Лампа DSC ABS и ръчна спирачка
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: 3.0 CSi
Лампа DSC ABS и ръчна спирачка
Това ме зарадва заедно със съобщението DSC Inactiv. Доколкото разбрах проблема може да е в ABS модула,алтернатора или някакъв датчик. На диагностиката обаче не излиза нищо - само съобщение за временно деактивиране на системата. Тока е на 13.7 а нормално май трябва да е около 14 така че дори и по-слаб май не е там проблема.При светване на грешката няма никакви симптоми - нито в системите нито във вървежа.
Особеното обаче е че се получава при малко по-дълъг път.Излезна ли на околовръстното и след 10-15мин светват.А в града ако карам и 40мин - няма да се появи грешката
Как да разбера къде е проблема и какво е сдало багажа?
Особеното обаче е че се получава при малко по-дълъг път.Излезна ли на околовръстното и след 10-15мин светват.А в града ако карам и 40мин - няма да се появи грешката

The only thing to FEAR is running put of BEER!
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Re: Лампа DSC ABS и ръчна спирачка
Здравей колега,на мен за 2 години са ми святкали тези лампи няколко пъти.Ще споделя всеки път какъв е бил проблема за да може да се насочиш къде ти е проблема.Значи джипа го купих със светещи трите лампи,казаха ми че е абс датчик/заден десен/,купих нов но и с него продължи проблема,оказа се АБС-модула/ремонтираха ми го/.Втория път когато ми светнаха трите лампи се оказа заден ляв датчик на АБС понеже отказа и стрелката на километража.Оказа се че едно кабелче се беше скъсало на датчика и минах само със запояване.Третия път когато ми светнаха трите лампи се оказа датчика за ъгъла на завиване/смених го с друг от Е39/.Последния път ми светнаха трите лампи преди месец в големия сняг,даваше на диагностика-отворена верига на заден десен датчик на АБС-а.Но понеже светкаше и гаснеше майстора каза че си е здрав датчика и го напръска с нещо,след което вече месец не ми свети.Надявам се да съм те насочил към евентуалния ти проблем къде да го търсиш.Майстора който ми оправя всички тия проблеми и всичко по-поддръжката на джипа ми е колегата Милен от Суходол/Napsters/,ако му нямаш телефона пиши на лична. 

- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: 3.0 CSi
Благодаря за отговора колега. Въпроса е как да ги елиминираме едно по едно нещата за да стигнем до проблема. 

The only thing to FEAR is running put of BEER!
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Колега,ами аз ти казах.Като ми светнат лампите отивам при майстора и той открива проблема,не съм отстранявал проблемите един по-един а ми казват точно къде е проблема. 

- homey
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е53
- Мечтае да кара: Боинг 777
Колега няма да решиш проблема сам. Отивай в Суходол! Успех! Провери си л.с. за координати!
- Becko_83
- Потребител
-
- Кара: Е39 525 D
Здравейте,
Аз се мъча от няколко месеца с тези 3 лампи на моята е39-ка. Исках да попитам дали някой е имал моите симптоми, които водят до светване на лампите. Надявам се да свържа симпомите на получаване на проблема с възможно решение. Специфичното в моя случай е, че лампите светват едновременно при ускоряване над 40км/ч. Преди да вдигна 40км/ч съм тествал и работят и ABS-a и DSC-то, но над 40км/ч компютъра си прави някаква диагностика и ги гаси. От сервиза ми казаха, че грешката на компютъра е свързана с налягането на спирачната течност.
Аз се мъча от няколко месеца с тези 3 лампи на моята е39-ка. Исках да попитам дали някой е имал моите симптоми, които водят до светване на лампите. Надявам се да свържа симпомите на получаване на проблема с възможно решение. Специфичното в моя случай е, че лампите светват едновременно при ускоряване над 40км/ч. Преди да вдигна 40км/ч съм тествал и работят и ABS-a и DSC-то, но над 40км/ч компютъра си прави някаква диагностика и ги гаси. От сервиза ми казаха, че грешката на компютъра е свързана с налягането на спирачната течност.
- Becko_83
- Потребител
-
- Кара: Е39 525 D
Здравейте,
Аз се преборих с моя проблем - оказа се виновна спирачната помпа (механичната). Повече подробности можете да видите тук:
viewtopic.php?f=35&t=393947
Аз се преборих с моя проблем - оказа се виновна спирачната помпа (механичната). Повече подробности можете да видите тук:
viewtopic.php?f=35&t=393947
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Да повдигна тематаLABRISS написа:Това ме зарадва заедно със съобщението DSC Inactiv. Доколкото разбрах проблема може да е в ABS модула,алтернатора или някакъв датчик. На диагностиката обаче не излиза нищо - само съобщение за временно деактивиране на системата. Тока е на 13.7 а нормално май трябва да е около 14 така че дори и по-слаб май не е там проблема.При светване на грешката няма никакви симптоми - нито в системите нито във вървежа.
Особеното обаче е че се получава при малко по-дълъг път.Излезна ли на околовръстното и след 10-15мин светват.А в града ако карам и 40мин - няма да се появи грешкатаКак да разбера къде е проблема и какво е сдало багажа?
И при мен е така и не могат да разберат защо.Ако някой има предположения да пише.
обичам BMW
9 мнения
• Страница 1 от 1