Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Колата ми е е39 2002 год.
Отключих печката, но на дисплея не излизат таймерите . В радиото ли е проблема?
Отключих печката, но на дисплея не излизат таймерите . В радиото ли е проблема?
Пашата обича смелите!!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Пашата обича смелите!!!
С този дисплей,не може да оперираш с печката.Трябва ти същият,но до копчето с часовниче,трябва да има и такова с надпис BC.
Снимка/google.com/:

Снимка/google.com/:

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Бъркаш се Калине, тия без бк са с табло с малък борд но командват печка. Както и да е, колега се е оправил вече 
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Ivo_Borisov написа:Бъркаш се Калине, тия без бк са с табло с малък борд но командват печка. Както и да е, колега се е оправил вече
Как?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Ами писа ми на ЛС с проблема, дадох му насоки кое как да провери и след това ми писа че всичко се е оправило някак си и сега си има таймерите
Не писах как се е оправил защото и аз не знаех а и мислех че той ще си пише по темата 

- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Ivo, би ли споделил и с нас какво да се провери, ако липсват таймерите?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Ами първо дали е оригинален мид-а, дали е правен ретрофит за мид ако не е. След това с каква програма е отключена печката, дали е направен рестарт след това както се изисква. Такива неща.

- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Колеги да попитам,аз като пусна мойта печка чува се тупкането,но духа студен въздух в купето...от какво може да е ?
- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Темата стана дебела и хората ги мързи да четат. 
Най-вероятно помпата за рециркулация не върти водата като е угасен мотора. Има много писано в темата, може да се зачетеш.

Най-вероятно помпата за рециркулация не върти водата като е угасен мотора. Има много писано в темата, може да се зачетеш.
- mermenkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d e39
Здравейте колеги,
Имам 530ДА е39 '99. Имам печка която според предния собственик е автоматична. Като отключа колата и отворя някой врата почва да "бучи", както и понякога ако не е загряла колата като загася продължава. Бившия собственик ми каза да я ползвам така зимата, а лятото да я изключвам като махна бушона отзад в балажника /един жилтичък/. В общи линии мен ми звучи странно да се управлява от един бушон, но все пак си работи перфектно. Ако нещо в схемата е грешно ще се радвам на мнение от колега във форума
Имам 530ДА е39 '99. Имам печка която според предния собственик е автоматична. Като отключа колата и отворя някой врата почва да "бучи", както и понякога ако не е загряла колата като загася продължава. Бившия собственик ми каза да я ползвам така зимата, а лятото да я изключвам като махна бушона отзад в балажника /един жилтичък/. В общи линии мен ми звучи странно да се управлява от един бушон, но все пак си работи перфектно. Ако нещо в схемата е грешно ще се радвам на мнение от колега във форума

Колеги, кажете някой от Варна, който може да провери печката на Е53,
- Stefko87
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530D M-Sport
Колеги имам следния проблем.
След като старата ми печка спря да работи се опитах да я диагностицирам с ИНПА, но не искаше да влезне в самата печка, а като влизах през климатроника даваше две грешки (печка, и помпа на печката).
Свалих я вчера и я смених с друга, която на диагностика даваше грешка (Glow plug flame detector).
Разглобих новата печка и понеже свеща беше друг модел сложих цялата горелка от старата печка.
Сега пак записва грешката със свеща, а в климатроника грешка помпа на печката, но печката си стартира и си работи.
Първите няколко секунди след като стартира през ауспуха и прокапва сурова нафта.
Та искам да питам на някой случвало ли му се е да дава такава грешка и как може да се оправи?
След като старата ми печка спря да работи се опитах да я диагностицирам с ИНПА, но не искаше да влезне в самата печка, а като влизах през климатроника даваше две грешки (печка, и помпа на печката).
Свалих я вчера и я смених с друга, която на диагностика даваше грешка (Glow plug flame detector).
Разглобих новата печка и понеже свеща беше друг модел сложих цялата горелка от старата печка.
Сега пак записва грешката със свеща, а в климатроника грешка помпа на печката, но печката си стартира и си работи.
Първите няколко секунди след като стартира през ауспуха и прокапва сурова нафта.
Та искам да питам на някой случвало ли му се е да дава такава грешка и как може да се оправи?
- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
The winter is coming 
Та реших да сменя и аз печката. Старата даваше разнообразни грешки и при отключване на колата се включваше вентилатора на печката. Колегите по-нагоре в темата ми казаха, че най-вероятно е изгоряла електрониката.
Днес монтирах новата печка която взех от форума. Печката която монтирах имаше кабели към 1,2 и 6 пин на 6-пиновата букса, а моята колата само към 2 и 6. Гледах по схемите и видях че 6 захранване на помпата за гориво на печката, 2 - К-bus, 1 би трябвало да е управлението с дистанционно. Мисля това че моята не управлява пин 1 не е проблем, но да го спомена.
След поставя не печката и изчистване на грешките, нови грешки не се появиха. Като дам на контакт се пуска водната помпа която на печката. Като пусна тест на помпата за гориво се чува тупкането. Но като се опитам да тествам печката получавам тази грешка: [ERROR_ECU_REJECTED] instead of [OKAY]

Като настроя таймера от мида печката не тръгва защото е топло, нито помпата на водата, но вентилатора в купето се пуска.
Има ли начин да я пробвам тая печка в момента, а не като стане студено?

Та реших да сменя и аз печката. Старата даваше разнообразни грешки и при отключване на колата се включваше вентилатора на печката. Колегите по-нагоре в темата ми казаха, че най-вероятно е изгоряла електрониката.
Днес монтирах новата печка която взех от форума. Печката която монтирах имаше кабели към 1,2 и 6 пин на 6-пиновата букса, а моята колата само към 2 и 6. Гледах по схемите и видях че 6 захранване на помпата за гориво на печката, 2 - К-bus, 1 би трябвало да е управлението с дистанционно. Мисля това че моята не управлява пин 1 не е проблем, но да го спомена.
След поставя не печката и изчистване на грешките, нови грешки не се появиха. Като дам на контакт се пуска водната помпа която на печката. Като пусна тест на помпата за гориво се чува тупкането. Но като се опитам да тествам печката получавам тази грешка: [ERROR_ECU_REJECTED] instead of [OKAY]

Като настроя таймера от мида печката не тръгва защото е топло, нито помпата на водата, но вентилатора в купето се пуска.
Има ли начин да я пробвам тая печка в момента, а не като стане студено?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Ако е под 15 градуса и мотора е студен, трябва да може да се пусни от мида.