Теч на кутията

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: КУПЕ

Теч на кутията

Мнение от John Deere8430 » 08 Мар 2014, 17:28

Здравейте колеги днеска случайно качих на канал моята Е36ца М43Б16. И видях че имам теч от кутията.Теча е от зад където се хваща кардана.Някой дали е бутал там. И Дали може да ми даде съвет лесно ли се отстранява теча на кутията.Ще бъда благодарен на всеки даден съвет. :bowdown: :bowdown: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Теч на кутията

Мнение от No0k » 10 Мар 2014, 0:45

Сваляш кардана, гуменото каре. След това има една голяма гайка 40+ мм мисля, че беше. След развиването й взимаш една скоба за вадене на лагери и избиваш металната планка под формата на "мерцедес" за която се хваща гуменото каре. След което ще видиш семерингата. Избиваш я, набиваш новата и по обратния ред.
Размерът и би трябвало да е 40X55X8, но все пак като е свалиш ще видиш. На нея си пише.

ПП Горе на включвателя има още 1 семеринга, която също е хубаво да се смени. За там не мога да дам точно инфо защото още не съм се позанимавал с нея, но и това ще стане скоро :D

Потребител
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: КУПЕ

Re: Теч на кутията

Мнение от John Deere8430 » 10 Мар 2014, 8:30

Смених я колега семерингата но пак тече.Дано да излезе от другата семерига на включвателя.Данеби на има нещо по навътре което трябва да се смени и то.

Назад към E36