Задно панорамно стъкло комби

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Задно панорамно стъкло комби

Мнение от datchko » 29 Мар 2014, 23:13

Имам два въпроса:

1. Искам да си сложа задно панорамно стъкло с "трети" стоп, но не знам точно как да свържа тоците и къде.
Мисля си за някой от стоповете, но и там не знам как да го направя и откъде да прокарам кабелче.. Притеснява ме също и това, че задната чистачка седи в странно положение, но предполагам, че това се дължи на износения механизъм.

2. Другият ми въпрос е - при минаване през дупка с по-висока скорост, задното стъкло се отваря само и седи леко открехнато (не се отваря, понеже не ми работят амортисьорчетата) и при движение има скърцане между уплътнението и стъклото, влизат газове, шумно е и често се налага да мина през друга дупка, за да се затвори :mhihi: :mhihi: .
Предполагам, че механизмът си прави гаргара, но не знам как да го ремонтирам - може би трябва да го сменя с друг, но пък откъде да знам дали няма да се прецака и той след известно време :dummy:

Подготвен съм за всякакви критики, но чрез търсачката не намирам търсеното.

Аватар
Кара: BMW ♥
Мечтае да кара: Harley Davidson V-Rod
Детайли за колата: E34 , Е30 скоро.

Re: Задно панорамно стъкло комби

Мнение от Българският Орел » 30 Мар 2014, 8:27

Дай снимка на това което искаш.
ИзображениеИзображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E34 520 Touring

Мнение от Ivan4u » 30 Мар 2014, 14:29

viewtopic.php?f=7&t=21888 viewtopic.php?f=7&t=95194

Теми валяло :winky: Комбитата си имат проблеми/редовни/ с багажника освен заради недомислицата с минаващите кабели покрай сгъвките , като там се прекъсват , така също и с механизмите по задната врата . За всички тези проблеми има писано МНОГО , така че ти си :yes:
Everyone fears time ... time fears E34 ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от datchko » 30 Мар 2014, 16:47

Ето така трябва да стане.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: вАна

Мнение от Kassara » 31 Мар 2014, 21:38

Прекъснати кабели= на неработещи механизми на вратата и чистачката

ентусиаст
Аватар

Мнение от datchko » 01 Апр 2014, 10:47

Ivan4u написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=7&t=21888 viewtopic.php?f=7&t=95194

Теми валяло :winky: Комбитата си имат проблеми/редовни/ с багажника освен заради недомислицата с минаващите кабели покрай сгъвките , като там се прекъсват , така също и с механизмите по задната врата . За всички тези проблеми има писано МНОГО , така че ти си :yes:

Колега, аз съм много наясно за тия теми, но не това питам :yes:
Знам, че кабелите се прекъсват, но това няма нищо общо с въпросите ми :winky:

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 01 Апр 2014, 12:44

datchko написа:
Ivan4u написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=7&t=21888 viewtopic.php?f=7&t=95194

Колега, аз съм много наясно за тия теми, но не това питам :yes:
Знам, че кабелите се прекъсват, но това няма нищо общо с въпросите ми :winky:
Точно защото имаш проблем с въпросните кабели ти се отваря стъклото на багажната врата...Почти съм готов да се обзаложа, че като ти друсне колата, кабелите контактуват и се задейства механизма за отваряне на стъклото.
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от datchko » 01 Апр 2014, 15:43

Разбирам.
Тогава ще видя кабелите и ако са зле, ще ги оправя и ще споделя след ден, два дали съм разрешил този проблем.

По точка 1. все още нямам отговор :cry:

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 01 Апр 2014, 16:03

По точка 1 ще прекараш кабелите през проблемното място от точка 2 :winky: Оттам вече ги свързваш със стоповете по какъвто си искаш начин...
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: E34 M50B20, лето господне 1994-о
Мечтае да кара: същото

Мнение от georgistz » 02 Апр 2014, 17:32

Проблемът се дължи на износена или изкривена ключалка на стъклото. Има един "чеп", който всъщност държи стъклото към ключалката и обикновено се изкривява или му се заобля ръба и не държи. Вижда се при отворено стъкло, закрепен за самото стъкло - има си и контрагайка да го държи, за да не се саморазвие. Пробвай при затворено стъкло да дръпнеш нагоре - сигурен съм, че стъклото ще се отвори само от дърпането.
При мен се реши с менгеме, малко бой с чук по свалената ключалка и много регулиране после.

ентусиаст
Аватар

Мнение от datchko » 04 Апр 2014, 19:28

Не е това, колега. Не се отваря дори с много сила. Явно е от кабелите, както писаха по-горе.
Вчера ги презапоявах, че някой тъпак преди мен ги е връзвал само, но сега мисля, че ще издържат поне още 4-5 години.

Правя други неща по колата и не съм я карал още, за да видя дали пак ще се самоотваря при минаване през дупки, но съм почти сигурен, че съм решим проблема.

ентусиаст
Аватар

Мнение от datchko » 06 Апр 2014, 9:53

Вързах стъклото успешно. Има няколко изгорели диода, но ще ги сменя. Като взех стъклото се оказа, че отвътре има тъмно фолио, което ме разочарова, защото продавача не ми беше споделил, но пък и аз не съм се сетил да го питам. Както и да е, ще си играя да го махам, че е скъсано и е отвратително и е слагано много непрофесионално.

P.S. - Все още, карайки, не ми се е отворило стъклото :yes:
Което означава, че са били кабелите (малкото зло), а не механизмът.

Изображение

Благодаря на всички за насоките :winky:

Потребител
Аватар
Кара: това,за което е мечтал
Детайли за колата: BMW E34 520i Touring

Мнение от cvetalin_kostadinov » 13 Юни 2014, 19:44

Първо искам да се извиня,че питам в темата на колегата,но имам нужда от малко помощ за един проблем.

Става въпрос за това дали някой знае или би могъл да погледне при неговия автомобил /комби задължително/ - как е свързан подгрева на задното стъкло.

Питам понеже при мен имаше голям проблем с инсталацията и с помощта на цял сноп от друга кола вече почти съм я възстановил, като остава правилното свързване на подгрева. При мен са останали само двете кабелчета,които са запоени на основата на самото стъкло и са дълги около 10-тина сантиметра.

Не откривам в темите или в интернет - как трябва да се свържат двата кабела един спрямо друг и отделно към кой друг проводник трябва да се включат в основния сноп ,който върви в колонката.

Ще бъда благодарен ако някой помогне , понеже няма такава кола в моя край с читав подгрев за сравнение.

Назад към E34