Бензинови двигатели Е60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Нищо за сега
Мечтае да кара: БМВ-та

Бензинови двигатели Е60

Мнение от topalano13 » 14 Мар 2014, 11:08

Здравейте,

Понеже потърсих доста из форума, има информация, но не видях нито една тема само за бензиновите двигатели (навярно защото повечето хора с Е60 карат дизели).

Аз все още разучавам каква кола да си взема и се бях насочил към 530Д, но след като прочетох няколко теми за поддръжка и вибрации при дизелите и чух в youtube шума им тотално се отказах и искам да си взема бензин.

Не искам темата да се превръща в спор Бензин/Дизел, така че моля да не се пише в тази насока.

Мога ли да помоля колегите с бензинови Е60-тки да споделят малко опит тук.

Имаше една много полезна тема със статистика и една таблица, в която има 3 или 4 човека с бензинки. Предполагам че сте повече, така че моля споделете малко инфо.

Какво най-често се чупи/колко струва, кои неща да гледам като правя оглед и пробно шофиране, течове, шумове ... такива неща.

И един специфичен въпрос относно прословутата рейка дето я има във всяка тема. Има ли я при бензиновите двигатели и какво представлява. Не знам как се казва на английски за да си я проверя в интернет. Може и просто да ми напишете думата на английски и аз ще си проверя.

Ще съм Ви много благодарен за инфото.

Лек ден

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Re: Бензинови двигатели Е60

Мнение от stankata777 » 14 Мар 2014, 18:59

Кормилната рейка я има във всяка кола и не е проблемна само при БМВ - ето това представлява http://www.schmiedmann.com/displayprodu ... 2106795340
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 15 Мар 2014, 5:29

Като проблеми, най-често похарчват масло, но не е нещо непоправимо. За да достигнеш с бензинката разход подобен на дизела, ти трябва АГУ което си е пак инвестиция. Иначе дали ще си дадеш парите за бензин или АГУ или за някой друг ремонт по дизелов агрегат, да ти кажа доста съм го смятал и няма особено голяма разлика.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 15 Мар 2014, 9:01

Карам бензиново Е60 на газ и до сега 50 000км. освен по окачването някои дреболии и консумативи друго не съм сменял

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 15 Мар 2014, 9:50

Вземи си 530i или 545i, ако вземеш 520 ще съжаляваш много голям мъртвец е, иначе са здрави коли, главно неща по окачването се сменят все пак сме в Бг, друго нещо че почти всички 520-ки на 10години имат луфт отзад в полуоските и е дразнещо ако си от тези на който им прави впечатление! И разхода на масло 1л на 5000км с 5x30 си заминава задължително!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 15 Мар 2014, 10:39

Nukem написа:Вземи си 530i или 545i, ако вземеш 520 ще съжаляваш много голям мъртвец е, иначе са здрави коли, главно неща по окачването се сменят все пак сме в Бг, друго нещо че почти всички 520-ки на 10години имат луфт отзад в полуоските и е дразнещо ако си от тези на който им прави впечатление! И разхода на масло 1л на 5000км с 5x30 си заминава задължително!

Колега при мойта тези проблеми дето си ги описал ги няма. :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 15 Мар 2014, 11:15

Значи на двете бензинки по мотора нищо не съм пипал. За 530-ката бензин съм най-доволен. Една лула съм сменил, свещите и нищо друго. НА 10000 км. около 1/2 литър масло съм долял .
По окачването за близо 2 години един заден носач, сега са ми за смяна два предни тампона и нещо карето на корм.прът...колата се кара с 19-ки

Аморт.предните ги смених профилктично ...
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Потребител
Аватар

Мнение от topalano13 » 15 Мар 2014, 12:08

Благодаря Ви за отговорите до сега бъдещи колеги :wave:

Само да поясня - газ на колата си няма да сложа (просто ме е страх) и общо взето не ми се занимава.

Колата ще е или 525 или 530, защото 520 доколкото знам не е V6, а за 545 предполагам няма да имам пари, понеже бюджета ми е горе-долу 8000-8500евро, само за закупуване на колата говорим. Още 1500 за застраховки, каскота... и да сменя масло и филтри. Надявам се на първо време да не й трябват гуми, защото вероятно няма да има пари, освен ако не взема по-евтина. Но бензин, автоматик, седан 530/525, що годе добре изглеждащите са между 7-9к евро в мобиле.де. Има и по-скъпи разбирасе, но нямам възможност. Аз от Германия ще я взема защото ми е близо до Чехия.

А още нещо да попитам ако може. Знам че малко ламерски въпроси, но наистина за бензините няма много инфо, а и аз като цяло не съм много на "ти" с колите. Първа ще ми е въпреки че имам C категория :shock:

Та въпроса е ако взема горе-долу поддържана кола, за начално обслужване какво трябва да се смени задължително (масло, маслен филтър, бенз. филтър? предполагам) какво още :dunno:

Мерси предварително

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 18 Мар 2014, 17:51

И 520 е V6. Иначе най неотложното е масла и филтри. После гледаш накладки, свещи и каквото излезе още :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 18 Мар 2014, 17:54

adovet написа:И 520 е V6. Иначе най неотложното е масла и филтри. После гледаш накладки, свещи и каквото излезе още :yes:

Не е V6, редови 6так е :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 18 Мар 2014, 17:57

iceblast написа:
adovet написа:И 520 е V6. Иначе най неотложното е масла и филтри. После гледаш накладки, свещи и каквото излезе още :yes:

Колегата има в предвид броя на цилиндрите не дали е Vобразен. Чети внимателно :nono:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 18 Мар 2014, 17:58

Колеги, R6 редови 6-ак е 520 и 530i, не V6 В образен, иначе обслужването е на същите цени както и на е36, само ме мъчат задните полуоски вървят с каретата и са 1250лв едната, ако си намеря читави отнякаде ще съм много много доволен :)))).
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Мнение от INTEGRALE » 20 Мар 2014, 18:04

520 фейслифт е 4 цилиндров вече...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Мар 2014, 19:31

adovet написа:
iceblast написа:

Колегата има в предвид броя на цилиндрите не дали е Vобразен. Чети внимателно :nono:

Първо колегата си задава неправилно въпроса(но му е простено защото си каза, че не разбира много от коли)и ти след това му отговаряш също толкова неправилно. Сигурно и на теб щеше да ти е простено ако не беше реагирал така на забележката от Айса.
Та да, колата си е РЕДОВИ шестак и такива V6 не е редно да се пишат защото си е...всъщност всички знаме и виждаме какво е.

Иначе по темата, не виждам какво те уплашиха тия пари, които ще даваш в някакъв момент от експлоатационния период.
525и сравнимо с 530д си е мъртвец отвсякъде. За 530и според каталожни данни си върви навсякъде с 530д 218-то коня като дизела изостава супер минимално, но субективното усещане е, че върви дори повече. 231-то коня дизел и той върви горе-долу с бензинката като леко дръпва дори, но и двата дизела с един ремап направо подават бинокъла на бензинката. Това ако решиш да го правиш де. Проблемът при дизела е не в това, че непременно ще имаш скъпи ремонти, а в това, че е голям шанса да попаднеш на някой кош на половин милион(че и отгоре)километра, който наистина може да те накара да смениш почти всичко, а при дизела това всичко е повече от при бензина.
Та ако е 530и, аз лично бих избрал ръчката. За 545 и 550 нищо няма да казваме защото явно не те интересуват.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар

Мнение от topalano13 » 23 Мар 2014, 11:02

BMW Power ACM написа:
adovet написа:
iceblast написа:

Първо колегата си задава неправилно въпроса(но му е простено защото си каза, че не разбира много от коли)и ти след това му отговаряш също толкова неправилно. Сигурно и на теб щеше да ти е простено ако не беше реагирал така на забележката от Айса.
Та да, колата си е РЕДОВИ шестак и такива V6 не е редно да се пишат защото си е...всъщност всички знаме и виждаме какво е.

Иначе по темата, не виждам какво те уплашиха тия пари, които ще даваш в някакъв момент от експлоатационния период.
525и сравнимо с 530д си е мъртвец отвсякъде. За 530и според каталожни данни си върви навсякъде с 530д 218-то коня като дизела изостава супер минимално, но субективното усещане е, че върви дори повече. 231-то коня дизел и той върви горе-долу с бензинката като леко дръпва дори, но и двата дизела с един ремап направо подават бинокъла на бензинката. Това ако решиш да го правиш де. Проблемът при дизела е не в това, че непременно ще имаш скъпи ремонти, а в това, че е голям шанса да попаднеш на някой кош на половин милион(че и отгоре)километра, който наистина може да те накара да смениш почти всичко, а при дизела това всичко е повече от при бензина.
Та ако е 530и, аз лично бих избрал ръчката. За 545 и 550 нищо няма да казваме защото явно не те интересуват.

Здравей,

Значи първо искам да кажа, че аз не искам състезателен автомобил, така че ремапи и такива неща няма да правя. Просто искам колата да има достатъчно коне за да може да върви нормално с това купе, а не като натисна педала да започне да ускорява след 3 секунди.
Не можах да разбера защо 525и е лош избор. Ясно е че 530 е по-доброто, но 525 има повече проблеми или ти просто казваш, че 530д е по-добре от 525? И още да попитам защо би избрал ръчка? Просто ти обичаш да караш ръчни скорости или при този модел според теб е по-надеждния вариянт?

Следваща

Назад към Е60/Е61