Проблем с ТДС-помпа в резервоар

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с ТДС-помпа в резервоар

Мнение от bojidar vasilev » 01 Мар 2014, 22:24

Здравейте, знам че по този проблем има изписани 1000 теми но при мен нещата са много странни. Колата изгасна по време на движение и след дълго лутане се заслушах в помпата в резервоара и тя не бръмчеше, когато я свалих и я тествах директно от акомулатора работи когато си иска ту бръмчи ту спре. Не намерих от 2.5тдс и взех от 318тдс втора употреба монтирах я но и тя не бръмчеше и не хвърляше нафта до филтъра, но колата заработи с известни проблеми като например не палеше хубаво след престой от 30-40 мин. Въпросната помпа я върнах и сега търся от 2.5 но докато я демонтирах се заслушах и в лявата помпа и тя не бръмчеше на контакт а всъщност колата вървеше идеално дори и с малко гориво (резерва). И ако може да ми кажете коя е главно действащата помпа да качва горивото от ляво или от дясно в резервоара, и тези помпи (318-325)еднакви ли са, може ли да си я сложа пак или въобще някъкви идеи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Re: Проблем с ТДС-помпа в резервоар

Мнение от krasi2bmw » 01 Мар 2014, 23:09

Привет , помпата стои от дясно зад пасажера , щом гасне по време на движение при малко количество нафта значи е за смяна , купи си нова на VDO - цени от 200 до 280 лв.................http://www.avtochasti-bulgaria.com/prod ... 36-325-tds

Назад към E36