Цени в автосервизи
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Цени в автосервизи
daddy_ написа:Ма то не е лошо човек да не умее да си смени филтъра. Нито е срамно. Това е нормално. Лошото е, че тзи, който може спекулира с това, че онзи не може. И ако нещо струва реално 5 лева, той ще му вземе 15. .
Какво разбираш под "реално"? Т.е. това е за теб реалната цена за тази смяна, или че това изобщо трябва да е реалната цена за тази смяна? Изобщо не съм съгласен, че толкова лесно можеш да поставяш цена от 5лв за "нещо толкова елементарно", или каквото и да било в този ред на мисли. Макар че на подобен въпрос масово ще кажат, че 10лв направо е обир за "нещо толкова елементарно". Но тук пак влизаме в територията на "ниските доходи и неоправдано високите цени", та не ми се спори и по този въпрос. Но е факт, че много хора само мрънкат, че е скъпо, ама не си го извършват сами, че да им излезне евтино... т.е. май не е баш като за 5лв...
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Не се хващай за 5-та лв, или за това, че става дума за смяна на филтъра за тази цена
Реално за мен е това, което струва труда+печалба+разходи за ток, наеми и т.н. независимо дали са 5 или 50 лв.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Това вече е друго... само че масово се "калкулира" само движенията с ръцете, които се извършват от страна на майстора, а не "цялата картинка" 

Mollov написа:Това вече е друго... само че масово се "калкулира" само движенията с ръцете, които се извършват от страна на майстора, а не "цялата картинка"

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Mollov написа:Но тук пак влизаме в територията на "ниските доходи и неоправдано високите цени"

всеки иска да преебе другия затова оправия няма , на българина все му е скъпо все е прецакан и недоволен ,хаиде отречете го 

- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Изказа се неподготвен. Утре като ти кажат на бензиостанцията- на момчето дето ти зарежда колата ти ще му плащаш заплата. 5 лв. на всяко зареждане, ще те питам кой кого иска да прее.е
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Все още не разбирам идеята на темата
Някай сложил някаква ф-ра в Интернет и хайде сега скъпо е, евтино е, добре е ......
Караш БМВ а ти е скъпо

Караш БМВ а ти е скъпо

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
barty написа:Все още не разбирам идеята на тематаНякай сложил някаква ф-ра в Интернет и хайде сега скъпо е, евтино е, добре е ......
Караш БМВ а ти е скъпо
То идеята не е каква марка кола караш

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
spower написа:barty написа:Все още не разбирам идеята на тематаНякай сложил някаква ф-ра в Интернет и хайде сега скъпо е, евтино е, добре е ......
Караш БМВ а ти е скъпо
То идеята не е каква марка кола карашАз за опел астра съм давал в гаражен сервиз за смяна на масло и въздушен и маслен филтър 20лв и 10лв за същата процедура на БМВ-то
Като същата процедура ми е излизала и 0,00лв като сам съм си правил тази процедура. Странни са тези закономерности в ценообразуването, но ги има
както един колега по-горе беше споменал по добре е да мислим как да изкарваме повече, а не как да спестяваме
Не ме разбра, последният лаф "Караш БМВ а ти е скъпо" е във връзка с всеобщото мнение че щом си с БМВ значи парите ги ринеш с лопатата

Коментираме нещо безсмислено! Ако сложа една ф-ра за смяна на гуми 500лв и какво?

за сервизите е темата , а не за бензиностанцийтеивайло81 написа:Изказа се неподготвен. Утре като ти кажат на бензиостанцията- на момчето дето ти зарежда колата ти ще му плащаш заплата. 5 лв. на всяко зареждане, ще те питам кой кого иска да прее.е

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Вижте,то принципа на всякъде е един:
Ако не ти изнася цената-търсиш другаде!
В посоченият сервиз ако не ходят хората,няма как да се издържа и съответно или ще си редуцират цените или ще затворят,след като не са затворили,очевидно ходят хора там.
Има и друго,а то се казва "Моден",какво имам в предвид,значи това е много стар номер,не е евтино,но работи много добре,ако щете си отворете сервиз в мангасарската махала,но го направете "Моден",да се разчуе че там се правят автомобили на еди кой си,че там ходят еди кои си да си проверяват колите,разбира се трябва и обстановката да е "фешън" и така се случват нещата!
Малко като вица за някакви "гъзета" си говорили:
-Ти за колко си купи новият IPhone
-за 1400 лева-отговорил вторият
-Преебал си си,аз моят си го взех за 1600 лева
Ако не ти изнася цената-търсиш другаде!
В посоченият сервиз ако не ходят хората,няма как да се издържа и съответно или ще си редуцират цените или ще затворят,след като не са затворили,очевидно ходят хора там.
Има и друго,а то се казва "Моден",какво имам в предвид,значи това е много стар номер,не е евтино,но работи много добре,ако щете си отворете сервиз в мангасарската махала,но го направете "Моден",да се разчуе че там се правят автомобили на еди кой си,че там ходят еди кои си да си проверяват колите,разбира се трябва и обстановката да е "фешън" и така се случват нещата!
Малко като вица за някакви "гъзета" си говорили:
-Ти за колко си купи новият IPhone
-за 1400 лева-отговорил вторият
-Преебал си си,аз моят си го взех за 1600 лева

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Аз пък мисля , че е редно до някъде сервизите да си определят цените сами.Естествено тези , които не са официални представители.
Имам в предвид че ако аз примерно зареждам оригинално масло от Холандия или Франция , заредил съм сервиза с качествени накладки и други консумативи,платил съм за подемник , за паркинг за клиенти , за бар с кафе и т.н. трябва да работя на същата тарифа като сервиза от среща в който няма и наполовина вложени пари.
Първо трябва да се обоснови какво означава дефиницията сервиз , трябва да се направи така , че сервиз и оборудван гараж да се различават.
Няма как някой който е хвърлил н-хилядарки за сервиз да работи на тарифата като на гаража с канала в който има 2 гидорета и една преса.
Вярно че качеството не зависи само от оборудването , трябва си и добри механици , но това е друга тема.
Така че ако някой иска да уеднаквява цени , нека първо даде определение за сервиз.
Имам в предвид че ако аз примерно зареждам оригинално масло от Холандия или Франция , заредил съм сервиза с качествени накладки и други консумативи,платил съм за подемник , за паркинг за клиенти , за бар с кафе и т.н. трябва да работя на същата тарифа като сервиза от среща в който няма и наполовина вложени пари.
Първо трябва да се обоснови какво означава дефиницията сервиз , трябва да се направи така , че сервиз и оборудван гараж да се различават.
Няма как някой който е хвърлил н-хилядарки за сервиз да работи на тарифата като на гаража с канала в който има 2 гидорета и една преса.
Вярно че качеството не зависи само от оборудването , трябва си и добри механици , но това е друга тема.
Така че ако някой иска да уеднаквява цени , нека първо даде определение за сервиз.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Binev_OuT написа:Аз пък мисля , че е редно до някъде сервизите да си определят цените сами.Естествено тези , които не са официални представители.
Аз пък да ти кажа,те не си правят цените сами (сервизите),тоест правят си ги,но ако ако те подкарат по каталога...
Имаш примерно 15 лева на час,имаш и смяна на каре на опел вектра А,което всеки ще си каже че отнема 30 минути и си е така,но,в книгата пише:
Демонтаж/монтаж на гума-0.15
Монтаж/демонтаж полуос-0.45
и още поне 2-3 операции които вече не помня и на края 3 часа...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Защо трябва да се уеднаквяват цени, естествено че сервизите трябва да си определят цените сами. За тва има конкуренция, всеки да ходи, в който си иска сервиз. Обикновенно като се уеднаквят цените, историята показва, че се уеднаквяват с най-високите
Тез регулации, няма свалят цените. Може да повишат качеството, но цените ще се преместят само в една посока и тя е нагоре. Колкото повече регулации, толкова по-скъпо... баланса е важен, както във всичко. За тва в официалните сервизи е толкова по-скъпо, щото работят по-малко по-различен начин, освен че практически до някъде са монопол.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3