DPF премахване
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: DPF премахване
Така е колега, но аз имах предвид ако нормата на налягането се "застопори" на ниска стойност, напр. на референтната стойност на оборотите на празен ход. Така налягането винаги ще е ниско и регенерация никога няма да се пусне. Въпросът е дали тези данни за налягането влияят и на други процеси по работата на колата, защото ако е така, то нещо друго може да се прецака.
Ако го застопориш ще ти записва ниско налягане. Трябва да се пипне софтуера, защото трябва да се променят графиките на турбината за да не почне да пренадува. Ходи да ти направят един чип направо остави им 4-500лв. и готово.
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
iceblast написа:Ако го застопориш ще ти записва ниско налягане. Трябва да се пипне софтуера, защото трябва да се променят графиките на турбината за да не почне да пренадува. Ходи да ти направят един чип направо остави им 4-500лв. и готово.
Махнеш ли си ДПФ турбината винаги ще пренадува
Простете за невежия въпрос, ама на какво ще се дължи пренадуването на турбината, нещо не мога да си го обясня. Питам защото сега съм дал моята за рециклиране и малко или много това си ме притеснява за бъдещата й работа. Затова и се въздържам от ремапване, за което моментът иначе е подходящ при премахването на ДПФ-а.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Пенадуването идва от това, че като премахнеш ДПФ, катализатор, ЕГР и побългариш всичко възможно, обратното налягане намалява драстично, което кара турбината да надува повече 

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
А тези без ДПФ на които не се следи налягането в изпускателната система,техните турбини какво правят?
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
Когато имаме променлива геометрия на турбината би трябвало актуатора да ограничава оборотите така че да няма пренадуване освен ако не е правил ремап и не се е съобразил с максимално допустимия надув.Не е ли така?
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Ако има пренадуване ще забие грешка според мен
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
Taruno написа:Пенадуването идва от това, че като премахнеш ДПФ, катализатор, ЕГР и побългариш всичко възможно, обратното налягане намалява драстично, което кара турбината да надува повече
Аз катализатора ще го оставя, защото вчера ходих да го видя и е идеално чист след почистване, ЕГР не мога да го изолирам на този мотор доколкото разбрах, така че се надявам да не се пренадува толкова турбото

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Здравейте,
1. Имам представител в София които работи с мой софтуер и може да извърши процедурата на четене и записване на софтуера без ДПФ!
2.Когато премахнете ДПФ софтуерно задължително той трябва да се отстрани от автомобила,няма вариянт да се издуха сам и т.н по скоро колата ви ще спре да върви или ще счупи турбо
3.Когато махнете ДПФ,турбото няма да пренадува,понеже то се управлява от компютъра на колата и се следи от Мап сензора,БМВ-тата с електронно управление на турбото няма как да имат пренадуване и дори и пик,именно затова инж.Гюнтер е решил да направи турбото с такова управление
но при автомобили с вакуумно управление нещата са малко други,там може да се забележи по-голям пик на надува но всичко зависи колко е здрав клапана и как работи 
1. Имам представител в София които работи с мой софтуер и може да извърши процедурата на четене и записване на софтуера без ДПФ!
2.Когато премахнете ДПФ софтуерно задължително той трябва да се отстрани от автомобила,няма вариянт да се издуха сам и т.н по скоро колата ви ще спре да върви или ще счупи турбо

3.Когато махнете ДПФ,турбото няма да пренадува,понеже то се управлява от компютъра на колата и се следи от Мап сензора,БМВ-тата с електронно управление на турбото няма как да имат пренадуване и дори и пик,именно затова инж.Гюнтер е решил да направи турбото с такова управление

Добър отговор.Винаги е полезно да се включи някой който е в същината на нещата.На мен сега мистана ясно защо са преминали от вакуумно на електронно управление.Мерси колега.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Да електронното управление е по-добрия вариянт,турбото работи много точно както е написано да работи в софтуера,това му дава доста по голям живот сравнено с турбинки с вакуумно управление!
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2