Демпферна шайба - проверявайте
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Демпферна шайба - проверявайте
Върти веригите.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
- Мечтае да кара: със служебна нафта
Ако колата се подкара за малко със свалени ремъци нормално ли е да има резонанс? Или се получава точно от заминал демпфер?
Edit: Колеги, днес реших да прегледам моя и видях, че е метален
нямам спомен дали при първото сервизиране на колата още след като я купих я смениха или така съм я докатал от Германия... дали оказва лошо влияние на другите елемнти по двигателя, при положение, че не обира толкова добре вибрациите?
Струва ми се, че има малка пукнатина в горната дясна дупка от клипа, падна ми батерията и не успях по-обстойна да наснимам:
https://www.dropbox.com/s/ml3hik7rwhec2 ... 6%2022.mov
Edit: Колеги, днес реших да прегледам моя и видях, че е метален

Струва ми се, че има малка пукнатина в горната дясна дупка от клипа, падна ми батерията и не успях по-обстойна да наснимам:
https://www.dropbox.com/s/ml3hik7rwhec2 ... 6%2022.mov
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
ами наи-много да скъса колянов вал като няма демфер а е с метална шаиба

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Искам да попитам следното... След като вчера свалихме ремъците и ролките, тъй като беше ми изяден големия ремък ( буквално си му липсваше едната писта и от 6 беше станал 5 пистов ), огледахме да не би да има някакви вибрации от демпферната шайба... При огледа няма никакви пукнатини по нея изглежда добре... Пуснахме маркери да видим дали не превърта, но не... Всичко е идеално... Притесни ме само че при силно напречено бутане има мърдане... Това нормално ли е и възможно ли тя да ми причинява това на големия ремък... Ако е за смяна да знам и да я махам тази и да сложа друга...
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
Re:
Alexi написа:да ама смятай колко тънко ти излиза на нафта и си свиркай ,за няколко години ще я избиеш
На мен доста тънко ми излиза - 2.80 Vi Power друга нафта не смея......направете си сметка.Разхода в града е около 10-по-малко не знам как би могло да се свали та на право си е тънкана

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Re:
bmw_320d_150 написа:Alexi написа:да ама смятай колко тънко ти излиза на нафта и си свиркай ,за няколко години ще я избиеш
На мен доста тънко ми излиза - 2.80 Vi Power друга нафта не смея......направете си сметка.Разхода в града е около 10-по-малко не знам как би могло да се свали та на право си е тънкана
Ако не можеш да смъкнеш под 10 градско (изключвам зимата) на 320д - проблема е в задкормилното устройство или по-скоро десния му крак (ако се цели някакъв нисък разход)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
Май малко се отклонихме от темата която между другото е доста важна.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
bmw_320d_150 написа:Май малко се отклонихме от темата която между другото е доста важна.
Аз в тази тема,освен преглеждайте си хубаво демпферната шайба,при хора,които знаят как да ги диагностицират и залагайте на оригинални части - друго смислено не виждам

Извинявам се за

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
Е пак е нещо.Ако не ни кажат да си преглеждаме шайбите може да стане беля.А относно разхода как ли не съм мъчил и не пада под 9.5 - 10 градско.Не знам.......но пък върви 

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
При палене и гасене сега след смяна на ремъци и ролки прискърцва за момент... Така ли си мисля или това е от въпросната шайба?
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
SaSo написа:При палене и гасене сега след смяна на ремъци и ролки прискърцва за момент... Така ли си мисля или това е от въпросната шайба?
Какъв ремък сложи колега?
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
SaSo написа:При палене и гасене сега след смяна на ремъци и ролки прискърцва за момент... Така ли си мисля или това е от въпросната шайба?
Колега и при мен го има това прескърцване само при палене и само на топъл двигател,а демпферната ми шайба е здрава(не е напукана).Ремъци не съм сменял но видимо не са напукани и грапавината им от външната страна седи.Ремъцити ми са оргинални на БМВ.От къде се получава това скърцане не мога да си го обесня

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Gancho написа:SaSo написа:При палене и гасене сега след смяна на ремъци и ролки прискърцва за момент... Така ли си мисля или това е от въпросната шайба?
Колега и при мен го има това прескърцване само при палене и само на топъл двигател,а демпферната ми шайба е здрава(не е напукана).Ремъци не съм сменял но видимо не са напукани и грапавината им от външната страна седи.Ремъцити ми са оргинални на БМВ.От къде се получава това скърцане не мога да си го обесня
колега аз съм писл 1000 пъти че може гумата да е здрава и шаибата да е замината,щото които е виждал свалена шаиба знае как деиства,и металната част се разбива.

Колеги , да се похваля ...... Днес и мен не ме подмина шайбата
. Скъса се светна лампата за зареждането . Помислих че е заминал алтернатора . Покарах я около 5 км така ( по цариградско от метро до моста на влюбените ) . следих температурата и стрелката мина съв сем малко средата .. Колата , леко загуби мощност и спрях .... Вдигам капака , махнах кората и гледам шайбата долу ) . Не е оплела ремъците , не е потрошила радиатори и т.н.
Има ли вариант въпреки , че не е светнала лампата , не е изхвърлила водата , не мрдгна стрелката да е прегряла ?? Шайбата с отстъпка 190лв . Работа 40 и ремъците колкото излезнат .. Понеделник я почват ..
Ето и снимка на шайбата ...

П.П. Колата е готова , не е прегряла и в момента мърка
.. Пак леко минах .... ако беше потрошила всичко .......

Има ли вариант въпреки , че не е светнала лампата , не е изхвърлила водата , не мрдгна стрелката да е прегряла ?? Шайбата с отстъпка 190лв . Работа 40 и ремъците колкото излезнат .. Понеделник я почват ..
Ето и снимка на шайбата ...

П.П. Колата е готова , не е прегряла и в момента мърка

Последна промяна paiaka на 24 Мар 2014, 15:59, променена общо 1 път
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Колеги,
Гледам, че демпферната шайба за моя автомобил го дават същия като на Е90/91, Е87, Е60 с двулитровите мотори.
Замислих се възмобно ли е да има разлика в цената ако примерно за първа серия се поръчва същата част под друг ОЕМ номер?
Гледах също, че по оригинален номер във Вари 11237805696 (542 лева) е по-евтина от в Дарукар (тук е над 600 лева)?
Какво ви е мнението за Вари?
Оригинал ли са частите там?
Гледам, че демпферната шайба за моя автомобил го дават същия като на Е90/91, Е87, Е60 с двулитровите мотори.
Замислих се възмобно ли е да има разлика в цената ако примерно за първа серия се поръчва същата част под друг ОЕМ номер?
Гледах също, че по оригинален номер във Вари 11237805696 (542 лева) е по-евтина от в Дарукар (тук е над 600 лева)?
Какво ви е мнението за Вари?
Оригинал ли са частите там?