Цени в автосервизи
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Цени в автосервизи
Преглеждам си обявите за БМВ и попадам на едно купе, има и снимка на фактура със сменени последно консумативи. Е добре де реално ли е смяна на въздушен филтър-15 лв, смяна на филтър климатик- 15 лв, горивен- 15 лв.. Кво е това нещо. Отварям и аз сервиз-само филтри ще сменям.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Re: Цени в автосервизи
Нормално е, ама за всичките 4 филтъра въздушен, маслен, горивен да вземат 15 лв. общо.
В сервиза където ходя е така. Естествено филтрите и маслото от тях поръчани.
Отмина времето когато не вземаха пари за смяна - труд филтри и масло при поръчани от тях споменатите.
В крайна сметка всички знаем че смяната на филтър купе и въздушен филтър и сляп може да си смени за 30 секунди - но за маслен и горивен особено трябва канал задължително и много оцапване!
В сервиза където ходя е така. Естествено филтрите и маслото от тях поръчани.
Отмина времето когато не вземаха пари за смяна - труд филтри и масло при поръчани от тях споменатите.
В крайна сметка всички знаем че смяната на филтър купе и въздушен филтър и сляп може да си смени за 30 секунди - но за маслен и горивен особено трябва канал задължително и много оцапване!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
А и за да ти дадът качествена услуга тя трябва да е добре заплатена . Иначе може да ти ги смени и бай Ставри в гаража за 5лв всичките след като ти си си ги занесъл частите ,ама после ще се чудиш как да си оправиш резбата на пробката и кой знае колко други работи ... И не на последно място си има сервизна история автомобила и то в лицензиран сервиз.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Atsalov написа:А и за да ти дадът качествена услуга тя трябва да е добре заплатена . Иначе може да ти ги смени и бай Ставри в гаража за 5лв всичките след като ти си си ги занесъл частите ,ама после ще се чудиш как да си оправиш резбата на пробката и кой знае колко други работи ... И не на последно място си има сервизна история автомобила и то в лицензиран сервиз.
Айде айде къде ги тия дето ще преебат резбата на пробката... и какво толкова технически сложно видяхте в смяна на маслен филтър...
В Германия може и да са нормални цените, ама в България... еб*л съм ти и сервизната история 15 лева за смяна на филтър.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Хайде сега цяла тема че някой показал ф-ра за смяна на филтър
Сигурен съм че има и по-фрапантни случай на фактуриране 

- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Аз мога да ви кажа, че навремето като имах Голф 3, сменях разни неща в официален сервиз + крушки на фаровете и ми бяха счупили едната щипка. Имам предвид като е някакъв елитен сервиз не значи, че не правят грешки. Отделно поне при нас в провинцията, като купиш частите от самият сервиз ги сменят безплатно. Поне масло и филтри, а човекът тук е платил 80 лв само за смяна на филтри, масло и антифриз. Взели са му 10 лв. дори за зануляване на маслото. Хахаха браво. Как не му взеха и 5 лв. , че са му отворили предният капак.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Ами с новата ми кола във фирмения сервиз цените са почти същите. Ама заради гаранцията трябва да ходя там, иначе ги отебавам на момента.
Да беше в оторизирания сервиз на БМВ как да е. Ама тва си е чист обир посред бял ден
Да не говорим, че и за части е можел да спести доста. Ама, като гледам собственик ЕМРЕ, ако е турско студентче и са го хванали, че е чужденец нищо чудно да са му натресли подобни цени. То за тях тва даже е евтино 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
bum_bum написа:Абе аз за климатичен на е36 съм готов да дам 15лв
Стига бе, толко ли са ти дебели кебапчетата да не можеш да бръкнеш зад жабката

Иначе цените според мен са наистина височки (направо са си мега височки). Колегата сам каза, че плаща същото, но за нова кола.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
А на Е46 дизел,въздушният филтър е много забавен за смяна,особено ония изтресен болт в задната част дето само по спомени и с напипване се намира.
Иначе като не можеш сам-даваш пари на можещи,така се изгражда и уважение между страните!
Иначе като не можеш сам-даваш пари на можещи,така се изгражда и уважение между страните!
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
А аз не съм склонен да дам 1 лев за смяна на тея неща по Е34-ката. Масления и маслото ми ги сменят безплатно, като го взема от сервиза. Попаднал съм на едно място с читав Репсол и за това ходя там. А ако си взема масло си действам сам.
Как да плащам на някой да работи това, което ми е хоби? Събота и неделя при хубаво време, ако няма какво да ръчкам по колата понякога си измислям някоя дреболия да се занимавам. До сега майстори са ми пипали само при разхвърлянето на двигателя, един тенекеджия
и няколко пъти, когато откровено си трябва подемник за операцията.
Как да плащам на някой да работи това, което ми е хоби? Събота и неделя при хубаво време, ако няма какво да ръчкам по колата понякога си измислям някоя дреболия да се занимавам. До сега майстори са ми пипали само при разхвърлянето на двигателя, един тенекеджия

колко смятаме аз и ти че струва определена работа по колата в оторизиран сервиз е без значение. има си книга в която производителя е казал колко време отнема всяка операция.
съответно сервиза си има ставка на час и взима пари според часовете в книгата. ако искаш.
стандартните неща (филтри, масла, накладки) са доста песимистични в книгата - примерно смяна на масло - един час, накладки - два часа ... такива работи. от тези неща оторизирания сервиз си прави парите защото един техник изработва често над 20 часа работа за един 8 часов работен ден.
по сложните неща (двигатели, трансмисии, електроника) пък са оптимистични в книгата- примерно вадене на двигател- 4 часа... може ама само ако с това се занимават. типичния оторизиран сервиз ще се бори цял ден да извади мотора... и за това от там губят пари. по тази причина оторизираните сервизи се мусят на сложни задачи защото- книгата ги вътри.
само информативно - в оторизиран сервиз на ауди/бмв/мерцедес часовата ставка в щатите е $130-150. както казах- ако искаш...
съответно сервиза си има ставка на час и взима пари според часовете в книгата. ако искаш.
стандартните неща (филтри, масла, накладки) са доста песимистични в книгата - примерно смяна на масло - един час, накладки - два часа ... такива работи. от тези неща оторизирания сервиз си прави парите защото един техник изработва често над 20 часа работа за един 8 часов работен ден.
по сложните неща (двигатели, трансмисии, електроника) пък са оптимистични в книгата- примерно вадене на двигател- 4 часа... може ама само ако с това се занимават. типичния оторизиран сервиз ще се бори цял ден да извади мотора... и за това от там губят пари. по тази причина оторизираните сервизи се мусят на сложни задачи защото- книгата ги вътри.
само информативно - в оторизиран сервиз на ауди/бмв/мерцедес часовата ставка в щатите е $130-150. както казах- ако искаш...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
daddy_ написа:Как да плащам на някой да работи това, което ми е хоби?
Еми тука е отговора ...
Има хора, които не знаят и не ги интересува, как се отваря капака ... отиват и си плащат
има и такива дето нямат време и 15, 20, 50 лева за тях не са пари и тн ...
и аз не разбирам хората дето си купуват нова кола и са вътре с покупката ...
и след това ходят искат не искат във фирмения сервиз, където не им сменят нищо срещу много пари и тн
дет се вика свят широк хора разни

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Смяна въздушен филтър - 15 лв., смяна филтър купе - 15 лв.??? Едното е половин час разглобяване и сглобяване и сумати болтове, другото е 30 секунди и три винтчета, които се отвиват с ръка.

45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3