Защо другите марки ни мразят?
Модератор: Общи модератори
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
Re: Защо другите марки ни мразят?
laviatan написа:.... Вчера бях на прожекция на NEED FOR SPEED ...Филма свърши и казах на майтап на жена ми - гледай сега "вдъхновени" от филма как ще излязат повечето от паркинга и по шосето . Излязох прав с едно поне 50% от излизащите независимо от марката - то не бе гонене, не бе пилене на гуми ...и повечето бях други марки.
Точно същото беше при мен в събота

- eLiTyY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 (E53) facelift
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: sport package 3.0D
Простака си е простак...независимо дали е с БМВ или с опел тигра примерно...така, че не виждам смисъл от тема защо хората мразят БМВ. Хората мразят некадърниците по пътя независимо каква кола карат!
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
На тъпанара,който днес "метлосваше" със червено-оранжево облепено Е36 компакт с Плевенска регистрация (не съм сигурен),без задна броня и с надпис "VANOSA" на задно странично стъкло,на тесен път с дупки и скат от двете страни с/у мен ( принудих да отбия плътно в дясно и почти да спра) искам да му кажа,че е ГОЛЯМ ТЪПАНАР
а не ГОЛЯМ МЪЖ
Случката е от днес м/у 14-16 часа в Русе.
Ако въпросният ТЪПАНАР или някой негов познат прочете темата,веднага си давам тел.номер на лични,за да му кажа директно,че е ТЪПАНАР!!

Ако въпросният ТЪПАНАР или някой негов познат прочете темата,веднага си давам тел.номер на лични,за да му кажа директно,че е ТЪПАНАР!!
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Явно комплексарщината е когато караш кола с малък двигател и не е само при нас.
В Петък в Пловдив едно учениче с 3 другарчета в на майка му чисто новия ярис ми предложи "да си се гоним, докъдето издържа"
. То не беше минаване на червено, пилене на гуми, рискови заобикаляния на трилентов булевард на други мпс-та, каране в обратното в тунела, некви тъпи маневри. Явно си беше вървежен пред п*тараните. Накрая пак се засякохме след 40 минути пауза, като си взех приятелката от работа и след поредната тъпа маневра, където реши да ми се прави на оборотен и да ме заобиколи от ляво на кръстовище където лявата лента е само за наляво и пред нея има мантинела не издържах и си го спрях мъжата, ама се заключи мишока и почна да се извинява.
Днеска другия изрод със сеат ибиза набор 90 в Тракия, където се плюнчеше на някъв чичо с Q7 пак засичания, рискови маневри, два close call-a на 2 кръгови, форсажи, пилене на гуми.
Със сигурност БМВ е диагноза, но простаците каквото и да карат - доста често не го карат по гората.
В Петък в Пловдив едно учениче с 3 другарчета в на майка му чисто новия ярис ми предложи "да си се гоним, докъдето издържа"

Днеска другия изрод със сеат ибиза набор 90 в Тракия, където се плюнчеше на някъв чичо с Q7 пак засичания, рискови маневри, два close call-a на 2 кръгови, форсажи, пилене на гуми.

Със сигурност БМВ е диагноза, но простаците каквото и да карат - доста често не го карат по гората.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
И аз съм забелязал нещо подобно - колкото е по-слаб мотора, толкова повече натискат, ръжат, бучат, грухтят и се пънат. Най смешно ми става когато видя някакъв мотор 1.2, 1.4, 1.6, "тунингован" с 2 огромни КЮНЕЦА и бучащ като съветски танк в условията на ядрена война, наподобяващ пробит бойлер. Примери - 316и, 318ис, 318 118 коня, ГоУф 1.8 90 коня и т.н
Вчера на един паркинг съм застанал вечерта и си стоя в колата, и по едно време пристига една астра ама яко наточена
с "ейнджъл" айските (някъв страшен китаец), брони да не казвам на какво приличащи, ламБи светещи отдолу, тъмни джамове с няква кифла вътре и спира тей, че "Учите" да гледат към мен и сигурно 10 мин се гъзуреше как да я паркира и припомпваше газта, че да привлече внимание с моЩния си двигател. След 5 мин дойде още една същото тунерско изпълнение и не издържах, запалих и се преместих на отсрещния паркинг 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

немо написа:На тъпанара,който днес "метлосваше" със червено-оранжево облепено Е36 компакт с Плевенска регистрация (не съм сигурен),без задна броня и с надпис "VANOSA" на задно странично стъкло,на тесен път с дупки и скат от двете страни с/у мен ( принудих да отбия плътно в дясно и почти да спра) искам да му кажа,че е ГОЛЯМ ТЪПАНАР![]()
а не ГОЛЯМ МЪЖ
![]()
https://www.facebook.com/photo.php?v=67 ... =2&theater
Тука работата е повече от трагична и каквато и да е постъпката ти няма да доведе до никакъв прогрес. За съжаление стават все повече "ваносите", което се отразява и върху малкото хора фенове и на които им се дава газ, било то и само на местата пригодени за това. Колкото и да ни се иска всеки плюещ има право да го прави, докато това не престане, но лично за мен такъв варянт няма, дори ще става в пъти по-зле.
doomy525 написа:Вчера на един паркинг съм застанал вечерта и си стоя в колата, и по едно време пристига една астра ама яко наточенас "ейнджъл" айските (някъв страшен китаец), брони да не казвам на какво приличащи, ламБи светещи отдолу, тъмни джамове с няква кифла вътре и спира тей, че "Учите" да гледат към мен и сигурно 10 мин се гъзуреше как да я паркира и припомпваше газта, че да привлече внимание с моЩния си двигател. След 5 мин дойде още една същото тунерско изпълнение и не издържах, запалих и се преместих на отсрещния паркинг.
Всеки има право да няма вкус. С каква цел е поста ти, да докажеш че шофьорите на опел са бЕсни селтици или да изтъкнеш факта, че караш супер-лукс Е39 което ако пуснеш на цената на читава Астра ГСИ 16В няма да има кой да погледне? Викаш те само другите секти имат селски коли, иначе 90% от собствениците на Е36-чки не са тотални скрапери с рязани пружинки, най-добрия случай джомче или нещо за 50 кинта от продавалника, 17-ки на телове по 10 кинта и смолички. Еваля.
Защо ни мразят другите марки.

Последна промяна raid на 30 Мар 2014, 23:13, променена общо 1 път
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art." - Chris Bangle
- Mad Max.
- Потребител
-
- Кара: E36 318is M42 :\ , Lada Niva 2121
- Мечтае да кара: Alpine White E90 335i
alekangg написа:Ще напиша малко лични виждания, не искам да има разсърдени, но фактите са тези, поне за мен.
Живея във Варна и няма и ден, да не видя Е36 в състояние на полуразпад, да се форсира до прекъсвач по светофарите, следват пилене на гуми, много пушек и обърнати глави на озадачени хора и много шум. Реално с други модели на БМВ, не виждам такива неща, но с Е36 е всекидневие, понякога и по няколко пъти на ден. С други марки и модели е рядкост или казано всичките подобни изпълнения се правят в 80% от случаите, от собственици на Е36, като почти винаги са в ужасно състояние. Забелязвам, че и страшно много мангали карат същите модели, но те не се пилят така.
То май навсякъде е така, не само във Варна

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
И аз съм се нагледал на изпълнения най-вече с Е36, но какво да кажа освен личното си виждане по въпроса и то е:
Мразят БМВ от една страна защото им е насадено, че много горят и имат супер скъпа поддръжка от една страна, а от друга, че повечето които си купуват каталясали модели на БМВ искат да се докажат пред света, че са нещо повече отколкото са. Шефа им ги прай мармалад цял ден и те няма как да си го изкарат на него ами пилят като ненормални по светофари и завои. П*тките припадат като видя или чуят за БМВ независимо на колко години и в какво състояние е.
Баш премиум марки като Порше и нагоре последно време вдигнаха още повече цените си и по тозни начин не може кварталния льохман да смени голфа , а сега и Е36 за 2-4 бона за някое Порше дори 15 годишно, щото едно че са цифра още, а и няма как да плати евентуален ремонт. И затова се купуват БМВ-та, Мерцедеси на по 15 години и нагоре + Аудита чиито цени падат едно, че са първоначално по-ниски и друго, че по-бързо падат по обясними причини.
Но като цяло няма нужда от паника, въпреки, че страда изрядните шофьори на БМВ и истински фенове на марката, заради щампата която им се лепи, заради хора които са си купили колата за статус пред кинчето с дългите крака и русата коса от другия вход.
Мразят БМВ от една страна защото им е насадено, че много горят и имат супер скъпа поддръжка от една страна, а от друга, че повечето които си купуват каталясали модели на БМВ искат да се докажат пред света, че са нещо повече отколкото са. Шефа им ги прай мармалад цял ден и те няма как да си го изкарат на него ами пилят като ненормални по светофари и завои. П*тките припадат като видя или чуят за БМВ независимо на колко години и в какво състояние е.
Баш премиум марки като Порше и нагоре последно време вдигнаха още повече цените си и по тозни начин не може кварталния льохман да смени голфа , а сега и Е36 за 2-4 бона за някое Порше дори 15 годишно, щото едно че са цифра още, а и няма как да плати евентуален ремонт. И затова се купуват БМВ-та, Мерцедеси на по 15 години и нагоре + Аудита чиито цени падат едно, че са първоначално по-ниски и друго, че по-бързо падат по обясними причини.
Но като цяло няма нужда от паника, въпреки, че страда изрядните шофьори на БМВ и истински фенове на марката, заради щампата която им се лепи, заради хора които са си купили колата за статус пред кинчето с дългите крака и русата коса от другия вход.
raid написа:Всеки има право да няма вкус. С каква цел е поста ти, да докажеш че шофьорите на опел са бЕсни селтици или да изтъкнеш факта, че караш супер-лукс Е39 което ако пуснеш на цената на читава Астра ГСИ 16В няма да има кой да погледне? Викаш те само другите секти имат селски коли, иначе 90% от собствениците на Е36-чки не са тотални скрапери с рязани пружинки, най-добрия случай джомче или нещо за 50 кинта от продавалника, 17-ки на телове по 10 кинта и смолички. Еваля.
Защо ни мразят другите марки.
Не ми е това целта, колега. Прав си, че всеки си има вкус, но и всяка марка си има своите отличителни черти и ако искаше толкова да покаже, че обича колата си можеше да сложи някой тунинг предлаган на Опел за техните автомобили. А както всички тук знаем една от отличителните черти на BMW са точно очите.
Също така и си прав, че Е39-ката ми може да е на цената на читава GSI-ка и точно тука ни съвпада мнението, ако разбереш за какво ти говоря

но и не претендирам и не гледам се набивам на очи с колата. Както те плюят нашата марка, що па ние да не можем? Богопомазани ли сме ли какви? Значи те могат да плюят, а ние като кажем за нещо очеизвадно по въпросния тунинг на автомобил (опел в случая), който собственика почти го беше докарал на вид на Е36 компакт стил NFS 2-ka трябва да му се кланяме ли? извинявай, но това за мен не е вкус

Последна промяна doomy525 на 31 Мар 2014, 0:44, променена общо 1 път
enjoy life and drink cold beer

- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Всичко си е до човек,хейтъри колкото си искаш.Миналия ден ми се случи неприятна случка,падна ми гумата в движение,веднага след мен спряха 2-3 коли,нито една не беше BMW,все млади момчета и веднага ми удариха по едно рамо,надигнаха колата за прага ,за да си пъхна крика,събраха ми болтовете и стояха около мен ,докато се оправя,докато слагах гумата,спря още едно момче с Опел да попита имам ли нужда от помощ,много драго ми стана,че така се отзоваха пичовете.Така че ,който си е хейтър и завистник,каквото и да караш и да правиш,все ще те гледа с пренебрежение и злоба,няма смисъл да им се връзвате.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
niki81vd написа:http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3875569
http://news.varna24.bg/486740.html
E ?

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
немо написа:На тъпанара,който днес "метлосваше" със червено-оранжево облепено Е36 компакт с Плевенска регистрация (не съм сигурен),без задна броня и с надпис "VANOSA" на задно странично стъкло,на тесен път с дупки и скат от двете страни с/у мен ( принудих да отбия плътно в дясно и почти да спра) искам да му кажа,че е ГОЛЯМ ТЪПАНАР![]()
а не ГОЛЯМ МЪЖ
![]()
https://www.facebook.com/brabusa1

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
послено вАнуса или Брабуса

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art." - Chris Bangle
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
На Ваноса май колата му е без ванос