Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Re: iOS тема

Мнение от HackeD » 26 Мар 2014, 15:48

ръб написа:Искам да ви помоля ако може да споделите колко НАИСТИНА ви държат батериите - standby и display battery usage. Тоест колко време на включен дисплей (чат, уеб..) карате ?

Моля за реални данни. Обмислям да дам шанс на една 5ца

Попринцип ползвам интернета на 2G и с разцъкване и чат във фейсбук + разговори ще изкара цял ден... Ноо включа ли 3G-то всичко умира случвало ми се е да го зареждам и по 2 пъти на ден, особенно ако се пускат някакви клипчета от ютуб, инстаграм, фейсбук. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 26 Мар 2014, 16:36

Едно денонощие изкарва моята 5ца с iOS 7.1. Bluetooth, WiFi, 3G и т.н. не се гасят никога, а телефона се ползва активно. Понякога успява и две денонощия да изкара ако си изключвам Bluetooth извън колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 26 Мар 2014, 18:32

ръб написа:Искам да ви помоля ако може да споделите колко НАИСТИНА ви държат батериите - standby и display battery usage. Тоест колко време на включен дисплей (чат, уеб..) карате ?

Шанс спрямо какво ?
Имаш старо нещо дето ще замениш или дали да е 5ца или нещо друго ?
Виждаш, че 2ма колеги, 2 мнения и всяко нататък ще е различно.
Всичко си зависи от това как ще го ползваш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 26 Мар 2014, 19:08

Ами в момента ползвам от година и половина Samsung Galaxy Note 2 и батерията кара 7 часа screen on time (чат, клипове, уеб и т.н.) или 2-3 дена разговори. Един приятел с 5С кара колкото Note 2-ката, друг пък с 5 кара по 2 часа по-малко screen on time...та рекох да събера повече мнения :)

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

iOS тема

Мнение от b00st » 26 Мар 2014, 19:34

С wifi,3G през повечето време и прилично ползване откарва към 1 денонощие. Иначе на edge ми е държал и 3 дни. iOS 7.1 iPhone 5. В бг 3G мрежата е слаба в сградите и това се отразява на батерията.
А и зависи и от настройките. Ако имаш много location services пуснати и background app refresh може да сгъне и по-бързо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 26 Мар 2014, 20:56

bam-bam написа:Купили сте ви виндоса , филмите , мп3ките и всичко, което ползвате и ходите само в оторизирани сервизи, а не при гаражни майстори с кракнати програми и прочие и прочие ... давайте по леко и да си лафим смислени неща ;)

в интерес на истината е абсолютно така. освен windows-а съм си купил и офис 2013. мп3-ки на компютъра нямам, ползвам главно spotify, има си и апп за телефона и си го пускам като ходя на фитнес. гаражни майстори няма, нещо друго интересува ли те? колегата долу е направил примерна сметка и всъщност се вижда, че ако има желание, има и начин. това за старите карти e малко абсурдно..

за батерията - при мен на 5S е много относително за какво го използвам. при усърдно използване на яко браузване(4G) и клипчета в youtube батерията си пада стабилно бързо(никога не съм го засичал точно колко). също при играене на игри като Dead Trigger 2 - принципно не играя, ама се е случвало няколко пъти.
иначе изкарва 1 ден от сутрин до вечер при разговори около 1.5 часа, смс-и, и използване на LiveScore и FlashScore, email-и - минимум 10 имейла на ден, че ги ползвам доста за работа, и също малко инстаграм и фейсбук :mrgreen:
като цяло батерията не е нещо особено, но на фона на другите смартфони от тоя клас няма особена разлика. за мен това не би било решаващото нещо за покупката.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 26 Мар 2014, 21:24

На 4-ката си изключвам само WiFi, когато не го ползвам, и винаги ме изкарва от сутрин до вечер. Може на 15-20% да се върна, но не ме е предавал досега. Трябва да играеш някви тежки игри или да се пръснеш от чатове (тъча хаби, а не "светенето" на дисплея), за да замине.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Мар 2014, 22:58

На моят всичко му е включено постоянно, проверява поща на 3 мин и като съм на вън ако вися да чакам за нещо някъде го ползвам активно. Изкарва си до вечерта без проблем.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Мар 2014, 23:41

Denmark написа:
© написа:Защо толкова са ги ограничили тези програми, направо се чудя дали да търся iPhone - всичко е платено, ограничено ... легално ... :mhihi:

bam-bam написа:То ако ще си вземеш айфон и ще го караш само на легално ... ще откачиш набързо :)

аз имам айфони от доста време и не съм ги джейлбрейк-вал никога. не виждам защо бих го направил ??

до колегата отгоре - какво толкова искаш, което за епъл е платено, а за андроид е безплатно?

за андроид всичко е безплатно :mhihi: та се чудих как е при епъл :mhihi:
още не съм купувал приложение, кофти за разработчиците, но това е истината
при андроид е много лесно ... какво да ви обяснявам, сигурно сте чували, че се намират apk файлове извън гугъл плей

Потребител
Аватар

Мнение от dubfire » 27 Мар 2014, 23:58

От къде е най-добре да се закупи 5s (без мобилните оператори) ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 28 Мар 2014, 0:41

Абе нямаше ли някъде и тема за дроидите ? Айде намери си я и ходи си възхвалявай там мъртвородената система. За ИОС всичко е ПЛАТЕНО даже разговорите се плащат :mhihi: ...... дано си спокоен вече .
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 28 Мар 2014, 0:53

© написа:за андроид всичко е безплатно :mhihi: та се чудих как е при епъл :mhihi:
още не съм купувал приложение, кофти за разработчиците, но това е истината
при андроид е много лесно ... какво да ви обяснявам, сигурно сте чували, че се намират apk файлове извън гугъл плей

ми всичките апп-ове дето имам са безплатни. в App Store има всякакви безплатни игри и програми и прочие..
единственото нещо са навигациите, които няма как да ги пуснат безплатни(все пак и за андроид не са безплатни, но е разбираемо).
ако си купуваш телефона с идеята да го наблъскаш с игри и знайни и не знайни програми..
и в крайна сметка дори и да си купиш някое друго приложение, те повечето са по 1-2 долара. не е като да са хиляди левове :)

иначе знам как е с андроид, имам няколко htc-та, че с това се занимавам и от време на време правя по някой апп. :)

п.п. не споря, просто изказвам моето мнение относно 2-та цитата дето бях направил по-нагоре за ограничеността и т.н.
всеки си има право на избор

Поздрави :wave:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Мар 2014, 7:51

AGT написа:Абе нямаше ли някъде и тема за дроидите ? Айде намери си я и ходи си възхвалявай там мъртвородената система. За ИОС всичко е ПЛАТЕНО даже разговорите се плащат :mhihi: ...... дано си спокоен вече .

Очаквах колегата, който все пак пише някакви приложения да се обиди, но уви ... други се чувстват по-засегнати :mhihi:
Не знам защо възприе безплатните приложения за андроид като възхваляване :dunno: :D

Denmark написа:...

Иначе на мен безплатните приложения също са ми достатъчни в повечето случаи. Просто се интересувах да няма нещо съвсем неочаквано

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 28 Мар 2014, 15:22

aйфон 6 излиза септември !
5ес с включено 3-4G ме кара 8-9 часа и все пак зависи от обхвата...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 28 Мар 2014, 16:17

© написа:Очаквах колегата, който все пак пише някакви приложения да се обиди, но уви ... други се чувстват по-засегнати :mhihi:
Не знам защо възприе безплатните приложения за андроид като възхваляване :dunno: :D

Иначе на мен безплатните приложения също са ми достатъчни в повечето случаи. Просто се интересувах да няма нещо съвсем неочаквано

Ами в името на темата никъде не се споменава нещо различно от IOS.
Относно приложенията на 99% са еднакви за двете системи..... друг е въпроса къде работят в пъти по-стабилно.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата