Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от NeRoX » 29 Мар 2014, 23:02

Leon написа:Ти искаш някой да резюмира няколко хиляди теми в едно мнение? :mhihi:

NeRoX написа:Автоматичните кутии също не ме интересуват. Колата ще е ръчка! Едни ориентировъчни цифри в литри на 100км биха ми били много полезни! Благодаря! :)

А ти вероятно смяташ, че всички коли харчат еднакво и вероятно ще дойдеш да се караш, ако твоята се различава... :dunno: Хайде подходете малко по-реалистично. Потърсете, прочетете и ако имате конкретни въпроси, колегите ще се радват да отговорят, убеден съм.

Казвам "ориентировъчни" цифри. Да си направя някаква сметка. Нали сме тук да си даваме точно такава информация. Разбира се че има значение колко ти тежи крака и в какво състояние ти е двигателя, но искам да знам поне г/д. Както мога да кажа за моята 325i, че гори 12.5 - 13 градксо нормално каране и около 8 извънградско. Така предполагам и ти можеш да ми кажеш дали твоята 320d face (примерно) гори 7 градско или 9 нали така?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535d
Мечтае да кара: F90 M5

Мнение от enerdjy » 29 Мар 2014, 23:18

Колеги смятате ли, че за 5х лв може да се намери читаво 320д или някое бензиново.Лека вечер! :bchug:
"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 30 Мар 2014, 1:13

NeRoX написа:Казвам "ориентировъчни" цифри. Да си направя някаква сметка. Нали сме тук да си даваме точно такава информация. Разбира се че има значение колко ти тежи крака и в какво състояние ти е двигателя, но искам да знам поне г/д. Както мога да кажа за моята 325i, че гори 12.5 - 13 градксо нормално каране и около 8 извънградско. Така предполагам и ти можеш да ми кажеш дали твоята 320d face (примерно) гори 7 градско или 9 нали така?

Ето ти 185 стр. информация за разхода на Е46. Има колкото искаш колеги с 320д. Колко са верни данните е друг въпрос, но поне са много...
viewtopic.php?t=47818

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 30 Мар 2014, 8:29

NeRoX написа:
Leon написа:Ти искаш някой да резюмира няколко хиляди теми в едно мнение? :mhihi:

NeRoX написа:Автоматичните кутии също не ме интересуват. Колата ще е ръчка! Едни ориентировъчни цифри в литри на 100км биха ми били много полезни! Благодаря! :)

А ти вероятно смяташ, че всички коли харчат еднакво и вероятно ще дойдеш да се караш, ако твоята се различава... :dunno: Хайде подходете малко по-реалистично. Потърсете, прочетете и ако имате конкретни въпроси, колегите ще се радват да отговорят, убеден съм.

Казвам "ориентировъчни" цифри. Да си направя някаква сметка. Нали сме тук да си даваме точно такава информация. Разбира се че има значение колко ти тежи крака и в какво състояние ти е двигателя, но искам да знам поне г/д. Както мога да кажа за моята 325i, че гори 12.5 - 13 градксо нормално каране и около 8 извънградско. Така предполагам и ти можеш да ми кажеш дали твоята 320d face (примерно) гори 7 градско или 9 нали така?

градско 8 до 9.5
извън 5.5 до 7

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 30 Мар 2014, 9:16

vvasilev1 написа:
NeRoX написа:

градско 8 до 9.5
извън 5.5 до 7

Всичко опирадо къде се кара,как се кара,в какво състояние е ,като градското пролет-есен може да е литър надолу.Да кажем,че повечето са в границите на разход по книжка

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар

Мнение от HristovHr » 30 Мар 2014, 9:53

Колеги,

Мнение за този автомобил ?

http://www.mobile.bg/11395142050686861

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '03
Мечтае да кара: E90 V10 Hartge

Мнение от adko001 » 30 Мар 2014, 10:19

enerdjy написа:Колеги смятате ли, че за 5х лв може да се намери читаво 320д или някое бензиново.Лека вечер! :bchug:

Мисля, че за 5к може да се намери читаво Е36, но Е46, по-скоро някоя гробница, която да ти съдере нервите от ремонти и прочее, но по Великден се случват и чудеса, успех с търсенето :bchug:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E60 LCI 530XD

Мнение от minchev7 » 30 Мар 2014, 12:20

HristovHr написа:Колеги,

Мнение за този автомобил ?

http://www.mobile.bg/11395142050686861

Не си прави труда изобщо да ходиш да я гледаш. Целия заден капак е надран жестоко (сигурно е сменян), има доста ражда по цялото купе, вътре интериора е издран, след запалване колата пушеше поне 5 минути без да спира. Единственото хубаво нещо в тая кола беше салона.

Потребител
Аватар
Кара: E46 328ci

Мнение от rottenwilde » 30 Мар 2014, 12:50

adko001 написа:
enerdjy написа:Колеги смятате ли, че за 5х лв може да се намери читаво 320д или някое бензиново.Лека вечер! :bchug:

Мисля, че за 5к може да се намери читаво Е36, но Е46, по-скоро някоя гробница, която да ти съдере нервите от ремонти и прочее, но по Великден се случват и чудеса, успех с търсенето :bchug:

Всичко е до късмет, преди 5-6м. мой приятел си взе E46 комби М54 2.2 за 4400. Кара си се всеки ден и до момента не му е дала проблем, за което сме изумени все още. Има качествени коли и евтини и скъпи, както и обратното -евтини и скъпи гробници.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 30 Мар 2014, 13:04

Мисля, че това купе се продава на прилична цена. Може би някои от вас го знаят -> http://www.youtube.com/watch?v=eZzG0yA8ggM
Какви са плюсовете и минусите за този диференциал?
Зима и лято по-хлъзгава, по-податлива ли ще бъде на пързаляне ?
Не съм такъв шофьор, както момчето от клипа, повече държа на стабилност :-)

Отделно ако някой знае нещо за тази или иска да изкаже мнение:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=639qle

Потребител
Аватар

Мнение от Bobsyn » 30 Мар 2014, 17:24

Здравейте колеги, нов съм във форума, но съм решил да ставам горд собственик на БМВ и бих искал да ви попитам какво мислите за този красавец:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=622twm
Все още не разбирам много от марката, но съм се захванал да проуча всичко, което би ми било от полза при закупуването и надявам се притежанието на БМВ. Благодаря предварително за отделеното време! :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 30 Мар 2014, 22:31

Bobsyn написа:Здравейте колеги, нов съм във форума, но съм решил да ставам горд собственик на БМВ и бих искал да ви попитам какво мислите за този красавец:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=622twm
Все още не разбирам много от марката, но съм се захванал да проуча всичко, което би ми било от полза при закупуването и надявам се притежанието на БМВ. Благодаря предварително за отделеното време! :)

Някой е забравил,че в тази кола влизат хора и се возят...как може ни ед а снимка вътре..нито другите джанти и какви са зимните гуми,защото и тези на 5години и те са зимни.
Има някой друг боядисван детайл..

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 31 Мар 2014, 9:00

nikolae написа:Отделно ако някой знае нещо за тази или иска да изкаже мнение:

Предполагам знаеш, че е обръщана, от тук нататък кога, как, какво не знам кой може да ти каже...

Относно дифа -> viewtopic.php?f=34&t=319680&hilit=QUAIFE
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от goshevv » 31 Мар 2014, 9:30

maikooo написа:
nikolae написа:Отделно ако някой знае нещо за тази или иска да изкаже мнение:

Предполагам знаеш, че е обръщана, от тук нататък кога, как, какво не знам кой може да ти каже...

Относно дифа -> viewtopic.php?f=34&t=319680&hilit=QUAIFE

Бъркам ли се, или километража е от купе ?!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 31 Мар 2014, 10:30

Не се бъркаш , от купе е .
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46