M54B22 изгуби 1 литър масло за около 500км...
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
M54B22 изгуби 1 литър масло за около 500км...
Здравейте, отново...
Ситуацията е следната - купих колата миналия месец и при теста тогава, нивото на маслото беше на максимума на щеката.
Карах я тук 1 седмица, след което и дойде М-пакета и я оставих в сервиз за 2 седмици за цялостно пребоядисване. Взех си я в понеделник и съм и навил всичко на всичко НЯМА И 500КМ, и тази вечер ми светва лампа, че нивото ми е на минимума, слизам, вадя щеката - маслото е на минимум !! Колата нито веднъж не ми е мирисала на масло, нито съм виждал да пуши синьо. В гаража не съм забелязал да има локва от масло..
Някакви идеи ?? Видях се в чудо направо, такова нещо не ми се беше случвало, а това ми е 4то БМВ (М42, М52, М57 и сега това..). Маслото е Castrol Magnatec 5W40 в момента според лепенката, незнам предния собственик какво е правил...аз буквално съм я карал сигурно няма и 500км ...
Ситуацията е следната - купих колата миналия месец и при теста тогава, нивото на маслото беше на максимума на щеката.
Карах я тук 1 седмица, след което и дойде М-пакета и я оставих в сервиз за 2 седмици за цялостно пребоядисване. Взех си я в понеделник и съм и навил всичко на всичко НЯМА И 500КМ, и тази вечер ми светва лампа, че нивото ми е на минимума, слизам, вадя щеката - маслото е на минимум !! Колата нито веднъж не ми е мирисала на масло, нито съм виждал да пуши синьо. В гаража не съм забелязал да има локва от масло..
Някакви идеи ?? Видях се в чудо направо, такова нещо не ми се беше случвало, а това ми е 4то БМВ (М42, М52, М57 и сега това..). Маслото е Castrol Magnatec 5W40 в момента според лепенката, незнам предния собственик какво е правил...аз буквално съм я карал сигурно няма и 500км ...
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: M54B22 изгуби 1 литър масло за около 500км...
колега сигорно знаеш че големия двигател малко да е под наклон и дава голяма разлика в маслото.По кората има ли масло,тя надали го е изгорила-единственно може да е изтекло от някъде.спри на равно направи го на максимума и след това на същото място го провери как е нивото.Моята и тя ме вкарваше във филми че гори,обаче хванах цаката и сега като си го меря на едно и също равно място няма дерт

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Мери го на някоя бензиностанция след като колата е престояла поне 15-20 мин ..6-ците се влияят доста от наклона и показанията на щеката са не верни ..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Е к'во да му мери на равно като човека написа че му е светнала лампата за нивото на масло!
Колега смени си маслото с Casrol Edge 5w40 и тогава гледай какво се случва че познавам 2ма човека дето отваряха мотори от "хубаво" масло и е много възможно да го изгори за 500км защото това не е масло.
Колега смени си маслото с Casrol Edge 5w40 и тогава гледай какво се случва че познавам 2ма човека дето отваряха мотори от "хубаво" масло и е много възможно да го изгори за 500км защото това не е масло.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Вие на сериозно ли се взимате Magnatec е страхотно маслo, въобще не отстъпва на EDGE, но въпроса как се купува кола втора употреба без смяна на масла и филтри не знам. Няма как да имаш доверие на човека преди теб освен ако няма бележки от сервиза, в който е сменял.
- ръб
- младши ентусиаст
-
Не че няма да ги сменя, просто не съм я и карал толкова, буквално няма и 2 седмици да съм я карал, пустия мерак да я видя с М-пакета надделя просто...аз попринцип не карам с Кастрол, всичките ми коли са с Yacco и никога не съм имал оплаквания (а Б28-цата и се пръска задника).
Намерих манометър да и премеря компресията, сега слизам долу докато е студена да видя какво ще изкара и ще поръчам клапана за картерни газове днес утре да го сменя...
Ето щетите до момента по колата, които открих, макар че бившия собственик (Евгени, Велико Търново, страхотен шарлатанин) ми се кълнеше, че колата е перфектна, че даже и накара нотариуса да напише в договора гаранция за колата 10 000км.....
- крив преден десен амортисьор
- строшена черупка на десен тампон на предна стаб. щанга, заварен, но тръгнала да се пропуква пак
- разбити задни носачи (тип бумеранг)
- разбит маховик (като изгася и отдолу претраква, а и в движение ако отпусна по-рязко съединителя между скоростите и ми заклаща купето)
- дъвче на студен мотор
- губи масло
Ебаси кенефа...поне всичко по нея работи както трябва и след сваляне на старата боя - няма удари никъде.
Намерих манометър да и премеря компресията, сега слизам долу докато е студена да видя какво ще изкара и ще поръчам клапана за картерни газове днес утре да го сменя...
Ето щетите до момента по колата, които открих, макар че бившия собственик (Евгени, Велико Търново, страхотен шарлатанин) ми се кълнеше, че колата е перфектна, че даже и накара нотариуса да напише в договора гаранция за колата 10 000км.....
- крив преден десен амортисьор
- строшена черупка на десен тампон на предна стаб. щанга, заварен, но тръгнала да се пропуква пак
- разбити задни носачи (тип бумеранг)
- разбит маховик (като изгася и отдолу претраква, а и в движение ако отпусна по-рязко съединителя между скоростите и ми заклаща купето)
- дъвче на студен мотор
- губи масло
Ебаси кенефа...поне всичко по нея работи както трябва и след сваляне на старата боя - няма удари никъде.
- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
Не знам кое му е страхотното на Магнатека, при мен също се губеше безследно и след смяната му с друга марка всичко се оправи. 

0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Със стара кола си е така и на мен предния собственик ми обясняваше, че колата е перфектна, а после се оказа полвината предница, маховик и 2 аморт. за смяна! Отдевлно още за 1000лв неща аз си смених за да съм сигурен! Иначе по твоите проблеми:
1. Това че имаш компресия не гарантира, че не са ти прецакани маслените сигменти, а тези за компресията да са си наред.
2. Толкова голям теч да имаш и да не го забележиш трудна работа.
3. На моята течеше от гарнитурата на капака, зад масления филтър и сега гледам леко някъде отпред пак леко е умаслило като сменям маховика ще го търся.
Според мен смени си маслото и виж как ще е разхода първите 5000км и тогава решавай дали ще го отваряш мотора!
1. Това че имаш компресия не гарантира, че не са ти прецакани маслените сигменти, а тези за компресията да са си наред.
2. Толкова голям теч да имаш и да не го забележиш трудна работа.
3. На моята течеше от гарнитурата на капака, зад масления филтър и сега гледам леко някъде отпред пак леко е умаслило като сменям маховика ще го търся.
Според мен смени си маслото и виж как ще е разхода първите 5000км и тогава решавай дали ще го отваряш мотора!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- ръб
- младши ентусиаст
-
Aми в крайна сметка, ако бяха гумички на клапаните или маслени сигменти, нямаше ли да пуши или да мирише на масло?
Вчера на стенда видях отдолу че има масло, ама от всичките кори под мотора не успях да огледам добре...
И добре де - как пък толкова лесно им се кривят амортисьорите ?? щото са алуминиеви и с дълъг ботуш или ??? вчера на стенда отпред вляво - "0.06" градуса стр. наклон, вдясно "-1.45"
И маховик на бензинов мотор ?! ..
Вчера на стенда видях отдолу че има масло, ама от всичките кори под мотора не успях да огледам добре...
И добре де - как пък толкова лесно им се кривят амортисьорите ?? щото са алуминиеви и с дълъг ботуш или ??? вчера на стенда отпред вляво - "0.06" градуса стр. наклон, вдясно "-1.45"

И маховик на бензинов мотор ?! ..
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Taruno написа:Вие на сериозно ли се взимате Magnatec е страхотно маслo, въобще не отстъпва на EDGE, но въпроса как се купува кола втора употреба без смяна на масла и филтри не знам. Няма как да имаш доверие на човека преди теб освен ако няма бележки от сервиза, в който е сменял.
Кой се взима на сериозно бе?

Явно има защо да напиша че Magnatec отстъпва на EDGE....

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
boksioraE39 написа:Явно има защо да напиша че Magnatec отстъпва на EDGE....

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Тоя мотор е по-специфичен и не го сравнявайте като константа с другите мотори . Има много предимства , има разбира се и недостатъци.
Разгледай тази тема:
viewtopic.php?f=35&t=229801
А тоя дето ти е продал колата
Разгледай тази тема:
viewtopic.php?f=35&t=229801
А тоя дето ти е продал колата

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
stankata777 написа:boksioraE39 написа:Явно има защо да напиша че Magnatec отстъпва на EDGE....
Освен този силно нарцистичен аргумент, друг имаш ли?
130к с двете масла стигат ли ти!

А вашите?!
Не е точно за magnatec но е показателно при висока температура кое е по-доброто масло.
https://www.youtube.com/watch?v=dW227-Bj4wQ
П.П И Castrola от евро 07 не става.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
boksioraE39 написа:stankata777 написа:boksioraE39 написа:Явно има защо да напиша че Magnatec отстъпва на EDGE....
А вашите?!
Не е точно за magnatec но е показателно при висока температура кое е по-доброто масло.
Доста обсъждано и пак продължавай с арогантния ти тон, но с нищо не доказваш, че MAGNATEK e лошо масло, стига да не си с менте проблема не е от " нисък клас" масло
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Taruno написа:boksioraE39 написа:stankata777 написа:boksioraE39 написа:Явно има защо да напиша че Magnatec отстъпва на EDGE....
А вашите?!
Доста обсъждано и пак продължавай с арогантния ти тон, но с нищо не доказваш, че MAGNATEK e лошо масло, стига да не си с менте проблема не е от " нисък клас" масло
Моя тон е съвсем нормален вие със станката нещо се напъвате,и чакам да ми обясните с факти и аргументи или просто да си пишеме?

Подразних ти се от това че "някой се взимал на сериозно" с масло което е малко по-скъпо и доста по-добро от magnatec.
И къде написах че magnatec е лошо масло?!

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2