м52б20 въпрос отностно разхода
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- ЦецоДоктора
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 328ца
- Мечтае да кара: 320ка
м52б20 въпрос отностно разхода
Здравейте колеги! От скоро съм собственик на автомобил от марката. Това ми е първото БМВ и има един въпрос на, който се надявам да получа отговор. Колата ми е е36 с мотор м52б20 и газов инжекцион. Та ситуацията е следната: светва ми лампата за резервата, при което слагам 20лв бензин(на току що светнала лампа) и 20лв газ( при празна газова бутилка с цел засичане на разхода). Следващите няколко дни си паля на бензин чакам я на място да обърне на газ и в момента, който обърне на газ си тръгвам с колата. И вече въпроса, който ме гложди е, че след като съм изминал 74км на ГАЗ и имам все още газ в колата лампата за бензина ми светва отново
Демек излиза, че работа на място 4-5минути сутрин ми е изгорила бензин за 20лв за има няма 10 студени паления. Това нормално ли е? Предполагам, че може проблема да се корени в свещите. Все още не съм ги сменял откакто е в мен, но скоро и това ще стане.
@пс Закачал съм я на няколко видя диагностики и по мотора няма записани грешки, освен температурен датчик свързан с дигиталния климатроник.
Поздрави!

@пс Закачал съм я на няколко видя диагностики и по мотора няма записани грешки, освен температурен датчик свързан с дигиталния климатроник.
Поздрави!
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Re: м52б20 въпрос отностно разхода
Нормално е.. Бензиновата кола гори най-много студена и на място.. Върви при газаджия да ти нагласи инжекциона на по ниска температура да обръща автоматично на газ..
- ЦецоДоктора
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за коментара, колега. Забравих само да спомена, че когато работи на бензин било то студена или загряла отзад си мирише стабилно на недоизгорял бензин. Това също нормално ли е
Прощавайте за глупавите въпроси, но до сега съм карал дизелов Мерцедес и не ми е много ясно как стоят нещата.

- BorisMitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Внимателно
- Мечтае да кара: Нещо страшно
Нормално е бе колега.. камерата е студена кпд-то пада. Ама като цяло аз съм безкрайно недоволен от м52б20.. лично мнение от личен опит 

- ЦецоДоктора
- кандидат ентусиаст
-
За сега нямам сериозни наблюдения относно мотора и колата, но ми харесва. Както казах първо БМВ ми е и колите, които съм карал до сега са съвсем друг тип 

Колега просто пали и тръгвай...няма какво да я чакаш...Ако мислиш че пестиш пари или износване на мотора като я чакаш да загрее на място си в грешка...не вдигай повече от 2500оборота докато загрее и ще ти е чиста съвеста

6estaka написа:Колега просто пали и тръгвай...няма какво да я чакаш...Ако мислиш че пестиш пари или износване на мотора като я чакаш да загрее на място си в грешка...не вдигай повече от 2500оборота докато загрее и ще ти е чиста съвеста

Няма начин да няма начин
- ЦецоДоктора
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за съветите! От една страна го правя с цел мотора да влезе в малко по-оптимална работна температура, а от друга го правя с цел всичките ми изминати километри да бъдат на ГАЗ за да мога да засека точно разхода на гориво. Днес смених свещите с NGK-та и ще чакам да засека пак да видя какъв разход ще даде. Преди като я закачах на диагностиката на живите данни данните по Knock сензора на колата играеха от 0 до 0.2 на всички цилиндри. Днес ме домързя да я закача, но утре най-вероятно ще я закача. Някой, ако може да каже до каква стойност е в рамките на нормалното ще бъда благодарен

- Beat
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
- Мечтае да кара: Десет цилиндрово Е60
- Детайли за колата: Много бавна
За стойности немога да ти кажа, но разход на гориво се засича най-точно след като напълниш до горе, минаваш 200 или 300 км., пак пълниш до горе и смяташ.

- ЦецоДоктора
- кандидат ентусиаст
-
Ново 20
Смених свещите с предписани NGK BKR6EK на бензин сложиш 10лв на светнала лампа и съм минал към 180км още не е светнала пак. ОБАЧЕ тук идва проблема
от 13/100 газ градско скочи на 16/100
Май май трябва да минавам на настройки на газовото.

Колега аз съм с М43Б18 и аз съм с такива свещи като твойте и махнат катлизатор. Градско София нормално каране 11/100 газ. Извън градско до 120 км 8/100 газ. Това с газ на ОМВ, и от други места съм зареждал не усещам неква съществена разлика. А за бензина аз слагам веднъж в месеца за 50 лева бензин така хубаво да се премести стрелката на дясно и си карам.
Айде успех сигорно трябва да настроиш газовото.
Айде успех сигорно трябва да настроиш газовото.
Няма начин да няма начин
ЦецоДоктора написа:Ново 20Смених свещите с предписани NGK BKR6EK на бензин сложиш 10лв на светнала лампа и съм минал към 180км още не е светнала пак. ОБАЧЕ тук идва проблема
от 13/100 газ градско скочи на 16/100
Май май трябва да минавам на настройки на газовото.
10 лева бензин са 4 литра то едвам ги усеща.
Няма начин да няма начин
- BorisMitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Внимателно
- Мечтае да кара: Нещо страшно
Колега това, че си взел свещи по каталог не означава, че ще се подобри работата след като твоята е газаджийка, напротив даже може да се влоши поради разликата в октановото число бензин/газ 

- ЦецоДоктора
- кандидат ентусиаст
-
Ама аз слагам свещи със същото топлинно число като старите и един вид взаимно заменяеми
Извадих Bosch FR7LDC super+ и сложих NGK BKR6EK. На всякъде където гледах ги дават като заменяеми. Може и да съм объркал нещо, знае ли човек.
Така или иначе тея дни ще ходя на газаджия, че имам много гаден прекъсвач на 4500 на газ да го махне, че ме дразни и да погледне за какво иде реч. 

14 мнения
• Страница 1 от 1