Проблем с обтяжна ролка пистов ремък

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 328ci
Мечтае да кара: E46 ///M3 CSL
Детайли за колата: m52tu

Проблем с обтяжна ролка пистов ремък

Мнение от rezo_vip » 05 Мар 2014, 15:45

Здравейте!
Преди около 3 седмици се счупиха рамената на въпросното нещо което държи обтяжната ролка:
Изображение

Търсих ново къде ли не и така и не открих и реших да обиколя по авто моргите и открих сменихме го и сега след няма и месец въпросното нещо пак се му се счупи едното рамо като този път скъса и ремъка , и когато се консултирах с майстор ми отговори , че то е нормално това те си ги трошели често BMW-тата особено когато е студено , та въпросът ми е нормално ли е наистина това или да търся другаде проблема (например затегнала ролка) защото аз не мисля че е нормално всеки месец да го сменям това и то само да се чупи все пак не е 2 лева пък и смяната му не е особено лесна.
Ето я и новата:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: compact m51d25

Re: Проблем с обтяжна ролка пистов ремък

Мнение от hakerizanov » 06 Мар 2014, 17:42

не би трябвало да се чупи толкоз лесно. нещо са те метнали "майсторите". виж дали амортисьорчето е здраво. иначе може да се поръча от дарукар. преди няколко години купувах такъв комплект. водят се 3 части.
Номенклатурен номер : 11287786259
Описание : ЛОСТ - ВИЛКА, ОБТЕГАЧ РЕМЪК
Ед.цена (с ДДС) : 83.72 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
I think things -- and they happen...

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Мнение от Alien » 06 Мар 2014, 18:59

rezo_vip написа:то е нормално това те си ги трошели често BMW-тата особено когато е студено

Първото нещо, което е хубаво да подмениш е майстора.

Прочети ТАЗИ тема.

Прегледай си амортисьорчето и ролките, като е препорачително и да ги смениш заедно с ремъка.
Сумата не е приятна, отнесана към цената на тези коли в момента, но на фона на това да останеш отново на пътя... мисля, че си струва.

Успех с ремонта.
"Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка.
Останалото е движение по инерция."
Кирил Керин

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E93 335i
Мечтае да кара: X5 ///M

Мнение от abefen » 06 Мар 2014, 19:01

Колега провери ремъка дали отговаря на дължината предназначена за мотора. Според мен ако е обтегнат повече от нормалното ще има напрежение в ролката :dunno:
м50 + турбо....безценно ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 1.6i м43б16

Мнение от aliays » 07 Мар 2014, 0:41

CR 4102 бреда, утре ако не забравя ще проверя какви парички е при мен, можеш да питаш и колегата Левиатан....
Поздрави!!!!

Потребител
Аватар

Мнение от rezo_vip » 07 Мар 2014, 19:37

Здравейте!
Благодаря за бързите и изчерпателни отговори , оказва се че проблемът е бил във втулката понеже в "новата" стара вилка която сложихме набихме втулката от старата вилка понеже втулката от новата вилка не влизаше и сега преди да я демонтираме видях , че има доста луфт в самата вилка явно това е бил проблемът , демпфер-а изглежда добре .
И понеже вилката която купих втора ръка не влизаше се чудя сега като купувам нова дали има различни размери на самата втулка ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hakerizanov » 12 Мар 2014, 14:18

вземаш една ос, мажеш с грес и набутваш във вилката. размера е един. виж и тук: http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=18
не се плаши че пише 325 тдс, тая част е еднаква

Номенклатурен номер : 11282243506
Описание : ОС
Ед.цена (с ДДС) : 39.26 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

п.п: според мен вземи и си купи тия части нови, дали от магазина или от колега във форума все едно. да не стане да вземеш няколко уж хубави втора ръка и да се окаже накрая че си дал повече отколкото за новите :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от rezo_vip » 13 Мар 2014, 1:46

Колега извинявам се за тъпият въпрос , но коя е въпросната ОС от схемата , за номер 2 оста на вилката ли става на въпрос ?
Иначе
да се окаже накрая че си дал повече отколкото за новите :bchug:
тук две мнения няма :yes:
Поздрави! :bchug: :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hakerizanov » 14 Мар 2014, 17:37

да, номер 2 е оста. някой би си казал "що да вземам нови, нали е едно просто парче метал". че е метал - метал е, ама алумин. аз взех едно на което му се скъса резбата за долната ролка (втора ръка). лепихме болта с течен метал, не стана. накрая взех цял комплект от дару и вече трета година никакви ядове. успех и късмет с начинанието

Потребител
Аватар

Мнение от rezo_vip » 26 Мар 2014, 20:26

Здравейте отново , най-после събрах паричките и купих нови части.
Сега ако може някой да даде схемата на пистовия ремък за 318тдс понеже немога да открия никъде в нета , понеже мисля да извърша монтажа сам
и да не търся пишман майстори :lol: .
П.П Предопредиха ме да не обърна демпфера защото съм щял да го пре*ба , но не мисля че може да се обърне то си има стрелка която трябва да сочи на горе .
Може и да кажете какво ще е нужно да сваля за монтажа на ремъка, като например сваляне на перка виско и т.н.т абе общо взето всички препятствия които ме чакат за да се въоръжа с търпение и да знам какво ме очаква.
Благодаря на всички отзовали се :bchug: :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 1.6i м43б16

Мнение от aliays » 27 Мар 2014, 19:21

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Мнение от Alien » 27 Мар 2014, 21:44

rezo_vip написа:Здравейте отново , най-после събрах паричките и купих нови части.
Сега ако може някой да даде схемата на пистовия ремък за 318тдс понеже немога да открия никъде в нета , понеже мисля да извърша монтажа сам
П.П Предопредиха ме да не обърна демпфера защото съм щял да го пре*ба , но не мисля че може да се обърне то си има стрелка която трябва да сочи на горе .
Може и да кажете какво ще е нужно да сваля за монтажа на ремъка, като например сваляне на перка виско и т.н.т абе общо взето всички препятствия които ме чакат за да се въоръжа с търпение и да знам какво ме очаква.

Ремъка на компресора трябва да свалиш, ако имаш климатк.
Твоя двигател е по-къс и би трябвало да има място да си работиш спокойно и без да махаш перката.

Успех.
"Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка.
Останалото е движение по инерция."
Кирил Керин

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 28 Мар 2014, 14:15

rezo_vip написа:Здравейте отново , най-после събрах паричките и купих нови части.

Ще трябва да демонтираш:
-пластмасата над дюзите, пластмасата над маската, разкачаш тръбата от интеркулера горе при ЕГР клапата, дифузьора, вископерката с виското, ремъка на климатика....
-за демпфера са имали предвид като го свалиш да го оставиш в изправено (работно) положение, че иначе ще му изтече маслото...
-като инструменти:чук, ключ 32'' с дълго рамо, разни камъни с тресчотка или обикновени ключове 13'',16'', шестограми
-виското е с обратна резба, развива се в посока отляво на дясно, това като застанеш с лице към колата...
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

Потребител
Аватар

Мнение от rezo_vip » 30 Мар 2014, 10:37

Здравейте монтирах ремъкът и останалите работи ,
ремъкът може да се сложи и без да се демонтира дифузьора и виското ,
аз свалих само вископерката и срязах ремъкът на климатикат понеже неуспях да го разхлабя от обтегача,
но така или иначе той беше много нацепен затова ще сменя и него. :bchug:
Изображение

Назад към E36