Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
Re: iOS тема
На кой производител карти използва навигон, че да е по-подробен от IGO?
Вярно че последните карти на HERE са с крачка назад, но чак да са зле?
Вярно че последните карти на HERE са с крачка назад, но чак да са зле?
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
You may have known us as NAVTEQ Maps. Introducing HERE, our new brand for the best map data in the world: 196 countries, 2.7 million updates per day, 80,000 data sources, Over 400 attributes, Automotive grade quality, used in 4 out of 5 cars with factory-fit navigation in North America and Europe.
HERE has created the best sat nav maps in the world for 30 years. Click on your brand and check out our latest GPS maps and Risk Areas products
Сега стана ли ти ясно

Иначе в платеното Иго, картите за източна европа са на ТА, за това е една идея по-зле.
Навигона си ползва карти на ХЕРЕ, ако не си видял логото.
Дори новите карти за Иго вече са ХЕРЕ.
И за Гармин има.

iPhone по принцип ми е мъгла, иначе аз признавам само картите на НЕRE /навтек, дори и с гармин офрм не ми се занимава вече
Ако съм принуден да използвам САМО ТА с IGO тогава нещата са ясни. Защо толкова са ги ограничили тези програми, направо се чудя дали да търся iPhone - всичко е платено, ограничено ... легално ...
Ако съм принуден да използвам САМО ТА с IGO тогава нещата са ясни. Защо толкова са ги ограничили тези програми, направо се чудя дали да търся iPhone - всичко е платено, ограничено ... легално ...

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Има си джейл, какво му се косиш ... просто човека пише за платени/купени, кое си заслужава.
То ако ще си вземеш айфон и ще го караш само на легално ... ще откачиш набързо
То ако ще си вземеш айфон и ще го караш само на легално ... ще откачиш набързо

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
© написа:Защо толкова са ги ограничили тези програми, направо се чудя дали да търся iPhone - всичко е платено, ограничено ... легално ...
bam-bam написа:То ако ще си вземеш айфон и ще го караш само на легално ... ще откачиш набързо
аз имам айфони от доста време и не съм ги джейлбрейк-вал никога. не виждам защо бих го направил ??
до колегата отгоре - какво толкова искаш, което за епъл е платено, а за андроид е безплатно?

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Слави вземи си Htc one и не се занимавай с глупости :-)
Sent from my Iphone 6 :-)
Sent from my Iphone 6 :-)

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Denmark написа:© написа:Защо толкова са ги ограничили тези програми, направо се чудя дали да търся iPhone - всичко е платено, ограничено ... легално ...bam-bam написа:То ако ще си вземеш айфон и ще го караш само на легално ... ще откачиш набързо
аз имам айфони от доста време и не съм ги джейлбрейк-вал никога. не виждам защо бих го направил ??
до колегата отгоре - какво толкова искаш, което за епъл е платено, а за андроид е безплатно?
Всеки има право на избор как да ползва телефона си

Аз просто мразя някой да ме ограничава.
А ти както каза щом не си никога .. никога и няма да видиш смисъл в това.
Ползвай си го със здраве и това е.

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
bam-bam написа:Аз просто мразя някой да ме ограничава.
това не значи, че не съм ползвал джейлбрейкнат iPhone..
с какво точно те ограничават?

bam-bam написа:Всеки има право на избор как да ползва телефона си
Аз просто мразя някой да ме ограничава.
Ползвай си го със здраве и това е.
Не ми казвай, че са ти проблем 3 лв. за app... С какво те ограничават?
На мен ми е готино да платя нещо, което ми харесва и ми върши работа, още повече като знеш колко труд и дисциплина се изисква, за да създадеш от нищо нещо.
virtue and tranquillity
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Купили сте ви виндоса , филмите , мп3ките и всичко, което ползвате и ходите само в оторизирани сервизи, а не при гаражни майстори с кракнати програми и прочие и прочие ... давайте по леко и да си лафим смислени неща 
И на мен ми е кеф да си плащам като европеец и да не чета с часове и дни да направя нещо, ама няма да го доживеем.
п.п. и кой говори за 3 лв, като искам да пробвам 3-4 навита са ми 200-300 лв.
сорка, ама не живея в нормална държава, че да си меря пишките с хората дето тоя софт му е 1/50та от заплатата.

И на мен ми е кеф да си плащам като европеец и да не чета с часове и дни да направя нещо, ама няма да го доживеем.
п.п. и кой говори за 3 лв, като искам да пробвам 3-4 навита са ми 200-300 лв.
сорка, ама не живея в нормална държава, че да си меря пишките с хората дето тоя софт му е 1/50та от заплатата.

Не си прав - може, но не искаш.
OSX вече е безплатен, ако не искаш или нямаш възможност да си вземеш Mac, можеш да ползваш Ubuntu, примерно ... или която друга дистрибуция си харесаш.
Музика можеш да слушаш цял месец и колкото искаш на цената на една кутия цигари. За 8 лв. на месец, си носиш цялата колекция с теб в джоба ... минуса е, че няма Тони Стораро & Ко.
Филми и сериали можеш да гледаш в Hulu/Netflix, горе-долу на същите пари.
И някак си е много по-удобно да прежалиш тези 20 лв, вместо да си губиш времето в сваляне на MP3-ки, торенти, субтитри и т.н.
Тези навита, за които казваш, че искаш да пробваш си имат trial, направен точно за това. Тоест, можеш да ги пробваш спокойно и да си направиш сметката дали ти върши работа и сътоветно да я купиш.
OSX вече е безплатен, ако не искаш или нямаш възможност да си вземеш Mac, можеш да ползваш Ubuntu, примерно ... или която друга дистрибуция си харесаш.
Музика можеш да слушаш цял месец и колкото искаш на цената на една кутия цигари. За 8 лв. на месец, си носиш цялата колекция с теб в джоба ... минуса е, че няма Тони Стораро & Ко.
Филми и сериали можеш да гледаш в Hulu/Netflix, горе-долу на същите пари.
И някак си е много по-удобно да прежалиш тези 20 лв, вместо да си губиш времето в сваляне на MP3-ки, торенти, субтитри и т.н.
Тези навита, за които казваш, че искаш да пробваш си имат trial, направен точно за това. Тоест, можеш да ги пробваш спокойно и да си направиш сметката дали ти върши работа и сътоветно да я купиш.
virtue and tranquillity
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Продължаваш да ме убеждаваш, че си си купил всичко на лаптопа ти и винаги всичко си купуваш ?
Сериозно ли
Помолих те да си лафим сериозни неща и да не се правим на светци
И тези лафове за убунто и линукси не са за ежеднвения юзър ... сам го знаеш.
Музика и филми за 8 лв .. ама които си искам аз ? ... най-новите ... последните хитове ? или тези дето те ми предлагат за 8 лв.
А това я с траяла е малко като да ти земат парите ... явно не се интересуваш, че купувайки го и слагайки дадена карта, тя вече е стара.
Понеже при нувитата имаш опция само смяна на карта, която естествено е последната налична, тук имаш опция да чакаш, да си платиш за старата и да ги псуваш, що не може да си сложиш последната някак.
Ето това е ограничение .. и да, прав си .. не искам да плащам за стари неща.
п.п не ми казахте и двамата дали сте дали по 200 лв за вин хп/7
чакам да ми покажете фактурите
и дали сте си купили офис пакетите и някой друг MS софт
Сериозно ли

Помолих те да си лафим сериозни неща и да не се правим на светци

И тези лафове за убунто и линукси не са за ежеднвения юзър ... сам го знаеш.
Музика и филми за 8 лв .. ама които си искам аз ? ... най-новите ... последните хитове ? или тези дето те ми предлагат за 8 лв.
А това я с траяла е малко като да ти земат парите ... явно не се интересуваш, че купувайки го и слагайки дадена карта, тя вече е стара.
Понеже при нувитата имаш опция само смяна на карта, която естествено е последната налична, тук имаш опция да чакаш, да си платиш за старата и да ги псуваш, що не може да си сложиш последната някак.
Ето това е ограничение .. и да, прав си .. не искам да плащам за стари неща.
п.п не ми казахте и двамата дали сте дали по 200 лв за вин хп/7
чакам да ми покажете фактурите
и дали сте си купили офис пакетите и някой друг MS софт

Не искам да убеждавам никой в нищо, всеки си знае за себе си 
Всичко на машината ми е легално, не ползвам продукти на MS.
Платил съм 40 лв. за OSX-a, като Mavericks-a e безплатен. Ползвам Spotify и Hulu, за работа Adobe Creative Cloud ... телефона ми също не е джейлбрейкнат.
Нямам проблем с пиратството, проблема ми е с времето - нямам нерви да свалям торенти, да търся субтитри, при положение, че мога да дам 10 лв. и да не ги мисля тези работи.

Всичко на машината ми е легално, не ползвам продукти на MS.
Платил съм 40 лв. за OSX-a, като Mavericks-a e безплатен. Ползвам Spotify и Hulu, за работа Adobe Creative Cloud ... телефона ми също не е джейлбрейкнат.
Нямам проблем с пиратството, проблема ми е с времето - нямам нерви да свалям торенти, да търся субтитри, при положение, че мога да дам 10 лв. и да не ги мисля тези работи.
virtue and tranquillity
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Това се опитвам и аз да ти кажа .. правото на избор.
Така си решил ти, кефи те.
Аз друго съм решил .. кефи ме.
Но като си имаш деца някой ден им сложи линукс и някоя игра и иди им обяснявай как да играят.
В случая твоите нужди и работа са идеални на това което ползва, моите са ограничени и за това го правя.
Нито пък линукса за мен е оферта ... няма шанс, както и на доста други хора не биха го ползвали.
Не си първия дето предлага да се ползват безплатни алтернативи, няма и да си последния, ама знаеш, че линукса не става и за това 90 % от хората са на вин.
Така си решил ти, кефи те.
Аз друго съм решил .. кефи ме.
Но като си имаш деца някой ден им сложи линукс и някоя игра и иди им обяснявай как да играят.
В случая твоите нужди и работа са идеални на това което ползва, моите са ограничени и за това го правя.
Нито пък линукса за мен е оферта ... няма шанс, както и на доста други хора не биха го ползвали.
Не си първия дето предлага да се ползват безплатни алтернативи, няма и да си последния, ама знаеш, че линукса не става и за това 90 % от хората са на вин.

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Искам да ви помоля ако може да споделите колко НАИСТИНА ви държат батериите - standby и display battery usage. Тоест колко време на включен дисплей (чат, уеб..) карате ?
Моля за реални данни. Обмислям да дам шанс на една 5ца
Моля за реални данни. Обмислям да дам шанс на една 5ца