Прекъсващи вибрации в купето

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: m52b28
Мечтае да кара: s70b56

Прекъсващи вибрации в купето

Мнение от rudolfff » 29 Мар 2014, 21:04

Колата е е36 купе м52б28. Става въпрос за ясно отчетливи вибрации, които се усещат най-силно в гърба на седалката при следните ситуации:
1. При запалване на колата, на свободна , 3-5 секунди се усеща доста, после спира, пак започва и така на се повтаря до потеглянето. Ако закача предавка без да подавам газ, отново ги има.
2. При оставяне на колата да се движи на скорост без подаване на газ. Примерно ускорявам до 100 оставям я на 5-та, отпускам газта и започват силни вибрации.

До момента всички тампони са прегледани, висящ лагер също, дифа е със сменено масло в добро здраве, скоростната кутия наскоро беше сменена поради други причини и джантите са изправяни скоро, което изолира по моите виждания основните варианти по т.2. Единственото нещо което леко ме съмнява, но едва ли ще е то е съвсем леко закъсан маркуч към стъпковото моторче.

Колкото повече чета, толокова повече мисля че може да е маховика, но пак малко не ми се връзва ... ако някой е имал подобни проблеми, или си има конкретно идея за какво става въпрос, ще се радвам да сподели ... :idea:

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Re: Прекъсващи вибрации в купето

Мнение от Vanqu1sh » 29 Мар 2014, 23:52

Щом го прави и на място не ги гледай висящи лагери, дифове, джанти и тн.

Потребител
Аватар
Кара: m52b28
Мечтае да кара: s70b56

Мнение от rudolfff » 31 Мар 2014, 12:53

Vanqu1sh написа:Щом го прави и на място не ги гледай висящи лагери, дифове, джанти и тн.

Проверката съм я правил, понеже не изключвам при двете различни ситуации (1§2), да са два различни проблема ... Знам ли кво пак е решила тая кола :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 318I
Мечтае да кара: БТР

Мнение от petrashkov » 31 Мар 2014, 21:06

Освен ако колата не прекъсва. Тоест ако работи добре. Огледай да не опира нещо някъде (ако сте ремонтирали или разглобявали нещо) Вижте дали ако сте пипали всичко е стегнато.
Иначе по описанието за мен това са тампони на двигателя.
Критика се приема

Назад към E36