Масла за BMW E39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Масла за BMW E39
tazzboy написа:MegaByte написа:то проблемът е ако не изгори нито капка масло.
Колега недей да говориш глупости. Когато колата НЕ ГОРИ масло, тогава има проблем, така ли?Моля те да ми кажеш защо.
Значи моите имат сериозен проблем!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- MegaByte
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i/99г.
boksioraE39 написа:tazzboy написа:MegaByte написа:то проблемът е ако не изгори нито капка масло.
Колега недей да говориш глупости. Когато колата НЕ ГОРИ масло, тогава има проблем, така ли?Моля те да ми кажеш защо.
Значи моите имат сериозен проблем!
Колеги, знам... трудно е, но нека заедно да прочетете пак какво съм написал, моля Ви.

Аз не съм физик, но, ако изходим от определението за този вид масло, а именно:
"двигателно масло е петролен или синтетичен продукт, чиято цел е да смазват възлите и детайлите в двигателя с вътрешно горене в екстремни натоварвания. Освен да смазват, качествените двигателни масла трябва да отвеждат част от топлината която се отделя при работа на двигателя и да отмиват нагара и отлаганията които остават при продължителна работа."
Но може и да сте прави и един мотор да не може да изгори НИТО КАПКА масло, извинявам се, че дори за миг се усъмних в компетенцията Ви.

Гледам наляво - няма никой, поглеждам надясно - идват още

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
И къде във функциите на маслото е упоменато, че трябва да изгаря по време на работа на агрегата, и то в подобни количества? Кое му е нормалното за 10к км да заминават по 3 кила масло... Просто намерете проблема - пробвайте с качествено масло и ако не се получат нещата се насочете към механични повреди - клапан картерни газове (макар че ще го гори еднакво много, независимо на колко км е маслото), гумички клапани, сегменти и т.н. Така описаният харч аз първо бих го отдал на некачествено масло.
- MegaByte
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i/99г.
Dirty M5 driveR написа:И къде във функциите на маслото е упоменато, че трябва да изгаря по време на работа на агрегата, и то в подобни количества?
То и във функциите на автомобила никъде не е упоменато, че се чупи, ама се случва. А колкото до горенето на маслото, както не сте забелязали, естествено, защитавам тезата, че то гори, не може да караш 10 хил/км. и да не ти изгори малко, то това преобръща законите на физиката. А колкото до количеството на колегата, да- много е.
Гледам наляво - няма никой, поглеждам надясно - идват още

- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
искам да попитм а castrol edge 5w40 longlife 04 може ли да се кара на М57 като на него му препоръчват по таблицата в началото на темата longlife98 longlife01
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
bigdady написа:искам да попитм а castrol edge 5w40 longlife 04 може ли да се кара на М57 като на него му препоръчват по таблицата в началото на темата longlife98 longlife01

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- bawarec 73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: купе
bigdady написа:искам да попитм а castrol edge 5w40 longlife 04 може ли да се кара на М57 като на него му препоръчват по таблицата в
началото на темата longlife98 longlife01
Слагай смело няма проблем.

- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Какво масло бихте ми препоръчали за БМВ Е39 525д на 310540км ? Аз лично предпочитам кастрол,но незнам кой отговаря на нормите на Long life 1 и също така се чудя 5в40 или 10в40 вие какво бихте ми препоръчали ?
- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
- Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
- Детайли за колата: Carbon Schwarz
5w30
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
Няма ли да му е много тънко за тия 310к километра ?
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
Не,че съм си наумил искам съвет и ще го взема от колегата Laviatan смятам,че няма да ми пробута някоя реплика
Като цяло не разбирам много от коли признавам си и съм чувал,че 5в40 е за нови коли до 100-120к иначе нищо не ми пречи да му взема 5в40.И все пак някой ще се отзове ли да си сподели мнението ,защото ми оставам още 500км до смяна

- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Колата има ли турбина се слага тънко масло 5w30 или 5w40 аз имам същата кола но на 260 000 и съм сложил castrol 5в40 edge
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
bigdady написа:Колата има ли турбина се слага тънко масло 5w30 или 5w40 аз имам същата кола но на 260 000 и съм сложил castrol 5в40 edge
От гледна точка на вискозитет, 5w40 не е по- "тънко" от 10w40 в работен режим на работа на мотора - и двете масла имат вискозитетен индекс "40" при работна температура...

Разликите са, че едното е пълна-, а другото полусинтетика в повечето случаи /има изключения/!
- Traian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525D
Колега "зеро" , не умаловажавай , че 5в40 , маже по -добре на незагрял двигател , когато износването е най-голямо 

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Не го умаловажавам смазването - просто двете масла имат еднакъв вискозитетен индекс при работна температура, което ще рече, че изтичат еднакво бързо от разстоянието между триещите се детайли. Другаде е силата на пълната синтетика - освен да "маже", маслото има още няколко основни функции/качества, които при пълна синтетика разбираемо са подобрени.