топла информация относно садените мАтори
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- jp_montoya
- Потребител
-
- Кара: e30
- Мечтае да кара: е30 М3
Re: топла информация относно садените мАтори
На Технотест им изтече лиценза, но там беше по-лесно, взеха ми 160 лева, като самият преглед траеше не повече от 2 минути, един не особено заинтересован младеж с лампичка погледна номера на двигателя и това беше, нито разгледа окачването, нито спирачките. Даде ми само един документ, че колата е технически изправна и с тази бележка и фактурата на двигателя после в КАТ. Но тогава удоволствието с ДАИ също го нямаше, явно това са все нови моменти.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- В.Стефанов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30,е36,е36,е39
- Мечтае да кара: колело турбо
Трябва ми топла информация за декра или технотест относно смяна на талон колата преди е била м20б20
ВАРИАНТ 1 ::: а сега искам да си сложа м42 по възможност с блок м40 и да се води 1.6 99 коня, възможно ли е ?
Измервкат ли инспекторите кубатурата и конете
ВАРИАНТ 2 ::: Или другото което ми се върти в главата е понеже двигателя е със загубен голям талон на бракуваната кола и няма документи сега да му се изкара фактура че е м40б16 93 година 73kW със този си номер на блока.
ВАРИАНТ 1 ::: а сега искам да си сложа м42 по възможност с блок м40 и да се води 1.6 99 коня, възможно ли е ?
Измервкат ли инспекторите кубатурата и конете

ВАРИАНТ 2 ::: Или другото което ми се върти в главата е понеже двигателя е със загубен голям талон на бракуваната кола и няма документи сега да му се изкара фактура че е м40б16 93 година 73kW със този си номер на блока.
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
за парите дет ше дадеш да го сложиш тоя мотор и да го легализираш, по-добре си купи цяла кола с м40 99 коня .. 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- В.Стефанов
- кандидат ентусиаст
-
Абе да купувам друг боклук дето не го знам и не съм си го изградил аз не ми се захваща,така поне дори и коша си изчистих и боядисах като сметнеш ,че има само повърхностна ръжна на 2-3 места с формата на квъдрат 3см на 3см и изгнило.Че по темата предстой ми затова кой вариант е по възможен и няма да има толкова големи усложнения . Замерват ли конете и кубатурата ? И сега пред дека или Техно се явява кола с наложаща процедура .
А замислял ли си се изобщо, как ще сглобиш мотора с блок на м40 и глава от м42?
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
че къв е проблема

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
В.Стефанов написа:Абе да купувам друг боклук дето не го знам и не съм си го изградил аз не ми се захваща,така поне дори и коша си изчистих и боядисах като сметнеш ,че има само повърхностна ръжна на 2-3 места с формата на квъдрат 3см на 3см и изгнило.Че по темата предстой ми затова кой вариант е по възможен и няма да има толкова големи усложнения . Замерват ли конете и кубатурата ? И сега пред дека или Техно се явява кола с наложаща процедура .
'баси отношението към любимата.

ако държиш за кубатурата, занеси им блока предварително и кажи, е т'ва ше слагам, мерете.

сложна е схемата дето си замислил, честно!

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
Явор написа:че къв е проблема![]()
До колкото знам не стават, но не съм пробвал лично и не споря

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
м40 няма места за кнок сензори и клапанчето което задържа маслото в главата.
- В.Стефанов
- кандидат ентусиаст
-
bigmurzi написа:ако държиш за кубатурата, занеси им блока предварително и кажи, е т'ва ше слагам, мерете.![]()
Не е сложна просто не знам как проверяват двигателя какъв е и дали го закачат на компютър ,иначе ако е само колата да се прегледа окачване спирачки ,светлини и там да погледнат как работи двигателя и фактура за него с описание,че "си е" м40б16 от е36 91 година със 73kW 100 коня мощност от моргата където го купих и давай следващия ще съм много спокоен и с желание ще си чакам прегледа
- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
В.Стефанов написа:bigmurzi написа:ако държиш за кубатурата, занеси им блока предварително и кажи, е т'ва ше слагам, мерете.![]()
Не е сложна просто не знам как проверяват двигателя какъв е и дали го закачат на компютър ,иначе ако е само колата да се прегледа окачване спирачки ,светлини и там да погледнат как работи двигателя и фактура за него с описание,че "си е" м40б16 от е36 91 година със 73kW 100 коня мощност от моргата където го купих и давай следващия ще съм много спокоен и с желание ще си чакам прегледа
Колата трябва да е работеща с изрядни светлини, спирачна система със съответното окачване за мотора. Хубавото е че в е30 влиза всичко до м52б25 без да задават въпроси за окачването стига да е от 6 цилиндрова

Никъде не го закачат и нищо не му мерят, гледат единствено номера на мотора и документите трябва да са ти изрядни. При турбо моторите вече незнам как е но атмосферките изобщо не ги интересуват с какъв вал е и какъв му е изпускателния колектор или какъв ЧИП си му сложил и колко на брой са клапаните. 360лв е документа който ти издават от декра, след това имаш да даваш и пари в кат, за нови табели, талони там все още незнам колко общо излиза. Най добре им звънни и си ги питай аз имам един телефон 0878338925 вдига една девойка доста любезка и отзивчива отговаря на всички олигофренски въпроси които може да роди акъла ти, така че направо им звънни и си говори
П.П. правят и отстъпки за количества

- В.Стефанов
- кандидат ентусиаст
-
brankovv написа:.....
Благодаря за изчерпателния отговор. А окачването как ще разберат,че ми е за 6 цилиндров като е почти ново и си се държи прилично а като се сложи мотора ще си изглежда нормално дигната а не някаква вирната. Иначе едно 500-600 лева със документите и номерата в кат и деката си ги приготвям без да се замислям със данък за 73кв . Вече само трябва да изчакам 20 март за дека или някъде 20 май за Техно . Говорих с дамата и зададох 1 тъп въпрос на който не успя да ми отговори и той гласеше а иначе двигателя на какви тестове се подлага и тя ми отговори нещо от сорта ами те там експертите си решават не знам

- ТУРБО
- луд с палатка
-
- Кара: Хората да залягат
- Детайли за колата: кихащо кабрио
Ооо,утре ще я тормозя и аз тая кака.Тя милата сега като и излезе телефона във форума ще се види в чудо, особено ТУРБО като и звънне да я пита "Имам охлюв в палатката,какво да правя?" 

- injekciona
- Потребител
-
- Кара: Fiat Coupe 16VT 380+hp
- Мечтае да кара: със стикер от събора
Колеги, някой може ли да ми даде информация какво точно включва технотеста в ДЕКРА? Предстои ми озаконяване на саден мотор, документално имам всичко, но искам да знам какво точно гледат.