Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от sobiss » 19 Мар 2014, 23:21

В 120 лежанка и 140 тяга няма нищо професионално. Виж ако към първото добавиш 100, а второто 200 вече си става професионално :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Мар 2014, 23:42

vicho написа:
acho.rs написа: въпроса е да НЕ добавяш бодеж към формулата . Не сме 18 годишни чироси, нито професионални спортисти да гоним конкуренцията . Та не демотивирай така хората :)

Човека видимо е машинка - серии от лежанка със 120 кила и мъртва тяга със 140кг, явно иска да се занимава професионално...

Повече от такава форма се постига по един начин и всички знаем, кой е той!

vlad0 написа:2) Липсата на опит и спаменето - обясняват доста неща!

нищо не си си обяснил, ама аре... инджой! :yes: :ok:

тяга може до към 200-230кг на чисто ако си горун по рождение . Лежанка чисто до към 160-170 ... А вече имам много познати които години наред след като са спрели химията си бутат по над 200кг лег и 250-300кг тяга. Ама един път постигнато със жокери , после е бая по-лесно

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 20 Мар 2014, 2:11

Днес се разрових из архивите със снимки и попаднах на снимки когато бях "слабичък" и реших да се похваля какво съм постигнал за 2 години сериозно трениране. :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 20 Мар 2014, 8:53

Това е най-впечатляващата "преди-след" сесия, която съм виждал! Предполагам на всички е интересно да споделиш накратко с какво хранене и тренировка си го постигнал. Аз самия търся подобен изчистен, не обемен ефект, но съм мноого далече, явно заради храненето :dunno:
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 20 Мар 2014, 10:02

Евала на колегата за постигнатото ! :bowdown:

Малко по моя проблем - аз не гоня релеф като по-горния, понеже имам други приоритети, ходя на фитнес да съм във форма, и ако може да кача мускулна маса, че като се заседя и ставам като круша...

181см съм, 90 кг, гръдната ми обиколка преди половин година беше 120см, сега надали е мръднала, обиколка на бицепси - 41см "студени". Имам мазен корем и малко паласки...

Тренирам така :
(пропускам да пиша загрявката)
1. Понеделник - хоризонтална лежанка - 8х80кг, 6х100кг, 3х130кг, 5х120кг, 5х100кг, наклонена лежанка с лост - 8х80кг, 5х100кг, 5х110кг, 5х90кг, 8х80кг, обратна наклонена - 8х80кг, 6х100кг, 6х90кг, 8х80кг (тука вече силите сериозно са намалели), наклонена лежанка с дъмбели - 10х25кг, 8х32кг, 8х40кг, 8х32кг, кофички - когато имам сила с 10-15кг тежест, иначе правя 4х10 повторения. Това са ми основните 4 упражнения, от там вече или флайс на скрипец, или на разни машини с бутане или флайс на гладиатор и подобни, 2 упражнения, за да станат общо 6.

Това е пример за понеделничната ми програма.

Тренирам - понеделник - гърди, вторник - гръб, сряда - почивка, четвъртък - бицепс + трицепс, петък рамо + трапец, събота - крака и кардио.

За храненето - качвам лесно, ама мазнини за съжаление, не това което ми се иска. Метаболизма ми е такъв че бързо качвам и свалям, ама винаги квото не трябва. Миналата седмица ми се наложи един цял ден да не ям нищо и да приемам малко вода, и се обезводних и от неядене бях на другата сутрин 88кг, от нормалните ми 90.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от HackeD » 20 Мар 2014, 11:47

Leon написа:Това е най-впечатляващата "преди-след" сесия, която съм виждал! Предполагам на всички е интересно да споделиш накратко с какво хранене и тренировка си го постигнал. Аз самия търся подобен изчистен, не обемен ефект, но съм мноого далече, явно заради храненето :dunno:

Миналата година когато бях в периода на най-сериозното чистене на мазнини в продължение на(не мога да си спомня точно) но поне 3 месеца всеки тренировъчен ден(понеделник-петък), започвах с 20мин кардио, след това силова тренировка, след нея пак 20 мин кардио. Тогава трудно качвах мускулна маса, но чистех много.

Тренирам така : Понеделник - Гърди и корем , Вторник - Гръб и трапец(може и задно рамо ако имам сила) , Сряда - ръце, предмишница и корем , Четвъртък - крака , Петък - рамо и трапец но започнах да тренирам и 6-ти ден от седмицата и въртя така мускулните групи да няма прекалена почивка на някои от тях. И правя 2 пъти в седмицата мускулната група която реша, че ми е изостанала. :yes:

Проблема ми е че съм нисичък... 174-5см. и 78кг сега. Имам цел да стана 84-5кг. но само мускулна маса.(еххх мечти, но ще стане просто иска време).

Предимно се храня с месо(всякакво), яйца(но без жълтъци), извара, мляко, сирене, кашкалвал(като от тях зависи в какъв период съм и колко чистя), салати всякакви и по-много, плодове(всякакви), ориз, картофи, пълнозърнест хляб(тях само сутрин и час, час и половина преди тренировка и не по-много).

И това е като цяло, има още какво да се желае, искам да изкарам и най-долните плочки до лятото(но да видим какво ще стане). И най-вече искам плътност на мускулите(особенно бицепс, трицепс) като са отпуснати са много меки... като стегна са перфектни, но отпуснати чак по някой път се чудя дали съм тренирал някога... :D. Говорих с инструктор за това каза, че просто е рано още за голяма плътност и след време ще си станах плътни, просто да продължавам да си тренирам и това е.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 20 Мар 2014, 13:01

Някой ще ми обясни ли защо кардио-то се смята основно за чистене на мазнини? :shock:
Имате ли идея колко изгаряте с 20мин. кардио ? :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 20 Мар 2014, 13:03

ръб написа:Евала на колегата за постигнатото ! :bowdown:

Малко по моя проблем - аз не гоня релеф като по-горния, понеже имам други приоритети, ходя на фитнес да съм във форма, и ако може да кача мускулна маса, че като се заседя и ставам като круша...

181см съм, 90 кг, гръдната ми обиколка преди половин година беше 120см, сега надали е мръднала, обиколка на бицепси - 41см "студени". Имам мазен корем и малко паласки...

Тренирам така :
(пропускам да пиша загрявката)
1. Понеделник - хоризонтална лежанка - 8х80кг, 6х100кг, 3х130кг, 5х120кг, 5х100кг, наклонена лежанка с лост - 8х80кг, 5х100кг, 5х110кг, 5х90кг, 8х80кг, обратна наклонена - 8х80кг, 6х100кг, 6х90кг, 8х80кг (тука вече силите сериозно са намалели), наклонена лежанка с дъмбели - 10х25кг, 8х32кг, 8х40кг, 8х32кг, кофички - когато имам сила с 10-15кг тежест, иначе правя 4х10 повторения. Това са ми основните 4 упражнения, от там вече или флайс на скрипец, или на разни машини с бутане или флайс на гладиатор и подобни, 2 упражнения, за да станат общо 6.

Това е пример за понеделничната ми програма.

Тренирам - понеделник - гърди, вторник - гръб, сряда - почивка, четвъртък - бицепс + трицепс, петък рамо + трапец, събота - крака и кардио.

За храненето - качвам лесно, ама мазнини за съжаление, не това което ми се иска. Метаболизма ми е такъв че бързо качвам и свалям, ама винаги квото не трябва. Миналата седмица ми се наложи един цял ден да не ям нищо и да приемам малко вода, и се обезводних и от неядене бях на другата сутрин 88кг, от нормалните ми 90.

Колега ето ти още една статия за съжаление на английски език относно bulking - http://www.simplyshredded.com/bulking-guide.html

Така като гледам нещата май хранителния режим е разковничето :)

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от HackeD » 20 Мар 2014, 13:08

vlad0 написа:Някой ще ми обясни ли защо кардио-то се смята основно за чистене на мазнини? :shock:

Ами честно да ти кажа нямам идея колко изгаря 20 мин кардио. И 100% съм бъркал много при трениране и хранене докато да разбера кое работи за мен най-добре, но все пак съм доволен от промяната. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 20 Мар 2014, 14:21

vlad0 написа:Някой ще ми обясни ли защо кардио-то се смята основно за чистене на мазнини? :shock:

Чистото горене на калории (даже не са мазнини) е смешно малко при всякакво физическо упражнение, освен ако не е с часове. Има писано доста по темата, но в общи линии кардиото влияе на химичните процеси в организма и от какви източници черпи енергия и как я възстановява после.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 20 Мар 2014, 23:38

Изображение

синята линия ти е окислително фосфорилиране, червената гликолиза и зелената - оксидация.

с 2 думи cardiovascular theory представлява предизвикване на адаптивни промени в сърдечно-съдовата и респираторната системи посредством претоварването им чрез упражнения с умерена интензивност. по време на тези упражнения някъде след 2рата минута се задейства оксидирането.
когато се комбинира в един ден със силова тренировка, се препоръчва да е в края й, защото там изгаря и доста гликоген, респективно резултатите в силовата спадат.
по залите мнооого рядко виждам някой да прави кардио като хората (тоест да премине аеробния праг). въртят хората тея колелета, ама почти нищо не правят. всъщност, истина е, че при по-ниската интензивност организмът предпочита повече гликогена като източник пред мазнините, но пък там изгорените калории са по-малко и след края на тренировката, когато хапнем си ги възстановяваме и ефектът е по-малък.
въпросът е, че без да се премине аеробния праг респираторната и сърдечносъдовата системи не се претоварват, т.е. не претърпяват адаптации (а чистенето е само вторичен ефект към това първото).

http://www.briancalkins.com/HeartRate.htm
ето тука един калкулатор за формулата на карвонен. базовият аеробен праг за млад як мъж е приет да бъде 75% от максималния пулс, което горе-долу съответства на 60% от VO2 max (максималният обем кислород, който дробовете могат да преработят за единица време).

абе, тва дето го обяснявам е бая френско. с две думи - когато правите кардио - задъхвайте се. 60% от VO2 max, нали :mhihi:

@колегата със застоя, резултатите ти за нормален човек не са лоши, ако слушаш съвета ми на професионалист, стой настрана от препаратите (естествено, ако нямаш амбиции за някакви постижения). в един момент 2рия (overload) и 3тия (overcompensation principle) от дедовите закони не могат да бъдат спазвани и настъпва застой. тогава професионалистите вкарват сплитове, но без медикаменти няма да издържиш :yes: трябва ти периодизация, пробвай и кросфит, както ти рече влад0. излез от коловоза си и опитай различни неща.

@вичо :dummy:

p.s. забравих да поздравя hacked. браво, момче :yes: все съм мислел, че си дебеличък, розовичък младеж с големи бузи. впечатлен съм, наистина :yes: :yes: :yes:
Последна промяна kulov на 20 Мар 2014, 23:49, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 20 Мар 2014, 23:45

kulov написа:@колегата със застоя, резултатите ти за нормален човек не са лоши, ако слушаш съвета ми на професионалист, стой настрана от препаратите (естествено, ако нямаш амбиции за някакви постижения).

аз не казах ли същото, па да не съм професионалист, като вас...

kulov написа:@вичо :dummy:

:bowdown: :ok:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 21 Мар 2014, 19:12

HackeD написа:Днес се разрових из архивите със снимки и попаднах на снимки когато бях "слабичък" и реших да се похваля какво съм постигнал за 2 години сериозно трениране. :yes:

Извинявай, че така ще те питам, но ми стана интересно... на колко години си на 1вата и на 2рата снимка ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Мар 2014, 19:35

SvetlyoSvetlyo написа:
HackeD написа:Днес се разрових из архивите със снимки и попаднах на снимки когато бях "слабичък" и реших да се похваля какво съм постигнал за 2 години сериозно трениране. :yes:

Извинявай, че така ще те питам, но ми стана интересно... на колко години си на 1вата и на 2рата снимка ?

на първата на 12 на втората на 20 :mhihi: Все пак напредъка е огромен :yes:

Аз да ви питам пичове - дайте идей за пълноценна закуска, която не е свързана с половин час готвене :lol:

gangstera
Аватар
Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION

Мнение от ryan83 » 21 Мар 2014, 20:35

SvetlyoSvetlyo написа:

и на мен ми стана интересно за колегата какво е постигнал, че и аз съм на неговия ръст и гоня мускулна маса и релеф
ма нещо не видях снимките..
Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата