Съвместими части на огледала от десен и ляв волан

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Съвместими части на огледала от десен и ляв волан

Мнение от devent » 19 Фев 2014, 16:29

Изображение
Тази платка на дясното огледало една и съща ли е за 46-ците с ляв и с десен волан?
Понеже се оказа доста трудно да намеря дясно огледало от кола с ляв волан се чудя дали не мога да взема огледало от десен волан и да взема само тази платката и да си навържа останалото - моторчето, кабелите и т.н. като запазя пластмасовия корпус и стъклото на моето, което си ми е на колата с ляв волан?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d '03

Re: Съвместими части на огледала от десен и ляв волан

Мнение от petaruz » 19 Фев 2014, 16:37

Аз сложих цяло огледало от десен волан и пасна точно така че и отделните части трябва да са еднакви.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от devent » 19 Фев 2014, 19:07

petaruz написа:Аз сложих цяло огледало от десен волан и пасна точно така че и отделните части трябва да са еднакви.

По пътя на логиката би трябвало да са еднакви, но тук виждам разлики в номерата:
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... fg=07&hl=5 (лява дирекция)
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=51&fg=07 (дясна дирекция)
Но пък картинките са едни и същи ;)

Забравих да спомена, че става дума за купе преди фейслифта ако има значение :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 19 Фев 2014, 20:45

petaruz написа:Аз сложих цяло огледало от десен волан и пасна точно така че и отделните части трябва да са еднакви.

Да стават огледалата, но ще е луд късмет да си го настроиш да виждаш нормално на него. Винаги ще седи по-навън и няма да виждаш. Освен ако не караш целия легнал на подлакътника, тогава може и да виждаш.

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от devent » 19 Фев 2014, 21:49

Kris написа:Да стават огледалата, но ще е луд късмет да си го настроиш да виждаш нормално на него. Винаги ще седи по-навън и няма да виждаш. Освен ако не караш целия легнал на подлакътника, тогава може и да виждаш.

Това значи ли, че при моя случай ще мога да взема тази платка(основа) или ако случайно влезне и не се различават основите няма да виждам? Всъщност на какво се дължи лошото виждане при огледало от десняк? Разположението на стъклото, ел. машинката, основата или е комплексно?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 19 Фев 2014, 23:51

Според мен е от "металната конструкция" на огледалото. Нали знаеш като си свиваш огледалото на ръка и после при отварянето как си щраква. При англичанките просто има разминаване с някой и друг милиметър, което при стъклото вече се отразява с повече.

Ако искаш имам едно дясно огледало (опоскано малко, но има каквото търсиш), от десничарка и ще ти го подаря. Но съм пробвал, всичко пасва и на външен вид ако не знаеш не можеш да разбереш, но няма нагласяне.

Загледай се по обявите примерно в мобиле-то, когато са снимани централно отпред и ще видиш как на колите с ОЕМ ляв волан седи по-свито от дясното, докато при англичанките е обратното.

Те и затова се открехнаха вече апапите и вече почти няма снимки челно и др. подобни белези. А най-новото е да сменят само дясното огледало.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d '03

Мнение от petaruz » 20 Фев 2014, 10:18

Kris написа:Загледай се по обявите примерно в мобиле-то, когато са снимани централно отпред и ще видиш как на колите с ОЕМ ляв волан седи по-свито от дясното, докато при англичанките е обратното.

Те и затова се открехнаха вече апапите и вече почти няма снимки челно и др. подобни белези. А най-новото е да сменят само дясното огледало.

Оглеждах мерих сравнявах с друга кола еднакви са единственото обяснение е тия от моргата да са се прекарали и да са ми продали от ляв волан говоря за ляво огледало седан.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 21 Фев 2014, 1:50

Колега аз съм с дясно огледало на Е46 купе фейс и нищо не виждам :evil:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 21 Фев 2014, 9:42

petaruz написа:
Kris написа:Загледай се по обявите примерно в мобиле-то, когато са снимани централно отпред и ще видиш как на колите с ОЕМ ляв волан седи по-свито от дясното, докато при англичанките е обратното.

Оглеждах мерих сравнявах с друга кола еднакви са единственото обяснение е тия от моргата да са се прекарали и да са ми продали от ляв волан говоря за ляво огледало седан.

Те швсички части са еднакви, капаци, моторчета, стъкла и т.н., но основата просто седи по- свита/отворена в зависимост от това дали е лаяво или дясно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 21 Фев 2014, 11:27

Maximilian-E46 написа:Колега аз съм с дясно огледало на Е46 купе фейс и нищо не виждам :evil:

СЛед много разглабяния - пробвал ли си да смениш само мотора на самото огледало,не виждам как самите огледала (металната им конструкция) ще е различна - просто ен вярвам,докато самия мотор дава наклона на огледалото и позицията му в ляво - дясно...
Няма и 15 мин работа (ако си намериш ) само моторчето - трябва да се реши проблема :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 21 Фев 2014, 15:33

Gqbriel написа:
Maximilian-E46 написа:Колега аз съм с дясно огледало на Е46 купе фейс и нищо не виждам :evil:

СЛед много разглабяния - пробвал ли си да смениш само мотора на самото огледало,не виждам как самите огледала (металната им конструкция) ще е различна - просто ен вярвам,докато самия мотор дава наклона на огледалото и позицията му в ляво - дясно...
Няма и 15 мин работа (ако си намериш ) само моторчето - трябва да се реши проблема :yes:

Аз като пробвах, и моторчето наклони стъклото на огледаото докато не опря (почти де, на около 1мм) в пластмасата от вътрешната страна и пак нищо, но не пречи да се пробва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci

Мнение от -Maxxx- » 22 Фев 2014, 16:53

Проблема не е в моторчето, ако се загледата внимателно ще видите че ъгъла между прозореца и пластмасата на огледалото е раличен, самото огледало от шофьорската страна е по-отворено. Незнам дали разликата идва от тази основа която си показал на снимката или от другата основа която захваща огледалото към вратата но има конструктивна разлика в огледалата, скоро ще се занимавам и аз с това и ако успея да намеря решение ще споделям :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Мнение от MMG » 23 Фев 2014, 23:48

Според мен разликата е в основата - частта, която захваща огледалото към вратата ... както вече споделиха някои колеги.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D

Мнение от Gedo » 24 Фев 2014, 1:27

След кратка справка в Realoem: разлика в стъклата на огледалата, и моторчетата които движат стъклата, между ляв и десен волан, няма (номерата са идентични). Както казаха няколко колеги по-горе, разликата е в самата рамка/държач на огледалото с основата (тук номерата са различни). Става дума за седан/комби.
Последна промяна Gedo на 24 Фев 2014, 20:13, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от devent » 24 Фев 2014, 18:10

Колеги, моля, уточнявайте дали говорите за седан или купе, предполагам за touring съвпадат с тези на седана, а кабриото с тези на купето. Все пак може би има вариант ако на седан/touring не са съвместими на купе/кабрио да са или обратното :)
@Gebo, къде в RealOEM-a гледаш? Може ли линк. Аз уж рових, но не намерих.

п.п. пуснал съм тема в купува, ако някой от този раздел има огледало за продан -> viewtopic.php?f=16&t=363392

Следваща

Назад към E46