Различна височина в задницата отляво и отдясно.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Различна височина в задницата отляво и отдясно.

Мнение от b00st » 16 Фев 2014, 23:48

Максималната допустима разлика между страните по спецификации на BMW е 10mm.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М50+++

Мнение от Radoslav318i » 17 Фев 2014, 1:10

Аз си мислех че само мойта е крива нещо, обаче излезна че това си е някъв сериен дефект :mhihi:
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 17 Фев 2014, 12:03

Явно при доста е36ци го има това. При мен положението е подобно - 4 чисто нови пружини, 4 чисто нови амортисьора и колата е 1см по-висока отзад от дясно. Понякога разликата варира - може да няма, но може и да е повече от 1см. Вчера покарах малко по-агресивно с леко пързаляне тук-там и накрая като паркирах в гаража, разлика нямаше. Аз си я меря с пръст - от ляво има място точно да ми влезе показалцът между гумата и калника, а отдясно е по-свободно. Понякога от ляво няма място и за показалеца, а от дясно за почти два пръста. Много е странно :dunno: Надявам се до края на месеца да успея да я закарам за по-обстоен преглед, защото много ме дразни това. Според вас симптом за нещо ли е това, че вчера след пързалянето колата беше равна от двете страни?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 17 Фев 2014, 12:19

raduslaf написа:Явно при доста е36ци го има това. При мен положението е подобно - 4 чисто нови пружини, 4 чисто нови амортисьора и колата е 1см по-висока отзад от дясно. Понякога разликата варира - може да няма, но може и да е повече от 1см. Вчера покарах малко по-агресивно с леко пързаляне тук-там и накрая като паркирах в гаража, разлика нямаше. Аз си я меря с пръст - от ляво има място точно да ми влезе показалцът между гумата и калника, а отдясно е по-свободно. Понякога от ляво няма място и за показалеца, а от дясно за почти два пръста. Много е странно :dunno: Надявам се до края на месеца да успея да я закарам за по-обстоен преглед, защото много ме дразни това. Според вас симптом за нещо ли е това, че вчера след пързалянето колата беше равна от двете страни?

При теб е обратното. Мисля, че отпадат всичките теории за пружините, амортесьорите и натоварването от тежестта на шофьора. Според мен е нещо по тампоните, може би с подмяна на всички с полиеретанови няма да има такива разлики. :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 17 Фев 2014, 12:26

SvetlyoSvetlyo написа:
raduslaf написа:Явно при доста е36ци го има това. При мен положението е подобно - 4 чисто нови пружини, 4 чисто нови амортисьора и колата е 1см по-висока отзад от дясно. Понякога разликата варира - може да няма, но може и да е повече от 1см. Вчера покарах малко по-агресивно с леко пързаляне тук-там и накрая като паркирах в гаража, разлика нямаше. Аз си я меря с пръст - от ляво има място точно да ми влезе показалцът между гумата и калника, а отдясно е по-свободно. Понякога от ляво няма място и за показалеца, а от дясно за почти два пръста. Много е странно :dunno: Надявам се до края на месеца да успея да я закарам за по-обстоен преглед, защото много ме дразни това. Според вас симптом за нещо ли е това, че вчера след пързалянето колата беше равна от двете страни?

При теб е обратното. Мисля, че отпадат всичките теории за пружините, амортесьорите и натоварването от тежестта на шофьора. Според мен е нещо по тампоните, може би с подмяна на всички с полиеретанови няма да има такива разлики. :bchug:

Като провериш обстойно, не забравяй веднага да споделиш резултатите тук :) Аз, разбира, се ще направя същото, ако случайно изскоча с решение на проблема по-рано, но се съмнявам. Едва ли е нещо сериозно, но много ме дразни.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 17 Фев 2014, 13:08

Ще споделя... петък, събота ще я гледам под лупа :evil:

Потребител
Аватар

Мнение от BMW 320IS » 19 Фев 2014, 23:49

Има ТРИ варянта.
1-Амортисйори
2-Пружини
3-Тампони

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Фев 2014, 12:44

Има и четвърти- удар :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 20 Фев 2014, 19:43

Аз писах за същото ноември месец за предницата. 4 нови пружини и 4 нови амортисьора в темата за Предпочитано окачване:
kagebista написа:Колеги, аз сега установявам че имам 1 см разлика във височината при пасажера :confused:
Отзад е точно. Всичко съм сменил по предницата, с изключение на тампони на макферсоните! Но са абсолютно здрави. Възможно ли е да е от тях разликата и да има някакво пропадане от моята страна. При пасажерската страна е 1см и малко нагоре. Припомпах и гумите до 3 атмосвефри за засек - и пак е толкова. Меря - равна повърхност до ръба на прага и от най-високата точка на калника до най-високата точка на емблемата или център и все толкова дава.
Не вярвам ново окачване да има разлика в пружините, но пък и не ги мерих като бяха в кашона.

Гледано и препогледвано е всичко и нищо не намерих. Всички хипотези горе отпадат и се търси номер 5... :mhihi:
Смених задни -25 към -15 същата марка. Сега обаче след смяната - седана изобщо не се отлепи :shock: Все едно сложих същите пружини без абсолютно никаква разлика. 17.5см ми дава старата височина от ръба на прага до земята както преди, така и след смяната?!
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 20 Фев 2014, 20:14

kagebista написа:Аз писах за същото ноември месец за предницата. 4 нови пружини и 4 нови амортисьора в темата за Предпочитано окачване:
kagebista написа:Колеги, аз сега установявам че имам 1 см разлика във височината при пасажера :confused:
Отзад е точно. Всичко съм сменил по предницата, с изключение на тампони на макферсоните! Но са абсолютно здрави. Възможно ли е да е от тях разликата и да има някакво пропадане от моята страна. При пасажерската страна е 1см и малко нагоре. Припомпах и гумите до 3 атмосвефри за засек - и пак е толкова. Меря - равна повърхност до ръба на прага и от най-високата точка на калника до най-високата точка на емблемата или център и все толкова дава.
Не вярвам ново окачване да има разлика в пружините, но пък и не ги мерих като бяха в кашона.

Гледано и препогледвано е всичко и нищо не намерих. Всички хипотези горе отпадат и се търси номер 5... :mhihi:
Смених задни -25 към -15 същата марка. Сега обаче след смяната - седана изобщо не се отлепи :shock: Все едно сложих същите пружини без абсолютно никаква разлика. 17.5см ми дава старата височина от ръба на прага до земята както преди, така и след смяната?!

Другата седмица съм пазарил един супер разбирач да я гледа :lol: силно се съмнявам да открие нещо... В краен случай ще взема регулируеми пружини и ще си я направя еднаква или слагам подложки според височината под сегашните ми пружини и пак ще я изравня. Поздрави! :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320i Vanos
Мечтае да кара: M6 G-POWER

Мнение от Martoo0oo0o » 27 Фев 2014, 10:11

Аз пък си мисля да не е от резервоара понеже е на целия мост отзад с две отделения, та бензина остава повечето в дясното отделение, и от там да идват разликите. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 27 Фев 2014, 11:10

Току що я оставих при майстора... довечера ще пиша какъв е резултата ;)

edit: Пичове няма решение на проблема... :bang:

edit 2: Качествен реглаж и работата заспа. Височината е еднаква всичко е на 6... :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: Е39 530D Individual
Мечтае да кара: e46 CSL

Мнение от chrissko3 » 23 Яну 2015, 12:14

SvetlyoSvetlyo написа:Току що я оставих при майстора... довечера ще пиша какъв е резултата ;)

edit: Пичове няма решение на проблема... :bang:

edit 2: Качествен реглаж и работата заспа. Височината е еднаква всичко е на 6... :bchug:

Я сподели къде направи реглажа и само реглаж ли е било, че вече не мога да я гледам моята мръсница така :D .Миналия месец така ми направиха реглаж едни, че волана ми е леко наляво и колата леко дърпа надясно.. аман от некадърници...
Не искам слава и пари, а бирата и бензина на старите цени!

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 23 Яну 2015, 14:10

Аз до сега съм мерил 4-5 е36-ци и 2-3 е46-ци и всичките са с по един см по-ниски отзад в дясно. Обяснявам си го заради акумулатора и бензина в резервоара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 26 Яну 2015, 4:51

В крайна сметка разбра ли се що е така крива отзад,че това ме накара да погледна мойто кабрио и видях че и то е хрохнало като стар ситроен в заден десен бут :D

ПредишнаСледваща

Назад към E36