нагряване на двигателя???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
нагряване на двигателя???
Здравейте фенове,
Имам един казус с моята E36 M52.
След 20-30 мин каране в градски условия индикатора за температура на двигателя започва да "танцува" - започва да се нагрява като стоя на светофар, понякога стига до червеното, но като покарам малко повече без спиране (например по Цариградско) - рязко спада до нормалната.
По моите скромни разбирания - щом двигателя наистина е прегрял - няма така рязко да му спада температурата до нормалното.
Проверих радиатора - ок, няма теч, пълен е. Перката на радиатора се върти на запален двигател.
Някой да е срещал подобен проблем??? То е ясно че ще трябва на сервиз да ходя, ама поне да се ориентирам какъв може да бъде проблема.
То и при мен има едно ограничение - че по възможност ремонта да стане в рамките на 1 ден, че сутрин и вечер возя децата.
Предварително едно голямо 10х.
Имам един казус с моята E36 M52.
След 20-30 мин каране в градски условия индикатора за температура на двигателя започва да "танцува" - започва да се нагрява като стоя на светофар, понякога стига до червеното, но като покарам малко повече без спиране (например по Цариградско) - рязко спада до нормалната.
По моите скромни разбирания - щом двигателя наистина е прегрял - няма така рязко да му спада температурата до нормалното.
Проверих радиатора - ок, няма теч, пълен е. Перката на радиатора се върти на запален двигател.
Някой да е срещал подобен проблем??? То е ясно че ще трябва на сервиз да ходя, ама поне да се ориентирам какъв може да бъде проблема.
То и при мен има едно ограничение - че по възможност ремонта да стане в рамките на 1 ден, че сутрин и вечер возя децата.
Предварително едно голямо 10х.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Re: нагряване на двигателя???
Това ми звучи като прецакан датчик за температурата - този, дето е на блока. На водния радиатор имаш един, който отговаря за аварийния режим на климатичната перка. Тя сработва ли или чуваш само виското? М52 се прегрява сравнително бързо, т.е. моментът между мръдване на стрелката леко в дясно до червеното е доста кратък.
Ако всичко гореспоменато е здраво и работи коректно, по-скоро е заминала водната помпа.
Ако всичко гореспоменато е здраво и работи коректно, по-скоро е заминала водната помпа.

- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
err0r написа: по-скоро е заминала водната помпа.
+1
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Пробвай да спреш перката със навит вестник или нещо подобно.
При тези симптоми може виското да е заминало.
При тези симптоми може виското да е заминало.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
Благодаря на всички за идеи.
Закарах я на един сервиз - има подозрения че е от помпата и/или термостата. Чакам обаждане всеки момент. Ще напиша като разбера какво стана
Мерси момчета
Закарах я на един сервиз - има подозрения че е от помпата и/или термостата. Чакам обаждане всеки момент. Ще напиша като разбера какво стана
Мерси момчета
5 мнения
• Страница 1 от 1