Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- thewolf
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
- Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
vicho написа:"Вманиачените", пропускате нещо... Повечето хора, нямат време да смятат с елката броя на въглехидратите и да броят калории и све. За съжаление на някои им се налага да бачкат по цял ден и вечер да идат да поблъскат 1 час във фитнеса. За тези от нас е по-добре да попийваме по нещо креатинче/протеинче/гейнерче/аминота, каквот' има там, колкото да не е без хич.
Яденето по час, спазването на режим, достатъчното спане и т.н. и т.н. са в сферата на фантастиката. Да не говорим, че чат-пат някои пият/ем като разпраниСигурен съм, че тук хората са просто любители и нямат нужда да четат километрични постове с неясно за тях съдържание. Иначе може и да помогнете на някого... ама едва ли
![]()
Много усложняваш нещата колега, по прости са, само дето не знаеш как

Ако нещо не ти е ясно колега - питай, ще ти обясня, няма проблеми, нали за това е темата

Който не иска, не чете, подминаваш, просто е, който иска чете, разбира и действа

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
thewolf написа:Много усложняваш нещата колега, по прости са, само дето не знаеш как![]()
. Нямането на време колега е само оправдание
![]()
![]()
. Попийвай си креатинчето тогава.
Ако нещо не ти е ясно колега - питай, ще ти обясня, няма проблеми, нали за това е тематаполучил съм достатъчно лични, за да знам, че на хората им е ясно какво се пише в темата
.
Който не иска, не чете, подминаваш, просто е, който иска чете, разбира и действа
А да, прехвърли ли ми топката? НЕ?! Аз усложнявам нещата с постове по 1-2 страници формат А4

п.с. иначе за подминаването си прав... наистина не ги чета тия чаршафи

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
thewolf написа:vicho написа:"Вманиачените", пропускате нещо... Повечето хора, нямат време да смятат с елката броя на въглехидратите и да броят калории и све. За съжаление на някои им се налага да бачкат по цял ден и вечер да идат да поблъскат 1 час във фитнеса. За тези от нас е по-добре да попийваме по нещо креатинче/протеинче/гейнерче/аминота, каквот' има там, колкото да не е без хич.
Яденето по час, спазването на режим, достатъчното спане и т.н. и т.н. са в сферата на фантастиката. Да не говорим, че чат-пат някои пият/ем като разпраниСигурен съм, че тук хората са просто любители и нямат нужда да четат километрични постове с неясно за тях съдържание. Иначе може и да помогнете на някого... ама едва ли
![]()
Много усложняваш нещата колега, по прости са, само дето не знаеш как![]()
![]()
![]()
Ако нещо не ти е ясно колега - питай, ще ти обясня, няма проблеми, нали за това е тематаполучил съм достатъчно лични, за да знам, че на хората им е ясно какво се пише в темата
.
Според мен Вичката има предвид, че повечето ставаме в 6:30 , свършваме работа в 18:00 след което ходим на фитнес и се прибираме към 20:00 . В напрегнатия ден едвам се отделя час-два , за спортуване ... Варени картофи с ориз и тележко под часовник , белтъци с мялко и банани + мюсли за закуска и 5 хранения за деня , просто ... няма време . . . или поне не сме готови до толкова да се "егоцентрираме" .
Да, познавам хора които правят чудеса само с храна и почивка, ама те ... друго почти не правят... или ходят на някаква работа колкото да не са си вкъщи.
Съветите ти са полезни ама стига си плюл добавките - без поне един протеин , аз лично а и още много хора НЕ МОЖЕМ ДА СИ НАБАВИМ КАчЕСТВЕНИ БЕЛТЪчИНИ . Ясно е че има вманиачени дето си носят протеиновия шейк във фитнеса и таблетирания протеин(уж амино на хапчета) в кутийки ... ма те са ясно

- thewolf
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
- Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32
vicho написа:thewolf написа:Много усложняваш нещата колега, по прости са, само дето не знаеш как![]()
![]()
![]()
.
А да, прехвърли ли ми топката? НЕ?! Аз усложнявам нещата с постове по 1-2 страници формат А4Попийвам си, и да ти кажа, че ми действа... на психиката!
![]()
п.с. иначе за подминаването си прав... наистина не ги чета тия чаршафи
Така и трябва колега

Че действа на психиката да, действа, по новините преди няколко години имаше случай, в който момче се самоубило от прием на креатин, аз знам какви боклуци слагат вътре, за да има препарата ефект, ти не знаеш и няма как да знаеш, след като не си се занимавал с тия неща колега вичо. Та да, прав си че ти действа психически

acho.rs, не ти послушах съвета дето ми писа на лично, че твърде много време отделям да обяснявам за храненето и тренировките във форума и пак се впуснах, нали ми е тръпка, но грешката е моя брат, ще се поправя

Няма да ви убеждавам в нищо момчета, живи и здрави, успех в тренировките, дано постигнете това, което желаете с по-малко усилия

не съм чел всичките мнения на вълка (особено чаршафите), но от това дето съм чел, съм съгласен с нещата, които пише.
вълк, имаш
от мен.
вълк, имаш

- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
acho.rs написа:
Според мен Вичката има предвид, че повечето ставаме в 6:30 , свършваме работа в 18:00 след което ходим на фитнес и се прибираме към 20:00 . В напрегнатия ден едвам се отделя час-два , за спортуване ... Варени картофи с ориз и тележко под часовник , белтъци с мялко и банани + мюсли за закуска и 5 хранения за деня , просто ... няма време . . . или поне не сме готови до толкова да се "егоцентрираме" .
Да, познавам хора които правят чудеса само с храна и почивка, ама те ... друго почти не правят... или ходят на някаква работа колкото да не са си вкъщи.
Съветите ти са полезни ама стига си плюл добавките - без поне един протеин , аз лично а и още много хора НЕ МОЖЕМ ДА СИ НАБАВИМ КАчЕСТВЕНИ БЕЛТЪчИНИ . Ясно е че има вманиачени дето си носят протеиновия шейк във фитнеса и таблетирания протеин(уж амино на хапчета) в кутийки ... ма те са ясно
Не знам какво работиш но ако имаш желание да ядеш "хубави" храни и да си набавяш качествен протеин ще го направиш...
Ако имаш възможност да си носиш храна в кутии и да отделиш 10 мин за хранене, ще се получи.

Защото ако си приготвяш храната у вас и си я взимаш в кутии( не знам по колко ядеш и какво ядеш) но ако по време на работа набиваш дюнери и пици като пари ще ти излезе същото или малкоооо по-евтино. Затова носенето на храна от вкъщи за мен е най-добрия избор(пак казвам ако имаш време и възможност да седнеш да хапнеш за 10мин.)

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
HackeD написа:acho.rs написа:
Не знам какво работиш но ако имаш желание да ядеш "хубави" храни и да си набавяш качествен протеин ще го направиш...
Ако имаш възможност да си носиш храна в кутии и да отделиш 10 мин за хранене, ще се получи.З
Защото ако си приготвяш храната у вас и си я взимаш в кутии( не знам по колко ядеш и какво ядеш) но ако по време на работа набиваш дюнери и пици като пари ще ти излезе същото или малкоооо по-евтино. Затова носенето на храна от вкъщи за мен е най-добрия избор(пак казвам ако имаш време и възможност да седнеш да хапнеш за 10мин.)

- vicho
- старши ентусиаст
-
thewolf написа:Че действа на психиката да, действа, по новините преди няколко години имаше случай, в който момче се самоубило от прием на креатин, аз знам какви боклуци слагат вътре, за да има препарата ефект, ти не знаеш и няма как да знаеш, след като не си се занимавал с тия неща колега вичо. Та да, прав си че ти действа психически. /не пожелавам на никого)
аз се чудя, защо в последно време мисля да скоча от терасата (на 2-я етаж на къщата), та ще взема да си счупя някой крак

ти, сериозно ли?

депресията е голямо нещо

- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
vicho написа:
депресията е голямо нещо
А защо стягаш така?

- vicho
- старши ентусиаст
-
HackeD написа:А защо стягаш така?
защото ми е "мека" китката
сериозно, за разнообразие

- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги! Нещо се забелязах, че след тренировката за гръб ме наболва няколко дена след това кръста долу ниско към опашката. Даже като седя по дълго време се схващам в кръста. Имам чувството че е от гребането с щанга. Дайте съвет и идея с кое друго упражнение да го заместя. 

@светльо, какъв опит имаш горе долу в залата? имаш ли прилична двигателна култура?
специално за така нареченото гребане имам наблюдения, че масово се изпълнява грешно, но пък за сметка на това с някакви грамадни тежести.
упражнението се нарича bent over row и се прави с леко, да речем с 40-70 кг щанга или 15-25 кг дъмббели.
http://www.youtube.com/watch?v=LktGPg-AkvY
виж тези младежи го показват добре. аз лично предпочитам да го правя с прониран хват

и се старая да държа лактите далече от тялото.

ето ти един латиссимус дорси. аре, нема се впускам в широки обяснения по биомеханика, че ше ме наредят и мене, както вълка.
препоръчвам по възможност при изпълнението да държиш лактите далеч от тялото за по-добро натоварване на латс-а, в противен случай много от натоварването се поема от бицепса и брахиорадиалиса.
най-важното е правилното положение в кръста. ако си сравнително нов в залата извикай някой по-опитен да ти обърне внимание.
виждал съм при изпълнението на конкретното упражнение хора да си подпират главите в наклонената лежанка (за да отнеме от напрежението в кръста), но за тези килограми смятам, че е излишно.
пробвай го с дъмббели (по-леки) и когато усвоиш техниката можеш да комбинираш с щанга в различните седмици. това е едно от най-добрите упражнения за гръб (наред с различните видове набиранки).
също така, в края на тренировката за гръб с цел раздвижване можеш да включваш мъртва тяга с леко. например една контролна тежест от 60 кг е чудесна.
успех!
p.s. ето и с щанга
http://www.youtube.com/watch?v=Xglwz5hwRYs
специално за така нареченото гребане имам наблюдения, че масово се изпълнява грешно, но пък за сметка на това с някакви грамадни тежести.

упражнението се нарича bent over row и се прави с леко, да речем с 40-70 кг щанга или 15-25 кг дъмббели.
http://www.youtube.com/watch?v=LktGPg-AkvY
виж тези младежи го показват добре. аз лично предпочитам да го правя с прониран хват

и се старая да държа лактите далече от тялото.

ето ти един латиссимус дорси. аре, нема се впускам в широки обяснения по биомеханика, че ше ме наредят и мене, както вълка.
препоръчвам по възможност при изпълнението да държиш лактите далеч от тялото за по-добро натоварване на латс-а, в противен случай много от натоварването се поема от бицепса и брахиорадиалиса.
най-важното е правилното положение в кръста. ако си сравнително нов в залата извикай някой по-опитен да ти обърне внимание.
виждал съм при изпълнението на конкретното упражнение хора да си подпират главите в наклонената лежанка (за да отнеме от напрежението в кръста), но за тези килограми смятам, че е излишно.
пробвай го с дъмббели (по-леки) и когато усвоиш техниката можеш да комбинираш с щанга в различните седмици. това е едно от най-добрите упражнения за гръб (наред с различните видове набиранки).
също така, в края на тренировката за гръб с цел раздвижване можеш да включваш мъртва тяга с леко. например една контролна тежест от 60 кг е чудесна.
успех!
p.s. ето и с щанга
http://www.youtube.com/watch?v=Xglwz5hwRYs
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Година и 2-3 месеца без пропуск през ден тренирам имам само една почивка от 1-2 седмици септември (бях си контузил лявата китка по едни други причини не свързани с фитнеса). Та упражнението е много добро и според мен. Много добре ми натоварва гърба, правя го като втория линк, само че щангата не я взимам от земята, а е на стойка на височината на ръцете ми идва като ги отпусна пред тялото. С прониран хват го правя и аз. Стигам до извода, че може би по-рязко взимам щангата, а и това че не я взимам отдолу може би играе роля защото съм прав "вадя я" и след това заемам позиция (при ваденето съм прав) и може би оттам идва проблема с болката... в други ден ще пробвам от земята да я взимам. Ще умувам пък ще видя може да правя на наклонената лежанка с дъмбели. Поздрави! 

- vicho
- старши ентусиаст
-
откъде да си взема фитили?

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
vicho написа:откъде да си взема фитили?![]()
http://www.harbingerbg.com/products.php?cid=8
Тия са добри като качество