320 vanos или не
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
320 vanos или не
Здравейте! Ще си правя дрифтачка, първоначално исках да е 318 IS с м42 двигател, но тъй като няма такива, които да ме устройват, а 320 има няколко които ми харесват реших да е 320. Интересува ме каква е разликата между двигателя с ванос и без ванос. Знам какво представлява ваносът, но ме интересува има ли разлика в здравината на самият двигател?
Качвам две обяви, ако случайно някой има представа от колите да каже мнение, главно ме интересува з тази от Плевен: http://www.cars.bg/c619041 , защото съм от Варна и нямам възможност да отида да я видя, а не искам да се разкарвам напразно.
Другата обява е тази: http://www.cars.bg/c614707
Също така приемам всякакви съвети, относно проекта, с какво да започна, всичко каквото се сетите.
Качвам две обяви, ако случайно някой има представа от колите да каже мнение, главно ме интересува з тази от Плевен: http://www.cars.bg/c619041 , защото съм от Варна и нямам възможност да отида да я видя, а не искам да се разкарвам напразно.
Другата обява е тази: http://www.cars.bg/c614707
Също така приемам всякакви съвети, относно проекта, с какво да започна, всичко каквото се сетите.

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Re: 320 vanos или не
Колега прочети по-скоро за разликата между м50б20 и м52б20 моторите и ще ти се разясни. Има много изписано по въпроса 

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Аз съм за м50 ванос - чугунен блок, 6мм клапани, по-леки карантии 

- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
M10 написа:Аз съм за м50 ванос - чугунен блок, 6мм клапани, по-леки карантии
Определено, прекалено се е доказал в боя за да се игнорира .... А иначе помогни на връзката между задния мост и купето,че след къвто и да е дрифт почват да се карат и винаги се разделят

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Значи, ако е 20-ка да е с ванос?
@SlowMotion ""А иначе помогни на връзката между задния мост и купето..." Това става чрез?
@SlowMotion ""А иначе помогни на връзката между задния мост и купето..." Това става чрез?

- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
Като се оглозга на варел няма ли да стане работата? 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
SeSSion написа:Значи, ако е 20-ка да е с ванос?
Чрез оригинални планки за презаваряване, които май вече официално не се продават или някакви правени при бай заварчик. Най-добре вземи поразгледай някои наши или чужди проекти за да се ориентираш какво се иска в общи линии.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Като си решил да е дрифтачка вземи намери някоя 25-ца по-добре, че 20-ката ще ти омалее след няма и месец.
- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
Е не са чак толкова зле 20-ките де, като я направиш на варел, ама май клетката стаа задължителна тогава.А и до колкото разбирам момчето иска нещо с което да почне да се пързаля, той ако беше приготвил 20-30 бона май нямаше да пита тука.
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Какво и е на 20-ката бе
Супер си е,един къс заварен диф и става много весело 

Разглеждах ги 2.5, но като за начало самите автомобили са скъпи, следващите разходи, като разход на гориво, подръжка и всичко останало не знам колко по- скъпо е от на 20-ката. Друг въпрос: Някой слагал ли е Megasquirt на 20-ка, защото и това го обмислям като първоначална инвестиция? 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Обмисляй нещо друго като първоначална набутвация. (Инвестиция е когато очакваш повишаване на стойността в бъдеще или възвращаемост
). Наистина помисли дали да не прочетеш някои от готовите проекти.

Образно казано инвестиция
Иначе ще прочета, но нямам време да седна на компютъра спокойно. Някой да си познава шуменското Е36, което сега е спряло във Варна в квартал Чайка и пише,че се продава?

Нямах време да седна по- продължително да чета проектите, но тези дни ги почвам. 

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2