Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
acho.rs написа:Дайте идеи за тренировъчен ден - гръбГолемия проблем е че НЕ трябва да се включват упражнения които натоварват по-силно кръста . Значи без тяга и "гребане" .
Това което правех досега е : продължително загряване на скрипец:
-придърпване пред гърди широк хват 5х8-10 повторения
- придърпване пред гърди тесен обратен хват (като набиране , но съм 93кг и ми е трудно) 2х8-10
- лодка или там както му е точното име - 4х8-10 (тука не слагам много кила, защото травмата се обажда)
- гребане с дъмбели - лява/дясна ръка 3х10
Правя толкова серии на скрипеца, защото де факто е единственото базово упражнение за гръб , което мога да правя . Интересни са ми и пулоувърите , които вкарват и бая от трицепса . За сега не съм ги слагал в програмата за гръб, защото френските разгъвания ги правя нещо средно между пулоувър и френски разгъвания- така хем не натоварвам лактите , хем трицепса се напомпя перфектно .
след заякването на скрипец - набирания с всякакъв хват и най-вече правилото 4-4-4. набираш се 4 секунди, задържаш 4 и се пускаш 4, така мускула има време да се натовари и да порасне. повечето се лашкат нагоре-надолу н-пъти и ефект йог, така ще се набереш 3-4 пъти

аз във фитнес зала не съм стъпвал от 2 години, само набирания и "core" тренировки и протеина има дни дет съм на 0, другите на 40-50 грама. иначе сланините около корема са ми от лигавене

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Смятам, че тренировките трябва да се разнообразни и да се променят, но съм по-скоро против изцяло бодифитнес да се тренира . Особено упражнението "кофички" което е от основните на маниаците на лостове и успоредки .
Набиранията ще се опитам да ги започна , ама съм малко по-висок а лостовете у фитенса са ниско и трябва да се овеся със сгънати назад крака, което допълнително затруднява упражнението
Набиранията ще се опитам да ги започна , ама съм малко по-висок а лостовете у фитенса са ниско и трябва да се овеся със сгънати назад крака, което допълнително затруднява упражнението

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
acho.rs написа:Смятам, че тренировките трябва да се разнообразни и да се променят, но съм по-скоро против изцяло бодифитнес да се тренира . Особено упражнението "кофички" което е от основните на маниаците на лостове и успоредки .
не знам защо не ги харесваш,но си има и антипод на това упражнение-обратни кофички-гръб, трапецовиден предполагам натоварва, интересно е

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Какъв е проблема с кофичките?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
то не е до кофичките, зависи кой за какво тренира, ако човек иска само да излежда добре, с обемни мускули, нищо повече от фитнес не му трябва.
аз се опитвам да тренирам т.нар calisthenics, баланс във всички мускули, развити роторни мускули и много повече сила и гъвкавост, отколкото обемност с 2 думи "self-dominance". тва заради ДХ, иначе преди само фитнес тренирах и на моменти се чувствах доста не балансиран и схванат, особено с моя метаболизъм дето качва адски бързо, както мазнини така и мускули.. качвал съм за 1 седмица 5 кг (мазнини)
https://www.youtube.com/watch?v=87MFaCp ... xxaUGaqNqm
https://www.youtube.com/watch?v=PKfOuHJ_EXA
https://www.youtube.com/watch?v=6_eTg6gMTE0 (тоя е 2в1, куку и извънземен
)
аз се опитвам да тренирам т.нар calisthenics, баланс във всички мускули, развити роторни мускули и много повече сила и гъвкавост, отколкото обемност с 2 думи "self-dominance". тва заради ДХ, иначе преди само фитнес тренирах и на моменти се чувствах доста не балансиран и схванат, особено с моя метаболизъм дето качва адски бързо, както мазнини така и мускули.. качвал съм за 1 седмица 5 кг (мазнини)

https://www.youtube.com/watch?v=87MFaCp ... xxaUGaqNqm
https://www.youtube.com/watch?v=PKfOuHJ_EXA
https://www.youtube.com/watch?v=6_eTg6gMTE0 (тоя е 2в1, куку и извънземен

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- thewolf
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
- Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32
toncho83 написа:Браво колега "thewolf".Каквото каза си го изпълни.Снимки,инфо,всичко.....Ще пиша и питам в понеделник от работата ми,че иска си внимание жената,а и искам да прочета всичко подробно и на спокойствие
Колега toncho83, аз мисля, че това един мъж да се отнесе серозно към казаните от него думи, зависи колко сериозно останалите ще гледат на него, нали така?

Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 18:17, променена общо 1 път
- thewolf
- младши ентусиаст
-
acer написа: иначе преди само фитнес тренирах и на моменти се чувствах доста не балансиран и схванат, особено с моя метаболизъм дето качва адски бързо, както мазнини така и мускули.. качвал съм за 1 седмица 5 кг (мазнини)![]()
Колега асер, именно за това си има разтягащи упражнения след всяко такова "фитнес" упражнение, за да може сухожилията ти да не се схващат.
Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 18:17, променена общо 1 път
- thewolf
- младши ентусиаст
-
acho.rs написа:Смятам, че тренировките трябва да се разнообразни и да се променят, но съм по-скоро против изцяло бодифитнес да се тренира . Особено упражнението "кофички" което е от основните на маниаците на лостове и успоредки .
Колега, не съм виждал честно казано в Пловдив такава машина, защото там съм обиколил залите де. В София съм бил само в студентски град във фитнес залите 1 год и там не съм виждал, но в Щатите на 2 места го видях и ми направи впечатление. Представлява нещо от сорта на лост, само че под него има нещо като седалка /стъпваш на него/ с пружина, която се регулира. Това нещо помага на тези, които имат по-голяма мускулна маса, да намали съпротивлението при набиране, и така лека полека да свикнеш и после без него. В смисъл ще ти помогне и на теб, за да се натоварва по-малко кръста, но нали ти казвам, че не съм го виждал тук този уред.
thewolf написа:acer написа: иначе преди само фитнес тренирах и на моменти се чувствах доста не балансиран и схванат, особено с моя метаболизъм дето качва адски бързо, както мазнини така и мускули.. качвал съм за 1 седмица 5 кг (мазнини)![]()
Колега асер, именно за това си има разтягащи упражнения след всяко такова "фитнес" упражнение, за да може сухожилията ти да не се схващат. Давам бърз пример с бицепса, при който хващаш да речем скрипеца за едното желязо с права ръка /дясна/ и се въртиш наляво и обратно. ИМа за всички видове мускули, просто никой не ги използва, за това се схващат, повече и момчетата с по-голяма мускулна маса още повече. За това се правят тези упражнения, едното върви ръка за ръка с другото, иначе ставаш като робот, схванат и не можещ да си облече тениската. Виждал ли си как културистите правят шпагати и как си обличат тениските при всичките им 120 кг мускулна маса? Всеки ден ходят на специалист да ги разтяга, понеже ние не сме по 120 кг чиста мускулна маса, можем и сами да ги правим
колкото и да се разтягаш, фитнеса в свойта си основа се базира на изолацията на отделна група мускули. calisthenics и bodyweight(bar brothers) са им подобни тренировките както при професионалните атлети, натоварват се много групи мускули наведнъж, иска се много повече баланс и роторни мускули, изгражда се цялата рамка.
ако хванеш един такъв да направи 120кг на лег преса няма да може, но пича с фитнеса няма да може да направи почти нищо от неговите тренировки

това не значи че фитнеса е излишен, аз тренирам така заради хернията ми и защото се чувствам по-добре така, някой може да го кефи да е като скалата

- thewolf
- младши ентусиаст
-
Да колега, разбира се че всеки си прави каквото му харесва
Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 18:18, променена общо 1 път
- Boraka92
- Потребител
-
- Кара: '00 E39 530i
- Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия
Съгласен съм, че набиранията са може би най-доброто упражнение за горната част на тялото. Но според мен е напълно възможно да се съчетаят двата вида тренировки и човек да е добър и силен и в двата едновременно. Нищо не пречи да се правят повечко повторения набирания и сравнително стабилни килограми на лежанката. Аз примерно в добър ден правя по 15 набирания, а напоследък 100-110 кг са ми килата за работни серии (не макса). При мен ми прави впечатление, че набиранията вървят най-добре по средата на тренировката за рамо, даже по-добре отколкото при тренировка за гръб. Мислих по въпроса и стигнах до заключението, че тогава просто са по-добре загряти раменните мускули и ставите и започнах да загрявам с 2-3 серии за рамо с повечко повторения преди за всяка тренировка (без значение дали е за рамо, гърди или гръб). Упражненията, които ползвам са разтваряне встрани с дъмбели и заден/обратен флайс пак с дъмбели.
Пичове понеже не разбрах от предните ви постове, обсъждате ли стероидите ?
Понеже съм решил да направя първия си цикъл и евентуално ако има някоя по запознат с тях да му задам няколко въпроса свързани най вече с мъжкото нещо в гащите ми през и след края на цикъла
Понеже съм решил да направя първия си цикъл и евентуално ако има някоя по запознат с тях да му задам няколко въпроса свързани най вече с мъжкото нещо в гащите ми през и след края на цикъла

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
steeN написа:Какъв е проблема с кофичките?
Специално при мен се усеща силно натоварване в лактите и раменете . Това разбира се е строго индивидуално. Аз упражнения при които се усеща болка в ставите , не правя . Същото е и при класическото "френско разгъване от лег" - не ми харесва как товари, когато се прави по правилата (с пускане до челото) и заради това го правя като комбинация от пулоувър и разгъване . Поне трицепса и раменете мисля ми вървят добре и за сега не смятам да сменям упражненията .
Относно бодифитнес - аз преди съм работил доста тежка физическа работа и наистина това помага за цялостно укрепване на тялото . Дори съм на мнение, че при много силна храна, ми помагаше за тренировките във фитнеса, нищо че се чувствах утрепан от работа ... като започнех да тренирам , имах повече сила отколкото когато съм лежал по цял ден (студент

- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
Здравейте колеги,
Можете ли да ми препоръчате наистина добри аминота (BCAA)? Цената не ме интересува, просто искам да има ефект. Решил съм до лятото да заякна малко и в момента пия, Суроватъчен протеин (Gaspari) + Глутамин - глутапюр (Ultimate) както и Креатин - Creacore (Muscletech).
Моля да пишат хора, които са пили и тествали различни продукти а не такива, които са чули, че на баба им внука, приятеля му от фитнеса пиел еди ква си марка.
Поздрави,
Можете ли да ми препоръчате наистина добри аминота (BCAA)? Цената не ме интересува, просто искам да има ефект. Решил съм до лятото да заякна малко и в момента пия, Суроватъчен протеин (Gaspari) + Глутамин - глутапюр (Ultimate) както и Креатин - Creacore (Muscletech).
Моля да пишат хора, които са пили и тествали различни продукти а не такива, които са чули, че на баба им внука, приятеля му от фитнеса пиел еди ква си марка.
Поздрави,
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Колега "Lattri" добре си решил да заякнеш, но само с добавки няма да стане. Ето моето виждане за нещата:
1. Направи си добра програма с поне 4 тренировки в седмицата.
2. Направи си подходящият хранителен режим(за хляб, шоколади, газирано и т.н. забрави).
3. Добавките: Гаспарито не е лош(изпил съм 4-5 баки), но заложи на чист суроватъчен протейн Syntrax Whey Shake или ON Gold Standart това са моите фаворити. Syntrax-a го пия от няколко месеца и съм доволен засища, разтваря се добре с добър амино профил. След тренировка задължително един протейн може също да добавиш амино, БЦАА или глутамин. За амино Scivation Xtend е добро решение аз лично го пия по време на тренировката. Аз не съм фен на креатина пил съм на Гаспари монохидрата, но ефектът е временен. Аз правя следното една доза протейн на закуска с овесени ядки, преди тренировка амино, по време на тренировка Xtend, след тренировка амино и протейн и един път през деня взимам Омега 3-6-9!
Като цяло наблегни на тренировките и храната, а не давай луди пари за добавки(протейн и амино е достатъчно). Ето снимки какви резултати направих за 6-7 месеца като за добавки съм взимал само протейн и амино:
1. Направи си добра програма с поне 4 тренировки в седмицата.
2. Направи си подходящият хранителен режим(за хляб, шоколади, газирано и т.н. забрави).
3. Добавките: Гаспарито не е лош(изпил съм 4-5 баки), но заложи на чист суроватъчен протейн Syntrax Whey Shake или ON Gold Standart това са моите фаворити. Syntrax-a го пия от няколко месеца и съм доволен засища, разтваря се добре с добър амино профил. След тренировка задължително един протейн може също да добавиш амино, БЦАА или глутамин. За амино Scivation Xtend е добро решение аз лично го пия по време на тренировката. Аз не съм фен на креатина пил съм на Гаспари монохидрата, но ефектът е временен. Аз правя следното една доза протейн на закуска с овесени ядки, преди тренировка амино, по време на тренировка Xtend, след тренировка амино и протейн и един път през деня взимам Омега 3-6-9!
Като цяло наблегни на тренировките и храната, а не давай луди пари за добавки(протейн и амино е достатъчно). Ето снимки какви резултати направих за 6-7 месеца като за добавки съм взимал само протейн и амино:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.