Проект E39 M5d
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
Проект E39 M5d
Здравейте колеги, идеята на тази тема е да не откривам топлата вода, а да почерпя от опита на много от Вас.
Колата е Е39 530d 5 степенна ръчна кутия. 03/00" Цвят: 303 Космос Шварц
Целта е: Максимално изчистена М5 визия и приятен въртящ момент
Събрал съм малко части, и продължавам да досъбирам:
Окачване койловъри Та-Техникс:

Полиуретанови тампони:

Носачи пълен коплект отпред, тези отзад са добре единствено ще сменя "буренцата"
и ще се опитам да монтирам малко от тези:

Малко за мотора, вмомента го карам на 1,5 бара и се представя чудесно, не е качван на дино, но след смяната на турбото задължително ще се ходи.
Подготвил съм:
Турбо 2260 и 3баров мап:

малко турбо пътища:

Джантите са небезизвестните BBS CH 19"

Спирачките са ясни, единствено дисковете се сменят с перфорирани и ще има заигравка със задните .
viewtopic.php?f=35&t=303121
това и бе визията преди година: Мтех 2 с ББС-а и М-броня

В момента е много зле, вандали- цялата лява страна с пирон 2 пъти, отдясно натиснат калник от джип, капака ми се отвори в движение и сега.. е сив
За интериора: Нищо по фрапантно:
Интериорни лайсни в цвят силвер
Бууст метър монтиран в таблото на мястото на ключа за халогени.
Волана, топката и ръчната са за смяна или претапициране

колата ще влезе за боядисване до 10 дни, цвета е 303 Космос, някои има ли идея от къде мога да купя решетки като на Vorsteiner капак:

или нещо подобно, но да изглежда добре, че на е39ката, точно това и липсва, капака е голям и някакси празен
Колата е Е39 530d 5 степенна ръчна кутия. 03/00" Цвят: 303 Космос Шварц
Целта е: Максимално изчистена М5 визия и приятен въртящ момент
Събрал съм малко части, и продължавам да досъбирам:
Окачване койловъри Та-Техникс:

Полиуретанови тампони:

Носачи пълен коплект отпред, тези отзад са добре единствено ще сменя "буренцата"
и ще се опитам да монтирам малко от тези:

Малко за мотора, вмомента го карам на 1,5 бара и се представя чудесно, не е качван на дино, но след смяната на турбото задължително ще се ходи.
Подготвил съм:
Турбо 2260 и 3баров мап:

малко турбо пътища:

Джантите са небезизвестните BBS CH 19"
Спирачките са ясни, единствено дисковете се сменят с перфорирани и ще има заигравка със задните .
viewtopic.php?f=35&t=303121
това и бе визията преди година: Мтех 2 с ББС-а и М-броня

В момента е много зле, вандали- цялата лява страна с пирон 2 пъти, отдясно натиснат калник от джип, капака ми се отвори в движение и сега.. е сив
За интериора: Нищо по фрапантно:
Интериорни лайсни в цвят силвер
Бууст метър монтиран в таблото на мястото на ключа за халогени.
Волана, топката и ръчната са за смяна или претапициране
колата ще влезе за боядисване до 10 дни, цвета е 303 Космос, някои има ли идея от къде мога да купя решетки като на Vorsteiner капак:

или нещо подобно, но да изглежда добре, че на е39ката, точно това и липсва, капака е голям и някакси празен
Последна промяна racing_team_vidin на 19 Юни 2014, 12:39, променена общо 4 пъти
- Stefko87
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530D M-Sport
Re: Проект Е39-ка
Колега незнам как ще смениш оригиналния м-техник с тея китайски боклуци. Според мен ще развалиш поведението на колата и ще я направиш щайга.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Оригинален капак карбонов за моята е46 ца започваше от порядъка на 1800 паунда
иначе има и реплики на оригинала пак от карбон за цена от 800 900 паунда..

- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
Знам цените, и определено не ми харесват, затова търся алтернативен вариант.
Някакви решетки мисля, че би могло да се напаснат, само че откъде да ги купя, търсих в нета.... много няма да се вържат с колата
За окачването, незнам ще го видя как ще е.
Някакви решетки мисля, че би могло да се напаснат, само че откъде да ги купя, търсих в нета.... много няма да се вържат с колата
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
racing_team_vidin написа:Знам цените, и определено не ми харесват, затова търся алтернативен вариант.
С алтернативни варианти освен 1 голяма селяния друго няма да стане.
С тия полиеританови тампончета от "Ферариста" или подобен агент и тия некадърни амортисьори , най -много да се пречукате някъде ако изобщо станат на колата тия части.
И както си почнал с всичко направо си вземи една мрежа от Бриколаж/Практикер и си я резни с ножица за ламарина в желаната форма.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Тези коили в комбинация с този полиуретен ще доведе до доста неприятна возия. За тези пари на твое място бих се спрял на М-sport окачване + Powerflex. Относно капакът по-добре не се занимавай. Ако търсиш М5 визия не забравяй огледалата, а в интериора поне рекаро и М-спорт волан 

- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
racing_team_vidin написа:
Във Facebook групата "BMW купува-продава" един продава такива https://www.facebook.com/media/set/?set ... 849&type=1
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
Малко раздвижване (или по скоро застой и събиране на части):
М5 огледалата са вече налични.
Датчик за рейла от е60 до 1800бара, но е "малко" различен и сега е при стругар да му направи преходник.

Предната разпънка пристигна.

Колата все още не влязла за боя, температурите бяха ниски и отложихме боядисването за март.
Решетките за капака и капак, 90% отпадат, този румънец във фейсбук иска 200Евро за 2 решетки, вярно е, че съм безрасъден, но чак толкова
М5 огледалата са вече налични.
Датчик за рейла от е60 до 1800бара, но е "малко" различен и сега е при стругар да му направи преходник.

Предната разпънка пристигна.

Колата все още не влязла за боя, температурите бяха ниски и отложихме боядисването за март.
Решетките за капака и капак, 90% отпадат, този румънец във фейсбук иска 200Евро за 2 решетки, вярно е, че съм безрасъден, но чак толкова

- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
събрах и всичко необходимо за да си монтирам и автоматични светлини:
ЛЦМ, копче за фаровете, датчик Дъжд и светлина и лещата за датчика, тъй като моята кола има датчик дъжд, ъпгрейда трябва да е без проблеми, но ще видим утре вечер.

Буренца и за задните носачи:

ЛЦМ, копче за фаровете, датчик Дъжд и светлина и лещата за датчика, тъй като моята кола има датчик дъжд, ъпгрейда трябва да е без проблеми, но ще видим утре вечер.

Буренца и за задните носачи:

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
За какво са ти тия автоматични светлини колега, като вече трябва да се кара денонощно на къси? По-добре да си беше дал парите за нещо друго.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- omegaart
- ентусиаст
-
Elesar74 написа:За какво са ти тия автоматични светлини колега, като вече трябва да се кара денонощно на къси? По-добре да си беше дал парите за нещо друго.
Какво ти пречи автоматично да превключва от дълги на процент на стандартни къси като стане по-тъмно ?
Дето се вика едното няма общо с другото.
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
точно за да ми прехвърля от дрл на къси, защото вечер се прибирам и го зарязвам на къси и на сутринта паля, пак на ксенон
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
omegaart написа:Elesar74 написа:За какво са ти тия автоматични светлини колега, като вече трябва да се кара денонощно на къси? По-добре да си беше дал парите за нещо друго.
Какво ти пречи автоматично да превключва от дълги на процент на стандартни къси като стане по-тъмно ?
Да, ако караш на процент на дългите, хубаво. Аз не карам така и за мен такава инвестиция, която по мои изчисления преди време отиде към 250-300 лв., е напълно неоправдана. Дори и 100 лв. да е, пак не бих го направил, защото не е до пари, а до смисъл. По тази причина му писах на колегата. Сега, ако той е решил да си похарчи парите за тази цел, това си е лично негова работа.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- omegaart
- ентусиаст
-
Elesar74 написа:omegaart написа:Elesar74 написа:За какво са ти тия автоматични светлини колега, като вече трябва да се кара денонощно на къси? По-добре да си беше дал парите за нещо друго.
Да, ако караш на процент на дългите, хубаво. Аз не карам така и за мен такава инвестиция, която по мои изчисления преди време отиде към 250-300 лв., е напълно неоправдана. Дори и 100 лв. да е, пак не бих го направил, защото не е до пари, а до смисъл. По тази причина му писах на колегата. Сега, ако той е решил да си похарчи парите за тази цел, това си е лично негова работа.
Е извинявай ама единственото скъпо тук е бутона с А на него

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Скъп? 20 лв ми струваше и още е на колата, понеже си мислех, че само като сменя него и това е. Не разбирах, к'во да се прави. Виж за LCM B ми искаха 150 лв. За сензора за дъжд към 40 евро. И т.н.