Смяна на предна броня....СЪВЕТ

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 525 DA

Смяна на предна броня....СЪВЕТ

Мнение от djerityyy » 04 Мар 2014, 0:24

Здравеите,понеже не намерих подобна тема имам въпрос относно подмяната на предната ми броня.На скоро имах инцидент на пътя,ударих лисица и чакам от каското да подменят засегнатите елементи...Естествено има забавяне и проблеми(БУЛ ИНС БЪЛГАРИЯ),от сервиза ме баламосват нещо и ме бавят,та искам да попитам някой който има вече опит с подобни неприятни ситуации.Вчера ходих и видях,че на колата е подменена само бронята,която се оказа доста некадарно поставена и не ми хареса материала от който е направена.Та има ли някой представа тези брони които се продават в нета оригинални ли са и от какво качество,понеже се рових доста и открих няколко оферти за по 150-160 лв.Говорим само за бронята без бъбреците,решетките и т.н.И ми се струват прекалено евтини за да са оригинални...Очаквам смяна и на интеркулер,въздуховод ,халуген,дифузьор и кора под двигател,а е сложена само бронята за сега и от сервиза ме баламосват,че чакали калкулация за другите части което е много странно,как така по отделно...но както и да е моля ви помогнете ми с информацияза тези брони !!!! БЛАГОДАРЯ ВИ !!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Re: Смяна на предна броня....СЪВЕТ

Мнение от Smoocki » 04 Мар 2014, 9:04

За 160 лв едва ли е оригинална бронята . То в повечето доверени сервизи без оторизираните дилъри , слагат интеркарски части които са китайски :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 04 Мар 2014, 9:06

djerityyy написа:(БУЛ ИНС БЪЛГАРИЯ)

А честито както се казва. Ще се наиграеш яко с тези измекяри. Потърси и прочети за тях темите, ако не си.

djerityyy написа:за по 150-160 лв.

Това не е оригинална броня. Стъкломат/пакет, китайска шитня и т.н. Оригиналните са много по скъпи.

djerityyy написа:Очаквам смяна и на...

Дано не съм прав, ама по-скоро чакай от умрял писмо.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 04 Мар 2014, 9:23

taratora написа:
djerityyy написа:(БУЛ ИНС БЪЛГАРИЯ)

А честито както се казва. Ще се наиграеш яко с тези измекяри. Потърси и прочети за тях темите, ако не си.

djerityyy написа:за по 150-160 лв.

Това не е оригинална броня. Стъкломат/пакет, китайска шитня и т.н. Оригиналните са много по скъпи.

djerityyy написа:Очаквам смяна и на...

Дано не съм прав, ама по-скоро чакай от умрял писмо.

и от ПОП сълза...
Колегата е прав за тези пари най вероятно са ти сложили Стъклопаст... една броня от пластмаса тип АБС може да чукне 250 300, според модела..
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 04 Мар 2014, 10:23

За тези пари могат да се намерят сума ти брони ОРИГИНАЛНИ втора употреба. Масово хората си смениха боди китовете с М-ков и продават всичко на безценица ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 04 Мар 2014, 10:57

Привет , за бронята може да разбереш дали е от стькломат като я погледнеш от вьтре , ако е такава трябва да е грапава- пластмасовата е гладка , а колкото до застрахователя - поредните номера , при слкючване на автокаско ти свалят звезди от небето а когато дойде време да плащат по щета ................... тьрсят под вола теле да не ти платят - нищо ново под сльнцето :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i Msport - Jb4 tunne

Мнение от nik0las » 04 Мар 2014, 11:33

Ако ти трябва оргинална броня пиши ми лично! Аз имам една за продан....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от djerityyy » 04 Мар 2014, 21:28

Ами да..днес имахме разправии в офиса.Оказа се,че сервиза бави работата,но ще гледам оптимистично :)))Относно бронята,незная колко струва в действителност,но на пръв поглед и допир,ми се стори некачествен материал и доста мек особено под фаровете!Ясно е че са ми сложили неква алтернатива...смешна.Но нямам избор за сега ще е това,а ако се наканя може да си закупя оригинална втора ръка,ако естесвено тази не даде признаци за по-навременна смяна.Благодаря ви за адекватните отговори,за мен беше важно да разбера,това което ме интересуваше!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 04 Мар 2014, 22:40

По добре да си беше избрал експертна оценка. Можеше да се набуташ с някой лев, но поне щеше да ти стане колата както трябва. Уборудяана оригинална броня върви според зависи.... Аз преди няколко дена правих същото, на е46цата и цените на втора ръка вървят от меоборидвана за 150 до 100 за пълен комплект( греда , халогени, пласмаси...) предполам за е60 са подобни цените.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 04 Мар 2014, 23:55

Аааа защо такива сега ги наговорихте :( тъкмо днес си направих каско при тях (включиха даже М-пакета)..проблема при тях ли е или в сервиза ?

Сина на собственика на сервиза с който работят тук ми е приятел, и ми казаха че нямат проблеми с бул инс :/

между другото имам предна, задна броня и прагове в отлично състояние за продан :D :D според вас на какви цени е редно да ги пускам ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 05 Мар 2014, 8:43

ръб написа:Аааа защо такива сега ги наговорихте :( тъкмо днес си направих каско при тях (включиха даже М-пакета)..проблема при тях ли е или в сервиза ?

При тях разбира се. Но щом

ръб написа:Сина на собственика на сервиза с който работят тук ми е приятел, и ми казаха че нямат проблеми с бул инс :/

най-вероятно няма да имаш проблеми при евентуален фал.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от djerityyy » 05 Мар 2014, 13:30

Мисля,че щом имаш твой човек в сервиза тва е по важно!!!Понеже е определящо дали сервиза задвижва нещата по ремонта.ТОзи мой майстор е некав чаршафф и се оказа,че той е забавил нещата.А относно експертната оценка да така е...но за пръв път си правя каско и нямах много ясна представа кое как трябва да е(един ми казва по добре в сервиз,друг по добре с пари...)Естествено в нашата "б"ЪЛГАРИЯ първо трябва да се опариш за да разбереш,какво трябва да направиш следващия път...за съжаление

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 05 Мар 2014, 14:10

Свервизи колкото щеш, все ще ти се препоръча някой. Взимай колата и плас със чука здраво и искай експертна оценка, какво ти слагат тоя кашкавал отпред.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 05 Мар 2014, 14:16

С експертна оценка винаги ще си на минус ... няма как ... Дръгия варянт е с фактури, ама там цифрата става голяма и не се знае дали ще ти ги оважат на 100%.

Назад към Е60/Е61