Проблем с ел стъкла

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото дойде

Проблем с ел стъкла

Мнение от mambata_943 » 22 Мар 2014, 15:39

DSC00349.jpg

Колата е с 4 ел стъкла и люк, обаче те тръгват когато си поискат, преди спираха за момент и след 1-2 минути каране се отваряха и затваряха без проблем. Сега от няколко дни не искат да тръгнат изобщо или тръгват за момент колкото да ги отворя и после нямат вдигане. Копчетата са сменени всичките и не е от тях, нещо тоците се ебават, щях да я карам на майстор, но ми казаха, че може да е от релетата под волана и няколко дни ги търсех и днес ги смених със други от на един приятел колата, но пак не искат. От снимките се виждат сините релета, те са 3 на брой и всички ги смених, но няма никой, смених и оранжевото и пак нищо. Не съм сигурен даже дали това са релетата за ел стъклата ама така ми казаха... Преди да я закарам на майстор тези дни, вие какво мислите ? :dunno:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is на Гняс

Re: Проблем с ел стъкла

Мнение от sims » 22 Мар 2014, 19:16

модул,предпазител... :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 22 Мар 2014, 20:08

Колега, и аз съм за модула, като горния колега и също така мисля, че имаше релета за стъклата и отпред при бушоните.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M50B25,M50B30,S50B30
Мечтае да кара: M1 Procar
Детайли за колата: 325i, E36 BTCC Replica, E36 M3

Мнение от bmw325ci » 22 Мар 2014, 20:37

Бушон 33 ? Реле за ел. прозорци отпред при бушоните няма, значи остава модула и бушона

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 23 Мар 2014, 19:12

Бушоните предполагам са здрави, скоро ги гледах, но пак ще ги видя. Казаха ми, че е възможно да нямам модул и да съм само с релета, но и това ще проверя, иначе тези релета от снимките за какво са ? :yes: :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 23 Мар 2014, 23:02

по-добре въобще да не се беше занимавал с форума, твоите познати добре са те насочили. защото аз примерно мога да разбера от снимката дали имаш модул за стъклата или не, но като гледам никой не те е питал дори коя година е колата, а това е важно, понеже в е36 стъклата и шибедаха са връзвани по два различни начина. това, което ти трябва, е синьото реле в центъра на снимката, до бялата свинска опашка. това ти е комфорт релето, а то често се прецаква и става точно както го описваш. почват да отказват стъклата от време на време, докато съвсем изчезнат. не знам защо не е станало със смяна на релето, освен и другото да е било заминало, но може да пробваш да си оправиш твоето, ако разбира се е там проблемът http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f92 ... ide-t3665/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 23 Мар 2014, 23:25

Колата е 91-ва година, едното реле го взех от една морга и не знам дали е било от кола с 2 или 4 ел стъкла ( не знам дали има значение) другото реле го пробвах от кола с 2 врати, ако не съвпадат може затова да не тръгва :?: Ходих в един магазин и ми казаха, че такива релета не продават вече, даже и оригинално не можело да се намери ново :D Ще си направя регистрация в бимер-а, че не ми дава да видя снимките.
Благодаря на отзовалите се :idea: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 26 Мар 2014, 20:27

Днес имах време и отворих синьото реле ( до свинската опашка) и се оказа, че спойката се е развалила, запоихме я наново и то стабилно и вече си имам ел стъкла. Благодаря на всички които се отзоваха! :angel: :yes:

Назад към E36