Стопена сирена на алармата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Стопена сирена на алармата

Мнение от Biogame » 20 Мар 2014, 17:20

Здравейте колеги.
Днес както си карам и сирената започна да пищи.
Спрях и колкото и да заключвам и отключвам сирената не спираше докато не видях дим под капака.
Веднага я разглобих самата сирена и прекъснах един кабел и сирената спря,съответно спря и да нагрява.Вътре бе започнала да се топи една платка зад самата сирена.
В момента алармата си работи,отключва и заключва но няма звук.
Ходих при един майстор и той ми обяви цена от 115 евро за сирената,понеже ставало с поръчка,друго нищо не можело да се направи освен да си карам така и да нямам звук.
Ето снимка на дистанционното за да добиете представа каква е алармата
SAM_0967.JPG

Въпроса ми е мога ли да сложа друга сирена или въобще да не се занимавам и да си карам така или да сменям майстора?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
:driving: :dunno: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М43

Re: Стопена сирена на алармата

Мнение от no.breaks » 20 Мар 2014, 19:04

незнам каква ти е сирената, но преди години сменях на моята и беше от сорта на около 25-30 лв най-много, така че определено цената не отговаря, ако обаче има повреда по инсталацията и майстора ти е казал цена с труда и самата сирена и отстраняване на проблема довел до това е друг въпрос. Снимай сирената качи снимки, незнам алармата дали ти е оригинална (демек и само оригинална сирена да става) по скоро си мисля че трябва да се консултираш и с друг :winky:
Изображение

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 20 Мар 2014, 22:43

Biogame написа:Здравейте колеги.
Днес както си карам и сирената започна да пищи.
Спрях и колкото и да заключвам и отключвам сирената не спираше докато не видях дим под капака.
Веднага я разглобих самата сирена и прекъснах един кабел и сирената спря,съответно спря и да нагрява.Вътре бе започнала да се топи една платка зад самата сирена.
В момента алармата си работи,отключва и заключва но няма звук.
Ходих при един майстор и той ми обяви цена от 115 евро за сирената,понеже ставало с поръчка,друго нищо не можело да се направи освен да си карам така и да нямам звук.
Ето снимка на дистанционното за да добиете представа каква е алармата
SAM_0967.JPG

Въпроса ми е мога ли да сложа друга сирена или въобще да не се занимавам и да си карам така или да сменям майстора?

Алармата ти е серпи стар, италианска е. Потърси си някъде втора ръка,аз лично съм изхвърлил бая.

старши ентусиаст
Аватар
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 21 Мар 2014, 17:06

Ето това е сирената и самата аларма която стои зад жабката.
04-03-09_1023.jpg

rgh1300949281d.JPG

На нея има стикер с дата 08.11.1994,имам колата от 7 години и никога не съм я чувал да пищи,даже имам чувството че и да разбие някой колата няма да се чуе никакъв звук :lol:
Значи да намеря друга сирена да я свържа и трябва да проработи така ли да разбирам?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от no.breaks » 21 Мар 2014, 18:04

честно да ти кажа аз бих видял тази изобщо дали работи, но в никакъв случай не бих да дал много пари, в крайна сметка има нови аларами, който са също много добри и си имат там вдигане на стъклата, сама да се заключва и др. подобни... просто попитай този майстор или някой друг, който се занимава с аларми и ще ти кажат, дали може с друга сирена да работи или направо я сменяй :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 21 Мар 2014, 18:13

no.breaks написа:честно да ти кажа аз бих видял тази изобщо дали работи, но в никакъв случай не бих да дал много пари, в крайна сметка има нови аларами, който са също много добри и си имат там вдигане на стъклата, сама да се заключва и др. подобни... просто попитай този майстор или някой друг, който се занимава с аларми и ще ти кажат, дали може с друга сирена да работи или направо я сменяй :yes:

Със сигурност няма да дам 115 евро за сирена :nono:
Иначе сега си имам комфорт модул и стъклата се вдигат като я заключа,даже на няколко пъти съм я засичал 15 минути не пипнеш ли нищо по колата и сама се заключва.Но незнам това дали е функция на алармата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от no.breaks » 21 Мар 2014, 19:02

доколкото си спомням моята с фабричната аларма отключваше и заключваше, но стъклата ги вдигаше само когато го правех с ключа и го задържах на обратно, не знам да е заключвала сама особено след 15 :lol: тя беше по-нова малко от твоята, но явно по-смотана след това преди около 6-7 години сложих нова българска, която с монтажа дойде около 150 лв. сега ги гледах на скоро, че цената им е наполовина :yes: винаги е работила перфектно, не пищи излишно има си там разни настройки и съм много доволен SUPER SEC SS8000 почти съм сигурен, че това беше модела :)
Изображение

Назад към E36