Относно турбината
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Относно турбината
имам едно питане,колата не е е60 а е46 но е с мотор м57 така че мисля че е подходящ раздела,щото тука е много по-разпространен двигателя.Въпроса ми е следния,на място като я форсирам едвам се чува ттурбината-всичко си е както трябва,но тръгна ли в движение и ако я карам леко-супер много фучи хората се обръщат,смачкам ли гаста се чува само двигателя как реве а турбината отихва.Колата си върви добре.Колата е с сменяно гърте РЕМУС и катализаторите са махнати,но само са изтарбушени,но са си на мястото.Защо фучи така турбината.Нетрябва ли ако и дам газ да се чува повече а не да затихва,а като я карам бавно с малко газ особенно от 1500 до 2200 супер много свири.Ако има някои които е със сменяна генерация и няма катализатори да качи едно видео,да чуя неговата 

- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Re: Относно турбината
Самняваш се в турбо... Ми що не отиде първо да ти замерят компресията поне и тогава да пишеш във форума? Не всичко в hand made. Ако търсиш гадатели е друг въпрос. Напомня ми на една друга тема "трака ми предницата" 100 причини да трака ама без да се пипне нестава, както и турбото ти. Има си маистори, ходи виж кво, що и ако нестане тогава пишеш тук, какво си правил и какви са ти оплакванията.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Щом върви както трябва не мога да разбера какъв ти е проблема. Май търсиш под вола теле 

- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Преди години на едно Е34 2.5тдс махнахме катализатора и турбината започна да се чува доста по-осезаемо... знам, че турбината на М57 няма нищо общо, но според мен катализатора при всички коли заглушава звука, а като го няма турбината се чува повече.
На място турбината не надува така, както в движение, защото е с променлива геометрия. След като имаш махнати катализатори е нормално турбото да се чува повече как свирука. Като си с М57, свали маркуча идващ от въздушният филтър и пипни оста на турбото, да видиш какви луфтове има студената част, ако те усъмни нещо, отиваш да ти я свалят и да направят рециклаж. За съжаление не мога да си представя звука, но ако наистиан е толкова силен, че хората се обръщат, нещо не е наред, макар че на една стара кола свирукаше турбото доста и някой като се возеше викаше да нарпавя път на линейката
Тази кола до последно си беше идеална, без проблеми по турбото, но си свиреше.

- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
Преди месец си смених разстоварващия клапан на турбото /М57 мотор/. Като сглобих всичко и направих един тигел за проба - имаше "цъскане" при отнемане на газта и при бавно подаване на същата. Погледнах и се оказа, че не съм сложил хубаво въпросната пластмасова тръба от студената част на турбото към филтъра.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
към колегата които ме кори че несъм ходил да я замеря,колега,ако има къде ще отида,в нашия град няма къде,трябва да ходя до по-голям Пловдив или софия,попринцип има хора които ходят на работа,така че нямат свободно време да се наспят,камоли да отделят цял ден по маистори.Така че в момента поне няма как да ида.Луфта на турбината мисля си е нормален,поне според мене,аз съм я пробвал.Егр-то ми неработи.От него нещо да е незнам,маркуча които влиза във студената част е на мястото си.Отдоло генерацията уж е здрава,няма спукано или дупки,само ме съмнява испускателния колектор да не е пропукан,щото като го гледах го гледах само от долу,отгоре неможех-трябваше да се свали.Но колко да е спукан тоя колектор.Като съм в колата имам чустртвото че е има дупка в генерацията и това е.ще направя скоро видео за да чуете.Карах я на маистори да гледаме за пробоини по генерацията,гарнитурите на турбото-няма нищо.Някои със спукан колектор да каже свирука ли турбината или не.

Виж как пише тука долу.
http://www.bmwforums.info/guides-tos/10 ... -m57n.html
Това което можеш сам да направиш е да провериш вакуумните маркучета.Ако управлението на лопатките не е наред турбината не се развърта правилно.ЕГР ти ако не отваря изобщо също повече газове ще отиват към турбото но мен ме съмнява това дае причината.
Това което можеш сам да направиш е да провериш вакуумните маркучета.Ако управлението на лопатките не е наред турбината не се развърта правилно.ЕГР ти ако не отваря изобщо също повече газове ще отиват към турбото но мен ме съмнява това дае причината.
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
Според мен щом нямaш кaтaлизaтор, проблемa е пру зaдното гърне "ремус". И aз съм с премaхнaт кaт. и докaто зaгрее и нa мен ми сa чувa турбото, но кaто зaгрее пичти не сa чувa.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
memorex написа:Виж как пише тука долу.
колега тя не е ли с електронно управления тая турбина.Ето видео макар че на видеото се чува слабичко но все пак.http://www.youtube.com/watch?v=zRDUWprHOiU другото което ми идва на ум,може ли да има чип и затова така да вие

10 мнения
• Страница 1 от 1