Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
acho.rs написа:Kris написа:surfboard написа:Е, щом си имал честта да караш с ляв волан, те горят различно. Това обяснява нещатаДесният волан си понагорява повечко, поне с 3-4 литра отгоре.
Той колегата си знае, за който е това уточнение.acho.rs написа:Незнам от къде ги вадиш тия данни, може и официални да са.
Във всички коли имате книжка на БМВ - там има 2 страници данни за всички модели - разход,ускорение (0-40,60,80,100,120км/ч, 0-1000м , 0-400м, 60-100,80-120км/ч), маса, размери . Има за моделите преди и след фейслифта. Не знам колите със сервизни книжки, подържани само при дилъри от първи собственик, дали имат такива книжки , но не е трудно да ги разгърнеш .
Айде стига и ти с тия книжки. Само не ми казвай че вярваш на книжки, а не на това което сипваш.
П.П.
За да изпреваря следващите коментари: Да и двете коли бяха в перфектно състояние.
Нормирания цикъл от 1998ма е доста близък до реалния . Данните за ускорение са директно от БМВ, това че не си ги преглеждал е друг въпрос. Той и сърфборд , се бунтуваше че е парадоксално 320иА да гори колкото 330иА сега ...сега кара 330иА . Та си мисля, че подобни спорове са градивни, защото иначе доста хора се набутват със спрелтаци, викат си - дай да сложа газ, така и така колата е мъртвец, поне да гори малко... и после стават като колегата от варна , дето още си бие главата, че е послушал знайни и незнайни войни като тебе , дето величаят отчаяни концепции .Не те разбрах какво се опитваш да намекнеш явно съм тъпИ твойто не е М3 нали знаеш
ооо, мойто е далече от спорт , камо ли М3 . Само, че никъде не съм го препоръчвал и не съм оспорвал, че гори колкото 328и/330и а е бая по-бавно .... особено от 330и. Никъде не съм се присмивал, че 230кс бмв хапва по 2-3 литра масло на 10000км , защото това е без абсолютно никакво значение .
Колега това не е присмиване,а реалност за съжаление за прехваления м54
acho.rs написа:правим си извода - купува ме си БМВ мъртвец, слагаме му газ и ставам като масите![]()
Отказвам се - кефете се на баварците си
Който не кара бмв 200 коня е балък и не е фен така ли да разбирам

/// 6>4

- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Някои колеги яко са се прецакали с 318и 118 коня, защото гори с цели 300 грама ПОВЕЧЕ от 316и 105 коня. Що не взехте 316, щеше да е още по-тънко откъм разход, поддръжка и данъци. Пък и повече кеф носи 
Естествено че не е нужно БМВ-то да е 200 коня, за да носи кеф. Но когато разликата между посредственото придвижване и адреналиновото такова е 4-5 лева на 100 км, не бих избрал просто да стигам от точка А до точка Б.

Естествено че не е нужно БМВ-то да е 200 коня, за да носи кеф. Но когато разликата между посредственото придвижване и адреналиновото такова е 4-5 лева на 100 км, не бих избрал просто да стигам от точка А до точка Б.
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
surfboard написа:Някои колеги яко са се прецакали с 318и 118 коня, защото гори с цели 300 грама ПОВЕЧЕ от 316и 105 коня. Що не взехте 316, щеше да е още по-тънко откъм разход, поддръжка и данъци. Пък и повече кеф носи
Колега недей да говориш глупости разликата не е 4-5лв/100км нито в разход общо взето почти нищо общо няма като разходи,за кефа не споря,карам много върша си работа с тази кола и на 2-3 месеца сменям масло за това съм направил този избор

/// 6>4

- surfboard
- младши ентусиаст
-
Е как да не е, по-горе говорим за разход на ГАЗ. Ако градско 318и гори 11 литра, а 330и 15 литра, то разликата между тях е 4 литра на 100 км. 4 литра х 1.25 лева газ е равно на 5 лева на 100 км в градски условия.
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
Не че издребнявам,но колко ти е гражданската,данъка,консумативите,маслото и цялостната поддръжка на колата за да е в перфектна форма,вервай ми не е малка разликата,спора е безмислен... карай си колата със здраве 

/// 6>4

- surfboard
- младши ентусиаст
-
Разликата ми не е достатъчна за да ме мотивира да се лиша от удоволствието, което предлага по-големия мотор.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
TheKiller написа:surfboard написа:Някои колеги яко са се прецакали с 318и 118 коня, защото гори с цели 300 грама ПОВЕЧЕ от 316и 105 коня. Що не взехте 316, щеше да е още по-тънко откъм разход, поддръжка и данъци. Пък и повече кеф носи
Колега недей да говориш глупости разликата не е 4-5лв/100км нито в разход общо взето почти нищо общо няма като разходи,за кефа не споря,карам много върша си работа с тази кола и на 2-3 месеца сменям масло за това съм направил този избор
Да - бензиново БМВ с нормални екстри под 192кс е умряла работа. Схващам ти идеята за икономия, не разбирам като искаш икономия защо си избрал БМВ , което не носи гените на БМВ а подръжката е като за БМВ .
Наистина има разлика при плащането на данъка , но това е единствената по-съществена , освен разхода . Това за гражданската и 40те лв повече на година , ще се направя , че не съм го видял . Сега - да , ако въртиш по 4000км на месец, както твърдиш , разхода на бензин е бая повече от 50% от разходите на колата, но пък ако изкарваш парите с колата и се налага да заплащаш 4000км на месец, тогава се предполага че изкарваш достатъчно от тази твоя дейност за да подсигуряваш адекватно придвижване , а в случая щом говорим за БМВ - адекватното БМВ . Отедлно - след като колата ще е на гняз , разликата от - 2-3 литра на 100км от 6-7лв отива на 3-4лв ... доколкото мога да смятам .
Сега смятам - 12месеца по 4000км са 50 000км на година . или 130лв х 4 = 520лвх12 = 7000лв на година , само за гориво ... слагаме и още 1000лв за коснумативи и 1000лв за окачване . Станаха 9000лв ... сега поясни за разликата от 150лв при данъка

Сега се надявам да не обърнем спора на дирекция, щото аз не ви съветвам да карате десняци или 323ки, щото аз такова съм избрал .
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
Избрал съм бмв защото съм фен на марката колега,доста шестаци съм карал и не ми е първото бмв,а и всеки си знае за него си и си прави сметките много повърхностно гледаш на нещата,много показатели има,не е единия данък 
п.с. колата не я избирах по двигател и екстри,а по състояние главно,но не съжалявам
А и не знам какво се перчите толко с тия 330и като сте една идея по бързи от astra C20XE 2.0 16v stock

п.с. колата не я избирах по двигател и екстри,а по състояние главно,но не съжалявам

А и не знам какво се перчите толко с тия 330и като сте една идея по бързи от astra C20XE 2.0 16v stock

/// 6>4

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
TheKiller написа:Избрал съм бмв защото съм фен на марката колега,доста шестаци съм карал и не ми е първото бмв,а и всеки си знае за него си и си прави сметките много повърхностно гледаш на нещата,много показатели има,не е единия данък

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- surfboard
- младши ентусиаст
-
Не всички купуват дадена кола, за да са по-бързи от 20-годишна ръждясала бангия и да се дърпат с всеки гоУф по светофарите. Ако мислиш че затова сме ги купили и че една 30-ка се купува за да се "перчи" с нея човек по светофарите, много грешиш и при такова заключение няма защо да продължава разговорът.
Имам приятел с Ауди а8 6.0 12 цилиндъра, 450 коня. Колко се е прецакал този човек, купил си тази кола, а по светофарите пада от Корса ГСИ 150 коня бензин. По твоята логика, по-добре да беше взел Корсата за 2000 лева и да си реши проблема.
Аз лично въобще не съм си купил 330и за да се дърпам с нея или да се перча пред хората. Харесва ми моторът, динамиката, еластичността, доускорението, тягата и пъргавината му. Ако съм искал да се дърпам с всеки на светофарите, щях да си взема друга кола.
Не всичко е фактическа бързина и праволинейно ускорение. Много леки и стари коли са доста по-бързи от много нови и 3 пъти по-мощни от тях. Но шофирането за мен не е просто достигане от точка А до точка Б, а начин на пътуване и вложени емоции в него.
Как мислиш, дали Корсата е по-добрият избор от 330и и от 6.0, 12 цилиндъра, при положение че бие и двете на старт? А астрата?
Имам приятел с Ауди а8 6.0 12 цилиндъра, 450 коня. Колко се е прецакал този човек, купил си тази кола, а по светофарите пада от Корса ГСИ 150 коня бензин. По твоята логика, по-добре да беше взел Корсата за 2000 лева и да си реши проблема.
Аз лично въобще не съм си купил 330и за да се дърпам с нея или да се перча пред хората. Харесва ми моторът, динамиката, еластичността, доускорението, тягата и пъргавината му. Ако съм искал да се дърпам с всеки на светофарите, щях да си взема друга кола.
Не всичко е фактическа бързина и праволинейно ускорение. Много леки и стари коли са доста по-бързи от много нови и 3 пъти по-мощни от тях. Но шофирането за мен не е просто достигане от точка А до точка Б, а начин на пътуване и вложени емоции в него.
Как мислиш, дали Корсата е по-добрият избор от 330и и от 6.0, 12 цилиндъра, при положение че бие и двете на старт? А астрата?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Не си взимайте 330и ... много са гадни и скъпи ... и бавни
и мен една хастра мЪ приби на светофара и го продадох
и мен една хастра мЪ приби на светофара и го продадох

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- surfboard
- младши ентусиаст
-
А пусна ли на новия собственик някоя атрактивна промоция - 2 варела с масло, да може да стигне до родния си град и да има за доливане по пътя 

Абе хора като всичко под 200к.с. е боклук и не олицетворява духа на БМВ, защи по дяволите са и направили тея коли? Ако разхода и консумативите и всичко останало освен конете е еднакво от 316 до 330 защо пи дяволите са направени тия коли, можеше да правят само 330 и м3, нали?
П.П.
Аз дадох разход на бензин, не съм видял че става въпрос за газ. И да на 6-таците разхода е почти идентичен, но с 4-цил. има разлика няколко литра.
Sent from my Toaletna using Namachkan Vestnik 2
П.П.
Аз дадох разход на бензин, не съм видял че става въпрос за газ. И да на 6-таците разхода е почти идентичен, но с 4-цил. има разлика няколко литра.
Sent from my Toaletna using Namachkan Vestnik 2
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
surfboard написа:А пусна ли на новия собственик някоя атрактивна промоция - 2 варела с масло, да може да стигне до родния си град и да има за доливане по пътя
тц
бях платил целия данък до края на годината и реших да не прекалявам

който е тръгнал за 318 няма да си вземе 330 и обратното ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Kris написа:Абе хора като всичко под 200к.с. е боклук и не олицетворява духа на БМВ, защи по дяволите са и направили тея коли?
Щото не са правени за у нас

и щото са правени да се продават, а не според това кое е кола и кое не
щото и за това има х6 гт5 и тн недомислия
аре да се спрем щото само се пълни темата с "мисли"

...