от аналогов към цифров тв тунер ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Re: от аналогов към цифров тв тунер ?
И е пълен абсурд, защото...................?
Ако искаш имам един такъв-цифрова ТВ,видео,филми,музика дори и снимки можеш да разглеждаш на монитора.....пълна пляка
,още ме е яд колко пари дадох 

Извинявам се ако не съм уцелил темата, но искам да попитам кой е най-добрия начин за изкарване на видео вход от буксите на тунера ? Виждам, че самата буксичка е с доста тънки пинчета и ми се струва, че май единствения начин е с рязане на кабела преди буксата, но все пак моля някой, който го е правил да сподели подробности по процедурата или снимки, ако има.
- gogo_05
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 530D Exclusive Editio 2003
- Мечтае да кара: БМВ Е46 330CD 2005
- Детайли за колата: ЗА КАКВО Е СЛОЖЕНА ТАЗИ ГРАФА КАТО НЕ МОЖЕ ДА ПИШЕМ В НЕЯ !!!
колеги намерих това;
01 Retrofit kit, TV function ANALOG/DIGITAL 1 65500397396 ENDED, See EBA 0153181
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=65&fg=95
това означава че има оригинални аналогови и цифрови тунери от БМВ
това дали означава че може да се намери някои стар такав и не страдаме от тази цифровизация че сега сам без ТВ хващат се някакви кадри на силна зимна вихрушка с лек звук
01 Retrofit kit, TV function ANALOG/DIGITAL 1 65500397396 ENDED, See EBA 0153181
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=65&fg=95
това означава че има оригинални аналогови и цифрови тунери от БМВ
това дали означава че може да се намери някои стар такав и не страдаме от тази цифровизация че сега сам без ТВ хващат се някакви кадри на силна зимна вихрушка с лек звук

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Тези стари тунери са MPEG2 стандарт, пак не вършат работа. В България цифровата ТВ се излъчва в MPEG4 компресия.
Never mistake motion for action...
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Някой вече преминал ли е към цифров тунер вече?
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
doncheff написа:Някой вече преминал ли е към цифров тунер вече?
+1

Точно и аз щях да питам същото. Нека сподели някой става ли работата с тунерите (set-top box) дето масово ги продават в плод-зеленчука

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
gentata написа:doncheff написа:Някой вече преминал ли е към цифров тунер вече?
+1![]()
Точно и аз щях да питам същото. Нека сподели някой става ли работата с тунерите (set-top box) дето масово ги продават в плод-зеленчукаА и как са тези за по 150-200$, които са точно за автомобили ако има такива вградени.
И аз искам да попитам същото, от толкова много бмв-та с ТВ, все някой трябва да си е подкарал телевизията. Гледам има някакви по 250-300лв с usb вход, казват че може да се гледа филм, клипове и снимки..

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Май всички сме на снеговалеж.. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- rado89
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 745i e65, 525dA e39
- Мечтае да кара: 850 CSi :)
Колеги, тъй като не виждам все още добро решение за телевизия в колата с тази цифровизация имам едно питане.
Т.к откраднаха цялата система от колата, включително всичко от багажника, та днес си поръчах БМ24 и чейнджър и остава само да си намеря навигационния модул и екрана - въпросът ми е - може ли да се подкара цялата система без да купувам и монтирам тв тунер - само нав модул, екран, бм24 и ЦД чейнджър. Ако и някой има екран да свирка
Благодаря!
Т.к откраднаха цялата система от колата, включително всичко от багажника, та днес си поръчах БМ24 и чейнджър и остава само да си намеря навигационния модул и екрана - въпросът ми е - може ли да се подкара цялата система без да купувам и монтирам тв тунер - само нав модул, екран, бм24 и ЦД чейнджър. Ако и някой има екран да свирка

Благодаря!
Сърдитко Петко - празна му торбата..
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
rado89 написа:Колеги, тъй като не виждам все още добро решение за телевизия в колата с тази цифровизация имам едно питане.
Благодаря!
нави модулът дава картина на монитора, а същото го може и тв модул, така че ти избираш кое от двете да ти пусне картината. Двата модула в комбинация също си работят, но само единият от двата е достатъчен..
зависи какво предпочиташ да имаш - навигация или задна камера примерно ( + видео вход), за тв забравяме при сигнал мпег4
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- rado89
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 745i e65, 525dA e39
- Мечтае да кара: 850 CSi :)
Много благодаря за информацията.
Сърдитко Петко - празна му торбата..
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Колеги, аз откак имам ТВ тунер в колата, да съм пускал тази екстра само да покажа на някой. В останалите други случаи, ми стои само за "украшение". А при вас как е, гледате ли телевизия в колата и имате ли реална нужда да инвестирате в допълнително оборудване за тази цел?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Elesar74 написа: А при вас как е, гледате ли телевизия в колата и имате ли реална нужда да инвестирате в допълнително оборудване за тази цел?
Откакто инсталирах китаеца и оттогава не съм го гледал

- pvnbg
- Потребител
-
- Кара: BMW F01 740XD
- Мечтае да кара: BMW F32 435d xDrive
Здравейте,
Днес реших да се поразтърся малко по темата и вижте какво намерих..
http://www.ebay.co.uk/itm/Freeview-TV-T ... 9428&rt=nc
На доста прилична цена е и предполагам свързването няма да е нещо сложно. Няма да може да се използват стандартните бутони от дисплея и вместо тях ще трябва да се използва дистанционно, но за тази цена според мен не е кой знае каква болка.
Днес реших да се поразтърся малко по темата и вижте какво намерих..
http://www.ebay.co.uk/itm/Freeview-TV-T ... 9428&rt=nc
На доста прилична цена е и предполагам свързването няма да е нещо сложно. Няма да може да се използват стандартните бутони от дисплея и вместо тях ще трябва да се използва дистанционно, но за тази цена според мен не е кой знае каква болка.