те интересува удоволствието от шофирането, тогава Х6 пък категорично е по-добрият избор.
Има х6 и с цяла седалка отзад, но ако няма да возиш родата, креслата са доста по-комфортни.
Багажника на Х5 е по-практичен, но пък категорично по-стабилна и позволяваща по-агресивно шофиране е Х6.
Пак казвам, зависи ти за какво я взимаш. Дали искаш повече агресивно шофиране или повече практичност. Возията и на двете е идентична, като както е писал колегата по-горе, не е толкова извънредно комфортна и тиха като на F01.
Има х6 и с цяла седалка отзад, но ако няма да возиш родата, креслата са доста по-комфортни.
Багажника на Х5 е по-практичен, но пък категорично по-стабилна и позволяваща по-агресивно шофиране е Х6.
Пак казвам, зависи ти за какво я взимаш. Дали искаш повече агресивно шофиране или повече практичност. Возията и на двете е идентична, като както е писал колегата по-горе, не е толкова извънредно комфортна и тиха като на F01.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- Spoika
- младши ентусиаст
-
Благодаря за отговорите. Относно разликите между Х5 и Х6 съм наясно в общи линии и за това питам конкретно за Х6. Х5 е по практичен но още не съм женен с деца и не мъкна сумати багажи. За мен попринцип най-важния въпрос беше относно карането по БГ пътищата, тъй като не са от гладките и без дупки
Карам внимателно но не винаги успявам да избегна дупка или шахта.
Като се замисля, рядко виждам Х6 или Х5 по гумаджийниците. На мен ми се налага с 19 цола да ходя на изправяне на джанта веднъж на 3-4 месеца, карам ги с обикновенни гуми.

Като се замисля, рядко виждам Х6 или Х5 по гумаджийниците. На мен ми се налага с 19 цола да ходя на изправяне на джанта веднъж на 3-4 месеца, карам ги с обикновенни гуми.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Х6 не съм карал, но доколкото познавам БМВ това с различното поведение е въпрос на окачване, с което е поръчана колата, а не на разлика в поведението на моделите.
Never mistake motion for action...
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Leon написа:Х6 не съм карал, но доколкото познавам БМВ това с различното поведение е въпрос на окачване, с което е поръчана колата, а не на разлика в поведението на моделите.
И аз съм на това мнение! Особено, че разликата между Е70 и Е71 е само в задния диф (това е инфо от Мкар и не мога да се закълна в това) не виждам от къде ще дойде коренна разлика.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Моята я карам с 19'рфт летни и 19' не-рфт зимни.Не съм кривил джанта,не съм пукал и гума,имам резервна маломерна в багажника фабрично.Гумите ги карам на 2.2 -2.3 атмосфери,оплаквания от липса на комфорт нямам,но и съм свикнал на по-твърди окачвания...
Не съм съгласен с един от колегите по-горе,ако си 1,85 и нагоре,тогава ще ти се опира главата отзад-но и не виждам защо ще си купиш автомобил/джип и да се возиш на задната седалка
Багажникът е огромен,като паднат задните седалки може да прекараш мебелировката на цял апартамент(на няколко пъти).
Щом имаш финансова възможност,задължително купуваш поне малкият фейслифт,избор на цвят и екстри според личните предпочитания.За здравина - гаранционно за 25к км са ми сменени една биалетка,една протекла дюза за чистачките,двата фара заради лек конденз.Нищо не скърца,нищо не ме дразни,ако си купувах нов автомобил сега-изборът ми ще е абсолютно същият!
Не съм съгласен с един от колегите по-горе,ако си 1,85 и нагоре,тогава ще ти се опира главата отзад-но и не виждам защо ще си купиш автомобил/джип и да се возиш на задната седалка

Багажникът е огромен,като паднат задните седалки може да прекараш мебелировката на цял апартамент(на няколко пъти).
Щом имаш финансова възможност,задължително купуваш поне малкият фейслифт,избор на цвят и екстри според личните предпочитания.За здравина - гаранционно за 25к км са ми сменени една биалетка,една протекла дюза за чистачките,двата фара заради лек конденз.Нищо не скърца,нищо не ме дразни,ако си купувах нов автомобил сега-изборът ми ще е абсолютно същият!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
stocky написа:Leon написа:Х6 не съм карал, но доколкото познавам БМВ това с различното поведение е въпрос на окачване, с което е поръчана колата, а не на разлика в поведението на моделите.
И аз съм на това мнение! Особено, че разликата между Е70 и Е71 е само в задния диф (това е инфо от Мкар и не мога да се закълна в това) не виждам от къде ще дойде коренна разлика.
От няколко места. Х6 в сравнение с Х5 е с 2 см по-дълъг, 5 см по-широк и 9 см по-нисък. От тук автоматично имаме много по-нисък център на тежестта, по-широка следа и отпред, и отзад в полза на Х6, а това от своя страна означава много по-стабилно поведение, особено в завои.
Второ, тази система за предаване до 100% от въртящия момент на едно от задните колела при Х5 я няма. Дори по-скоро нея я има само при Х6 от 4х4 моделите на БМВ.
Що се касае до дупките, кривене на джанти и разбиване на окачване, за сега моят роднина няма абсолютно никакви оплаквания, въпреки че той много, много не гледа да избягва неравности и тям подобни. Все пак колата е на половин година и на не повече от 10 000 км.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
stankata777 написа:Моята я карам с 19'рфт летни и 19' не-рфт зимни.Не съм кривил джанта,не съм пукал и гума,имам резервна маломерна в багажника фабрично.Гумите ги карам на 2.2 -2.3 атмосфери,оплаквания от липса на комфорт нямам,но и съм свикнал на по-твърди окачвания...
Не съм съгласен с един от колегите по-горе,ако си 1,85 и нагоре,тогава ще ти се опира главата отзад-но и не виждам защо ще си купиш автомобил/джип и да се возиш на задната седалка![]()
Нали идеята комфорта на пътниците, т.е и отзад ще се возят пътници и трябва да им е удобно, независимо колко са високи, а не да се свиват като при спортна кола. Освен това Х5 отзад е като спално помещение, широк и висок, а Х6 определено не е

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2