angel steering sensor
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
angel steering sensor
здравейте колеги искам да ви попитам за вашето мнение,от известно време ми свети една лампа на таблото за активният волан,ходих на няколко майстора и не могат да решат какво да правя ,това с инициализирането на волана не става. единият майстрор почти е сигурен че имам проблем с сензора за мерене на ъгъла на волана, от тук и започват моите въпроси:))))))))))) къде на тази схема се намира този сензор и нужно ли е да сменя и номер 1 и номер 2, в смисъл, че се продават по отделно
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Baro 530d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E65 730d 2006
- Мечтае да кара: 650i GranCoupe 760i
Re: angel steering sensor
Здравей колега!Имах подобен проблем през 2010 когато имах Е60 530Д. При мен се оказа отдолу оголени кабели и при влажно и дъждовно време ми излизаше въпросната грешна с волан на таблото. Погледни и при теб да няма оголяване някаде?! Поздрави,Баро! 

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
viewtopic.php?f=116&t=298862&p=3778491#p3778491
Прочети темата която бях пуснал. Имах подобен проблем и го реших.
Прочети темата която бях пуснал. Имах подобен проблем и го реших.
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
днес го чистих дози диск но само с мокра кърпичка:( и нищо не стана
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
а волана седи ли ти на криво, т.е. доста на една страна? И като запалиш лампата за волана изгасва ли за секунда или стой постоянно светната?
Ако имаш проблеми със сензор то ще имаш проблеми и с DSC-то и със завиващите фарове, ако имаш такива.
Най-вероятният проблем при теб са прекъснати кабели. Най-честото място да се прекъсват е от дясната страна (пасажерската), в подкалника има едно капаче, махни го и огледай всички кабели и ако има прекъснати ги презапои и изолирай. След като всичко е готово изчисти грешката и ресетни волана като го въртише пълен ляв, пълен десен и след това го сложиш посредата (не съм сигурен за процедурата, че отдавна не съм я правил, но беше нещо подобно).
Най-вероятният проблем при теб са прекъснати кабели. Най-честото място да се прекъсват е от дясната страна (пасажерската), в подкалника има едно капаче, махни го и огледай всички кабели и ако има прекъснати ги презапои и изолирай. След като всичко е готово изчисти грешката и ресетни волана като го въртише пълен ляв, пълен десен и след това го сложиш посредата (не съм сигурен за процедурата, че отдавна не съм я правил, но беше нещо подобно).
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
да колеги лампата ми свети постоянно,понякога когато колата не е палена занулява грешката и когато запаля и тръгна и на първите 5 метра и светва
колега iceblast прав си че не ми работят завиващите фарове, но проблеми с DSC нямам,може ли да ми обясниш по добре за кои кабели говориш
забравих да ви кажа че когато грешката ако не е светнала се показва ВИНАГИ при завиване на колата
колега iceblast прав си че не ми работят завиващите фарове, но проблеми с DSC нямам,може ли да ми обясниш по добре за кои кабели говориш
забравих да ви кажа че когато грешката ако не е светнала се показва ВИНАГИ при завиване на колата
Фаровете ако не завиват има и други причини. Трябва да се видят какви точно грешки записва колата, но гаранция при неизправен сензор на волана ДСЦ-то веднага се мръщи.
Ако грешката ти е Electric Lock или нещо подобно 95% са кабелите.
Ако грешката ти е Electric Lock или нещо подобно 95% са кабелите.
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
[quote="iceblast"]Фаровете ако не завиват има и други причини. Трябва да се видят какви точно грешки записва колата, но гаранция при неизправен сензор на волана ДСЦ-то веднага се мръщи.
Ако грешката ти е Electric Lock или нещо подобно 95% са кабелите
софтуераа в сервиза където си правя колата н епозволява диагностика на фарове
а относно фаровете едната ми лупа ( дясната) вибрира а другата е неподвижна
Ако грешката ти е Electric Lock или нещо подобно 95% са кабелите
софтуераа в сервиза където си правя колата н епозволява диагностика на фарове

Ти защо още не си си купил една Инпа и не си четеш грешките сам? По-скоро проблема с фаровете ти идва от друго място, а AFS, а е вследствие на прекъснати кабели.
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
не ми е ясна тая инпа
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
НИКОЙ ЛИ НЕ Е ИМАЛ ТОЗИ ПРОБЛЕМ
Колега, погледни си грешките и кажи какви точно са. Казах ти да огледаш кабелите, не виждам защо продължаваш да пишеш без да си проверил нищо 

- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
пиша защото проблем с кабелите нямам
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2