Е70 - проверявайте си въздушните възглавници
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Е70 - проверявайте си въздушните възглавници
Става въпрос за възглавниците отзад на въздушното окачване(който ги има).
Като си слагах летните гуми си оглеждах колата отдолу и забелязах, че задна лява възглавница е почти протъркана. Добре че я хванах на време, а не да изгърми на път. От сервиза казаха, че винаги заминавала първо задна лява и наистина дясната е като нова. Колата е на 110х км и не съм я карал по скапани/офроуд пътища. Според мен става така, защото се задържат боклуци и се протърква, та може да е добра идея да се почиства от време на време.
Снимка:

Като си слагах летните гуми си оглеждах колата отдолу и забелязах, че задна лява възглавница е почти протъркана. Добре че я хванах на време, а не да изгърми на път. От сервиза казаха, че винаги заминавала първо задна лява и наистина дясната е като нова. Колата е на 110х км и не съм я карал по скапани/офроуд пътища. Според мен става така, защото се задържат боклуци и се протърква, та може да е добра идея да се почиства от време на време.
Снимка:

I love the sound of V8 in the morning...
- XaH-kpyM
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 1982 Corvette
- Детайли за колата: WBS...
Re: Е70 - проверявайте си въздушните възглавници
Не е само от мръсотията. Просто там се пада, как да кажа, работната площ и затова се протрива.
Лошото което сочи моя опит до сега е че като сменя едната възглавница, след 2-3 месеца пристига човека и за другата.
Иначе това с почистването няма да навреди, стига да ти се занимава.

Лошото което сочи моя опит до сега е че като сменя едната възглавница, след 2-3 месеца пристига човека и за другата.

- armani78
- кандидат ентусиаст
-
И при мен първо изпусна задна лява,смених я и след 1-2 месеца изпусна и дясната....
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
XaH-kpyM написа:Не е само от мръсотията. Просто там се пада, как да кажа, работната площ и затова се протрива.
Така е

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Аз бих напръскал със специален силиконов спрей за гумени уплътнения и детайли. Така ще се почисти и ще се получи една гладка и лъскава повърхност, по която по-трудно ще се задържат нови замърсявания. Освен това ще намалее триенето и в резултата гумата ще се амортизира (протрие) по-бавно. Ето например:
http://markita.net/sprej-guma-i-pvts-600ml-motip-care-black-line-709.html
http://www.bardahl.bg/bg/product/i/4311
http://www.tashev-galving.com/006+DNK+495/%D0%A1%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9+%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2
Разбира се, само предполагам...
http://markita.net/sprej-guma-i-pvts-600ml-motip-care-black-line-709.html
http://www.bardahl.bg/bg/product/i/4311
http://www.tashev-galving.com/006+DNK+495/%D0%A1%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9+%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2
Разбира се, само предполагам...
Excellent! Steven is my name!
- msi200
- ентусиаст
-
А какъв е ефектът, ако изпусне възглавницата?
Колата може ли да се кара? Може ли да изгори компресорчето за въздух?
При мен поне дясната няма следи от износване, ама да видим какво ще стане ...
Колата може ли да се кара? Може ли да изгори компресорчето за въздух?
При мен поне дясната няма следи от износване, ама да видим какво ще стане ...
- V8ka
- кандидат ентусиаст
-

Последна промяна V8ka на 08 Мар 2024, 21:25, променена общо 1 път
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Карането става доста трудно или почти невъзможно,а компресора си има термо защита и изключва като прегрее.
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Всички превенции са добре дошли, за да се запази повече време, но не е страшно започва да изпуска по-малко от микроскопични дупчици, сутрин е легнала на проблемната страна и като се пали се чува компресора доста по-често да работи, възглавницата е за смяна с времето става по-зле.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
И на мен лятото за път на морето ми изпусна задна лява въздушна възглавница. Смених я с нова и досега не съм имал проблем с дясната. Разбрах,че има хора, които ги правят. Сменят гумата с нова, но нямам представа дали стават за нещо. Иначе цената е на половина от новата.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Здравейте. Днес ми се прояви странен проблем. Изписаха ми се следните грешки:
Flat Tyre Monitor failure. Tyre pressure loss can not be identified. Level control system failure.Ground clearance and driving comfort reduced.Avoid high speed cornering.
Какъв може да е проблема? Възможно ли е да с спаднала някоя гума(или всички)? Или има проблем с някоя тръгнала въздушна възглавница? Задна лява възглавница я сменях миналото лято.
Flat Tyre Monitor failure. Tyre pressure loss can not be identified. Level control system failure.Ground clearance and driving comfort reduced.Avoid high speed cornering.
Какъв може да е проблема? Възможно ли е да с спаднала някоя гума(или всички)? Или има проблем с някоя тръгнала въздушна възглавница? Задна лява възглавница я сменях миналото лято.
Последна промяна rafa224 на 16 Май 2014, 8:37, променена общо 1 път
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
rafa224 написа:Здравейте. Днес ми се прояви странен проблем. Изписаха ми се следните грешки:
Fiat Tyre Monitor failure. Tyre pressure loss can not be identified. Level control system failure.Ground clearance and driving comfort reduced.Avoid high speed cornering.
Ами явно на Фиат-а ти се е прецакала системата за контрол на гумите и БМВ-то ти съобщава за проблема...

Това беше на шега, а иначе... Явно двете системи (за контрол на налягането в гумите и за контрол на нивото (клиренса)) са отказали едновременно. За това трябва да има някаква обща причина, защото като съвпадение е малко вероятно. Значи трябва да се помисли какво общо имат двете и проблемът да се търси там. Не знам на каъв принцип се контролира налягането в гумите на твоята кола?
Excellent! Steven is my name!
- rafa224
- старши ентусиаст
-
И аз нямам представа. Едната задна гума ми беше спаднала малко и я напомпах леко, но принципно сигнализира по друг начин, чрез рънфлет индикатора за спаднала гума, макар че съм махнал рънфлетките. Иначе Х-са си стой съвсем нормално и не е легнал на никъде. Мислех си ако задна дясната въздушна възглавница се е протрила и лека изпуска? Защото не е легнала, но грешките ги даваше отначало при запалването на колата и след известно разстояние ги изтрива. Възможно ли е отначало да хваща разлика в нивото и ако все още изпуска малко компресора да компенсира в движение и да се нормализира?
- msi200
- ентусиаст
-
На 151 000км замина и задната дясна възглавница. Изпусна ми точно на 10км от нас.
Колата може да се кара, само че друса гадно.
Колата може да се кара, само че друса гадно.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Аз смених и дясната но се опроверга твърдението, че като замине едната си отива скоро и другата. Лявата я смених преди две години.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2