ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА 2024г.
Модератор: Общи модератори
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА 2013г.
Предстои ми пътуване от София до Разград и обратно.
Кой път да хвана:
1. За Русе
2. През Търговище по пътя за Варна
Кой път да хвана:
1. За Русе

- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Аз по този маршрут избирам вариянт 1 - София - Плевен - Бяла - там на колелото в дясно - Попово. Трасето Бяла - Попово е доста неравно на места (10-20км участък) но като цяло пътя е прав и широк и поне за мен много по-приятен на шофиране отколкото през Търново. Особено се издразних последния път когато между Търново и Севлиево, на всеки 5км имаше ограничение 60 заради някоя колибка или козя пътека до пътя.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- barty
- старши ентусиаст
-
pimpo написа:Аз по този маршрут избирам вариянт 1 - София - Плевен - Бяла - там на колелото в дясно - Попово. Трасето Бяла - Попово е доста неравно на места (10-20км участък) но като цяло пътя е прав и широк и поне за мен много по-приятен на шофиране отколкото през Търново. Особено се издразних последния път когато между Търново и Севлиево, на всеки 5км имаше ограничение 60 заради някоя колибка или козя пътека до пътя.
Затова питам и аз, много е изнервящ този маршрут

Обаче как е пътя от Попово до Разград? Виждам че е м/у села, да не се окаже някой разбит селски път че тогава не ми се мисли....

Минавах миналата година, път като път, а за Севлиево-Търново - карай спокойно, полиция и да има задължително някой ще светне, не забравяй само камерите.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
barty написа:pimpo написа:Аз по този маршрут избирам вариянт 1 - София - Плевен - Бяла - там на колелото в дясно - Попово. Трасето Бяла - Попово е доста неравно на места (10-20км участък) но като цяло пътя е прав и широк и поне за мен много по-приятен на шофиране отколкото през Търново. Особено се издразних последния път когато между Търново и Севлиево, на всеки 5км имаше ограничение 60 заради някоя колибка или козя пътека до пътя.
Затова питам и аз, много е изнервящ този маршрут![]()
Обаче как е пътя от Попово до Разград? Виждам че е м/у села, да не се окаже някой разбит селски път че тогава не ми се мисли....
ОК си е колега (инфо от юли 2013г)
П.С. само на Бяла Фнимафай да не продължиш за Русе, че има залуханяци ,които и с ГПС пак успяват (справка -аз

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- barty
- старши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:barty написа:pimpo написа:Аз по този маршрут избирам вариянт 1 - София - Плевен - Бяла - там на колелото в дясно - Попово. Трасето Бяла - Попово е доста неравно на места (10-20км участък) но като цяло пътя е прав и широк и поне за мен много по-приятен на шофиране отколкото през Търново. Особено се издразних последния път когато между Търново и Севлиево, на всеки 5км имаше ограничение 60 заради някоя колибка или козя пътека до пътя.
Затова питам и аз, много е изнервящ този маршрут![]()
ОК си е колега (инфо от юли 2013г)
П.С. само на Бяла Фнимафай да не продължиш за Русе, че има залуханяци ,които и с ГПС пак успяват (справка -аз)

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
По-миналата година пътувах цяло лято до Попово, понеже бях командировка там. 5 месеца, всяка седмица петък-неделя. В началото минавах през Бяла. Но след това започнах да пътувам през Търново. От там през Стражица и стигах доста по-бързо, и приятно до Попово. Поне за мен е по добър маршрут това. Единствения по-лош участък е от варненския път до разклона преди Водица, но по спомен са около 10 км. Има 2-3 гадни завоя. Но като цяло след, като веднъж минах от там си пътувах до края през Търново.
Ето маршрута.
http://directions.somemaps.com/bg/%D1%8 ... %D0%BE.php
За Попово-Разград нямам представа как е пътя.
Ето маршрута.
http://directions.somemaps.com/bg/%D1%8 ... %D0%BE.php
За Попово-Разград нямам представа как е пътя.
На хемус, който минава да има напредвид около час забавяне заради ремонт и стесняване на единия от мостовете.

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
Колега не знам дали ти е минало вече пътуването, но аз в сряда пътувах за Варна от Търново и днеска се прибрах. Пътя си е доста сносен, важното е че няма дупки. Има камера на кръговото на Търговище до метан станцията (с гръб е насочена към пътуващите за Варна от лявата страна на платното). 
edit : на Шереметя също има отдясно, малко след табелата за влизане посока Варна

edit : на Шереметя също има отдясно, малко след табелата за влизане посока Варна
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Колеги сега се прибирам от път Пловдив - Разлог през Юндола.
Имаше си сняг прилично на платното в най-високата част.
Имаше доста закъсали коли, видимо с летни гуми, иначе не виждам причина да се мъчат толкова.
Предполагам, че през Велинград и изобщо по високите полета в района ще е подобна ситуацията.
Ако пътуватe там бъдете подготвени
Имаше си сняг прилично на платното в най-високата част.
Имаше доста закъсали коли, видимо с летни гуми, иначе не виждам причина да се мъчат толкова.
Предполагам, че през Велинград и изобщо по високите полета в района ще е подобна ситуацията.
Ако пътуватe там бъдете подготвени

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Някой пътува ли рано сутринта по Тракия посока Пловдив?
Любопитно ми е дали пътя от София до тунела в мокър рано сутрин, пада се в сенчестата част и предполагам ще е мокър.
Любопитно ми е дали пътя от София до тунела в мокър рано сутрин, пада се в сенчестата част и предполагам ще е мокър.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- barty
- старши ентусиаст
-
barty написа:Предстои ми пътуване от София до Разград и обратно.
Кой път да хвана:
1. За Русе
Така се стекоха нещата че минах през Търговище и на отиване и на връщане, като пътя Търговище - Разград не е особенно добър

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Цялата област Търговище е с много лоши пътища, традиция си е.
Never mistake motion for action...
Leon написа:Цялата област Търговище е с много лоши пътища, традиция си е.
През Бяла (Русенско) пътя си е доста добър..преди две или три години го правиха.
Вярно има участаци, където не е както трябва, но всичко друго е ново

enjoy life and drink cold beer

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
doomy525 написа:Leon написа:Цялата област Търговище е с много лоши пътища, традиция си е.
През Бяла (Русенско) пътя си е доста добър..преди две или три години го правиха.
Вярно има участаци, където не е както трябва, но всичко друго е ново
Русе-Разград е страшен, миналия четвъртък го пътувах (03.04), само че в посока Варна-Русе, почти постоянно върви 3-лентов път, 2 ленти за изкачващите, 1 лента за слизащите, постоянно редуващи се