0.10% такса при теглене на каса в банка
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
0.10% такса при теглене на каса в банка
Днес бях в ДСК и ме изненадаха. Щом една банка го е въвела предполагам е въпрос на малко време да стане за всички. Вече наистина мисля да държа колкото стотинки имам там в трезор.
Проста сметка- ако имам 24 000лв и тегля от тях всеки месец по 2000 за да живея за 12 месеца ще платя 24лв такси. Като сметнеш таксата лихвата, която банката ще ми даде за тях за една година ще бъде нула или даже минус. Т.е. някой си борави с парите ти, дава ги на лихва срещу 10-тина % лихва, че и нагоре и вместо да ти плаща даже може да се окаже, че ти му плащаш.
Настана време за буркан банк

Проста сметка- ако имам 24 000лв и тегля от тях всеки месец по 2000 за да живея за 12 месеца ще платя 24лв такси. Като сметнеш таксата лихвата, която банката ще ми даде за тях за една година ще бъде нула или даже минус. Т.е. някой си борави с парите ти, дава ги на лихва срещу 10-тина % лихва, че и нагоре и вместо да ти плаща даже може да се окаже, че ти му плащаш.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: 0.10% такса при теглене на каса в банка
Е, не е така сметката... 24 000 лева дори при 1% годишна лихва, ще ти донесат много повече от 24 лева (колкото е таксата). Ако приемем, че всеки месец теглиш по 2 000 - става сложно и не ми се смята, но пак е така... И данъка върху лихвата да сметнеш - пак е повече. Основният въпрос (според мен) е колко е лихвата по депозита и колко - реалната инфлация за текущата година.
Excellent! Steven is my name!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Borymeckata написа: Основният въпрос (според мен) е колко е лихвата по депозита и колко - реалната инфлация за текущата година.
точно, това е разликата между реалната и номиналната лихва
а по темата-защо не теглиш от АТМ?
доста по-несигурно е май

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
bum_bum написа:Днес бях в ДСК и ме изненадаха. Щом една банка го е въвела предполагам е въпрос на малко време да стане за всички. Вече наистина мисля да държа колкото стотинки имам там в трезор.![]()
Проста сметка- ако имам 24 000лв и тегля от тях всеки месец по 2000 за да живея за 12 месеца ще платя 24лв такси. Като сметнеш таксата лихвата, която банката ще ми даде за тях за една година ще бъде нула или даже минус. Т.е. някой си борави с парите ти, дава ги на лихва срещу 10-тина % лихва, че и нагоре и вместо да ти плаща даже може да се окаже, че ти му плащаш.![]()
Че как го сметна това? В ДСК специално имаш 2.45% или 3% (10% в никакъв случай) годишен лихвен спестовен процент. Това на 24 000 са ти 720лв ако парите ти не ги пипаш 12 месеца.
- Bogat-Beden
-
-
b00st написа:Че как го сметна това? В ДСК специално имаш 2.45% или 3% (10% в никакъв случай) годишен лихвен спестовен процент. Това на 24 000 са ти 720лв ако парите ти не ги пипаш 12 месеца.
10 те процента са колко скубе банката за даване на кредит

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- b00st
- User
-
Bogat-Beden написа:b00st написа:Че как го сметна това? В ДСК специално имаш 2.45% или 3% (10% в никакъв случай) годишен лихвен спестовен процент. Това на 24 000 са ти 720лв ако парите ти не ги пипаш 12 месеца.
10 те процента са колко скубе банката за даване на кредита те дават кредити с нашите пари
То е ясно, това е идеята на банката. Дават ти пари за да им върнеш повече, понякога много повече.
Но както и да е, да слагаш пари на спестовен влог, като мислиш да теглиш от тях постоянно е лишено от смисъл. В най-добрия случай ще си покриеш месечната инфлация, ако имаш голяма спестовна сума.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не съм го смятал процента, щото доста трудно ще дойде. Изхождам от презумцията, че имам 24 000лв и всеки месец тегля по 2000 лв от там. Т.е. лихвата не е 24000х2.45%, а е 24000х0.20%-2лв-такса обслужване+каквото е останало х 0.20% и т.н.. Отделно има такси за поддръжка, евентуално данък лихва и т.н..
Имам карта, която е ръждясала. Може да съм дърт и тъп селянин ама искам да имам пари в джоба. С карта плащам в Интернет, може би 80% от месечните ми разходи тъй като сметки, техника, дрехи, наеми и дори част от храната я плащам онлайн. Като ида в магазин искам да плащам в брой. Като пътувам и ми се строши колата искам да имам 500лв в джоба, а не 5000 в картата и така ...
Имам карта, която е ръждясала. Може да съм дърт и тъп селянин ама искам да имам пари в джоба. С карта плащам в Интернет, може би 80% от месечните ми разходи тъй като сметки, техника, дрехи, наеми и дори част от храната я плащам онлайн. Като ида в магазин искам да плащам в брой. Като пътувам и ми се строши колата искам да имам 500лв в джоба, а не 5000 в картата и така ...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
bum_bum написа:Днес бях в ДСК и ме изненадаха. Щом една банка го е въвела предполагам е въпрос на малко време да стане за всички. Вече наистина мисля да държа колкото стотинки имам там в трезор.![]()
Проста сметка- ако имам 24 000лв и тегля от тях всеки месец по 2000 за да живея за 12 месеца ще платя 24лв такси. Като сметнеш таксата лихвата, която банката ще ми даде за тях за една година ще бъде нула или даже минус. Т.е. някой си борави с парите ти, дава ги на лихва срещу 10-тина % лихва, че и нагоре и вместо да ти плаща даже може да се окаже, че ти му плащаш.![]()
Хах, 0,10 е добре , на повечето места е 0,30% и нагоре

С лихвите сметките са ти криви...
Принципно за всяка кеш операция се заплаща , дори в някои банки има такса за внасяне, защото инкасото солено

Разбира се винаги има начин да се избегнат таксите , стига да питаш и някой да му се занимава да ти обяснява
- Bogat-Beden
-
-
всичките са нещастници, но малко в страни от темата-1 година бях към ДСК (само защото имат клон близо до нас) и се махнах защото да те карат да пишеш вносни износни бележки и само някакви лелки от времето на основаването да бачкат там,ай мерси 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Мен не ме карат нищо да пиша. От 10-15 години имам сметки там.
Явно зависи от клона.

- mitko87
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d facelift
- Мечтае да кара: ///М3
Bogat-Beden написа:всичките са нещастници, но малко в страни от темата-1 година бях към ДСК (само защото имат клон близо до нас) и се махнах защото да те карат да пишеш вносни износни бележки и само някакви лелки от времето на основаването да бачкат там,ай мерси
За бележките наистина зависи от клона ама за лелките съм и аз съгласен само някви с извинение дърти марули работят там
и от горе на това са с голямо самочуствие поне аз в колкото клона на ДСК съм ходил на всякаде са такива

- b00st
- User
-
От години насам всичките ми транзакции са online или по банков път и до банка ходя само за подновяване на картите. Все пак живеем в 21-ви век, има по-добри занимания от колкото да чакаш на опашка с 4ма пенсионера всеки път.
- st.George
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 Ci
Сменяй банката
Разплащателната сметка като продукт търпи промени по всяко едно време, по усмотрение на банката, като дори не е нужно и да те уведомява лично, трябва сам да си следиш тарифата за такси и комисионни.
П.П. Държиш ли парите да са ти в ДСК? Смисъл алтернативи бол..., ако търсиш съвет къде/какво, мисля че има достатъчно хора във Форума, които биха ти дали насока
Питай каквото ти е нужно... (btw, ако идеята е да теглим по една майна на ДСК - брой ме и мен
)

Разплащателната сметка като продукт търпи промени по всяко едно време, по усмотрение на банката, като дори не е нужно и да те уведомява лично, трябва сам да си следиш тарифата за такси и комисионни.
П.П. Държиш ли парите да са ти в ДСК? Смисъл алтернативи бол..., ако търсиш съвет къде/какво, мисля че има достатъчно хора във Форума, които биха ти дали насока

E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Когато купувах колата, за да изтегля моите си пари, за 12 500 евро ми взеха 120лв такса! Това в Райфайзен.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- st.George
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 Ci
Nasko_ написа:Когато купувах колата, за да изтегля моите си пари, за 12 500 евро ми взеха 120лв такса! Това в Райфайзен.
Всяка една банка има изложена на страницата си Тарифа за таксите и комисионните които събира. В който и банков клон да влезеш ще имаш такса за теглене на суми над определените по тарифа лимити (а както стана ясно, някой банки събират такси без значение каква е стойността на заявената за теглене сума). Тук вече решаващо ти е дали тегленето е с или без заявка. А тази такса възниква, тъй като всеки един клон, на всяка една банка Е ПОД ОПРЕДЕЛЕНА КАТЕГОРИЯ, като едно от многото ограничения на тези категории е лимита на касовите наличности...

E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18