Различна височина в задницата отляво и отдясно.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Различна височина в задницата отляво и отдясно.
Здравейте! Имам проблем с е36-цата. Става въпрос за задницата, отдясно е по-ниска с точно 2 см - при еднакво налягане на гумите, еднакви пружини и амортесьори. Няма скъсани тампони или нещо друго. 2ма майстори я гледаха и не можаха да кажат от какво може да се е получило. Карах я и на реглаж, защото мислех, че ако има разлика в камбъра ляво и дясно би се получила разлика във височината, но не е и от това. Някой имал ли е подобен проблем. Кажете някой сервиз в който биха могли да решат проблема, че явно не съм попаднал на читави майстори.
пп: Аз все си мисля, че носача е крив, но не мога да преценя точно, а пък и майсторите при които я карах казаха, че не е.

пп: Аз все си мисля, че носача е крив, но не мога да преценя точно, а пък и майсторите при които я карах казаха, че не е.
Re: Различна височина в задницата отляво и отдясно.
Захващането на задния мост провериха ли го добре?
Имаш ли го характерното пукане когато преминаваш през неравност и моста се натоварва?
Имаш ли го характерното пукане когато преминаваш през неравност и моста се натоварва?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Тези разлики повечето случаите идват предимно от пружини .....
Иначе за крив носач и т.н. не го мисли .... за да е крив носача колата трябва да е имала удар , особено задните носачи трудно се кривят без причина и обикновено на тях си личи ако е имало удар ...
Като последно може да се види как са тампоните на магарето и дали не е поддала ламарината на мястото на захващане на тампоните ...
Иначе за крив носач и т.н. не го мисли .... за да е крив носача колата трябва да е имала удар , особено задните носачи трудно се кривят без причина и обикновено на тях си личи ако е имало удар ...
Като последно може да се види как са тампоните на магарето и дали не е поддала ламарината на мястото на захващане на тампоните ...
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Проверено е захващането, но дали е проверено добре не знам. Пружините 100% не са, пробвано е с други, също така пробвах и да разменя лява с дясна, разликата пак си е 2 см. Кажете някой сервиз в София и околностите да я видят?
Другото което е преден десен носач беше крив, затова се съмнявам, че е възможно предишния собственик да е прелетял през някой бордюр, изкривявайки и предния и задния. Предния го смених и заспа, но на задния не личи да е крив и затова се чудя какво да я правя.
С подложка под дясната пружина докарах разликата до 1 см, но това не е решение на проблема....
Методи, кои тампони имаш предвид?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BE71&mospid=47426&btnr=33_0366&hg=33&fg=30
Другото което е преден десен носач беше крив, затова се съмнявам, че е възможно предишния собственик да е прелетял през някой бордюр, изкривявайки и предния и задния. Предния го смених и заспа, но на задния не личи да е крив и затова се чудя какво да я правя.
С подложка под дясната пружина докарах разликата до 1 см, но това не е решение на проблема....

Методи, кои тампони имаш предвид?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BE71&mospid=47426&btnr=33_0366&hg=33&fg=30
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Като имах Е36 моето също беше по ниско от дясната страна, не съм го мерил точно с колко... но все си мисля че всички са така!!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Интересно е ,че доста Е36-ци са с разлика във височината и винаги в дясната страна е ефекта . Все си мисля ,че е пружина виновника - "умора"на метала ...
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
laviatan написа:Интересно е ,че доста Е36-ци са с разлика във височината и винаги в дясната страна е ефекта . Все си мисля ,че е пружина виновника - "умора"на метала ...
Тествах с различни пружини, също така и разменяйки ги лява дясна разликата пак си е 2 см.
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Пробвай да размениш местата на амортисьорите.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
laviatan написа:Интересно е ,че доста Е36-ци са с разлика във височината и винаги в дясната страна е ефекта . Все си мисля ,че е пружина виновника - "умора"на метала ...
Аз толкова съм зяпал е36-цата и съм се чудил защо е по-ниска от едната страна... То явно било често срещано явление. Аз си мисля за нещо от рода на слегнало горно легло на пружината, но не знам доколко е възможно това.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
SvetlyoSvetlyo написа:Методи, кои тампони имаш предвид?
Номер 3 от схемата , тези тампони като се закъсат се появява луфт , който с времето води до нарушаване целостта на ламарината на купето ...
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Мисля, че не може да е от амортесьорите, те гасят движението и лашкането нагоре надолу. Колата стои на пружините. Отделно пружините влизат еднакво трудно и от двете страни, даже като сложих подложка отдясната страна едвам я набутах в леглото (освен да я оставя отдясно с подложката а отляво да сложа някакви други по-тънки подложки за да се смъкне 1 см и може би ще я изравня, но не е това решението според мен). Най-вероятно ще трябва сваляне на моста и смяна на тампоните, щом така не се вижда нищо нередно. Това за леглото на пружината и аз го мислех, но гледах и от двете страни и ми се вижда напълно нормално - без хлътване.
пп: Друг вариант е да взема регулируеми пружини и с шайбите да я наглася на еднаква височина.
пп: Друг вариант е да взема регулируеми пружини и с шайбите да я наглася на еднаква височина.

- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
Не равномерно окачване имат фабрично само М-ките и то с нещо от рода на 0.5мм по-високо от страната на шофьора.Тва го правят и някой афтърмаркет фирми при "Race" сетъпите им.В случая става дума за нещо криво по купето, което няма как да се диагностицира без да се види колата.Това което може да се провери е дали гумите под и над пружината не са скъсани или направо да липсват, от скъсан мост няма как да хлътне от едната страна тъй като пружината продължава да поеме тежестта.
За 15 и 16 от тая схема става въпрос.

За 15 и 16 от тая схема става въпрос.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Този "проблем" се оправя много лесно - просто си сядате на шофьорското място 

- MCPO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 745d, 530d, 335d
- Мечтае да кара: Су-35
- Детайли за колата: - Е36 320i (SOLD)
- E46 330i BlackSapphire (stage 2) (SOLD)
- E46 330ci (SOLD)
- E46 330cd 400+ hp (SOLD)
- E65 745d 400+ hp
- E60 530d 300+ hp
- E92 335d (Stage 3)
b00st написа:Този "проблем" се оправя много лесно - просто си сядате на шофьорското място
Ами ако седне и пасажер

Майтапа на страна при адски много 36-ци съм го забелязал, моята също го има този проблем, а съм подменил абсолютно всичко по ходовата част.
"Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля." - Ганди
BWM Team Dobrich - Just Cavalli
BWM Team Dobrich - Just Cavalli
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-

55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4